یكی از شاعران حاضر در این نشست گفت: استاد سبزواری از پیشكسوتان شعر انقلاب اسلامی است كه دوره های مختلف شكل گیری، پیروزی، دفاع مقدس و امروز انقلابرا به خوبی درك كرده بود.
علیرضا غزوه افزود: شعر استاد سبزواری دغدغه مند، پاك، دارای اخلاقیات و به دور از گرایش های مادی و نفسانی است، وی به خوبی با شعر دینی، فرهنگی و اجتماعی حوزه خراسان ارتباط داشت و دوران قبل از انقلاب به عنوان یك شاعر انقلابی مطرح بود.
وی ادامه داد: استاد سبزواری در دوران دفاع مقدس نیز در كنار رزمندگان اسلام بود، ماندگارترین و بهترین سرودها در حوزه های مختلف انقلاب اسلامی توسط استاد سبزواری سروده شده است.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات ایرانیان نیز در این مراسم گفت: سرودهای استاد سبزواری بیانگر حركت انقلاب اسلامی است و به جرات می توان وی را احیاكننده سرودهای انقلابی در ادبیات انقلاب اسلامی دانست.
مهدی غزلی افزود: سرود های انقلابی استاد سبزواری در دل و جان مردم جای دارد و مهمترین دلیل پایداری این سرودها مردمی بودن و همخوانی آن با فرهنگ اصیل انقلاب اسلامی است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز در این مراسم گفت: یكی از ویژگیهایی استاد سبزواری استفاده از زبان طنز برای انتقاد و اعتراض به اقدامات رژیم گذشته بود.
محسن مومنی اظهاركرد: استاد سبزواری پس از وقوع كودتای 28 مرداد زبان طنز را برای مبارزه به اقدامات رژیم برگزید كه در بسیاری از نشریات و مجلات آن دوران می توان طنزهای منتسب به وی را دید.
وی ادامه داد: البته به موضوع طنز در زبان و ادبیات استاد سبزواری كمتر توجه شده كه باید آثار وی در این حوزه نیز جمع آوری و به چاپ برسد.
یكی از شاعران برجسته نیز در ادامه این مراسم گفت: استاد سبزواری در بین سایر شاعران پس از انقلاب اسلامی منحصر به فرد و دارای ویژگیهای خاص اخلاقی، دینی و انقلابی است.
استاد مصطفی محدثی خراسانی افزود: در اشعار وی می توان تمام آرمانها و محتوای انقلاب اسلامی اعم از مبارزه با استكبار و استبداد، یاری مستضعفان،حوادث عاشورا ،یاری رساندن به ملتهای مظلوم و لزوم دفاع از انقلاب اسلامی را مشاهده كرد.
محدثی خراسانی با اشاره به اینكه استاد سبزواری در مقاطع
فرزند مرحوم سبزواری نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: آثار استاد سبزواری با همكاری سازمان بسیج هنرمندان به چاپ می رسد.
محسن ممتحنی افزود: آثار به چاپ نرسیده استاد سبزواری بسیار است و مدتها زمان می برد كه جمع آوری و چاپ شود.
وی ادامه داد: با همراهی جمعی از شعرا و بزرگان حوزه شعر و ادب كتاب سوم استاد سبزواری اصلاح و ویراش شده كه با اضافه شدن بخشی از آثار چاپ نشده، در قالب كتاب كلیات شعری به چاپ می رسد.
'حسین آقا ممتحنی' معروف به حمید سبزواری شاعر معاصر كه پدر شعر انقلاب لقب گرفته سحرگاه شنبه 22 خرداد 1395 در سن 91 سالگی در بیمارستانی در تهران چشم از جهان فرو بست و در زادگاهش شهر سبزوار به خاك سپرده شد.
از آثار حمید سبزواری می توان به دیوان اشعار، كاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره كرد.
سبزوار در 230 كیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
8144/7499/1858
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹
سبزوار- ایرنا- مراسم چهلمین درگذشت حمید سبزواری شاعر معاصر با حضور شماری از شاعران و نویسندگان برجسته كشور چهارشنبه شب در سبزوار برگزار شد.