تهران- ایرنا- منابع رسانه ای رژیم صهیونیستی افشا كردند كه این رژیم انتظار داشت كه كودتا در تركیه پیروز شده و اردوغان سرنگون شود.

به نوشته پایگاه خبری فلسطینی سما، 'بن كاسبت' روزنامه نگار روزنامه صهیونیستی 'معاریو' و سایت 'اسرائیل پالس' در اینباره گفت كه همه در اسرائیل (رژیم صهیونیستی) نفس ها را در سینه حبس كرده و منتظر موفقیت كودتا بودند و انتظار داشتند صبح شنبه اردوغان را پشت میله های زندان ببینند.
منابع عبری افشا كردند كه مسئولان این رژیم شب كودتا با حساسیت خاصی حوادث كودتا را دنبال می كردند و امیدوار بودندكه نهایت كودتا رهایی از اردوغان باشد.
'اودی سیگل' خبرنگار امور سیاسی شبكه2 رژیم صهیونیستی نیز گفت كه همه اعضای كابینه امنیتی این رژیم گزارش های لحظه به لحظه اوضاع تركیه را در شب كودتا دریافت می كردند، حتی صبح روز شنبه با نافرجام ماندن كودتا مسئولان این رژیم با وزاری این كابینه در خصوص مواضع سیاسی اسراییل (رژیم صهیونیستی) در قبال كودتای نافرجام كه به نفع آن باشد، مشورت می كردند.
وی افزود: بنیامین نتانیاهو تدابیر لازم در این خصوص و عدم اعلام موضع گیری های خاص پیش از روشن شدن اوضاع را اعلام كرد بود و او به خوبی می دانست كه همه وزراء (رژیم صهیونیستی) شب كودتا را بیدار مانده بودند تا نتیجه كودتا یعنی سرنگونی اردوغان را شاهد باشند.
'آلن بن دیوید' خبرنگار امور نظامی شبكه ده اسرائیل نیز گفت كه هیچ كس در اروپا و آمریكا و اسرائیل تحمل اردوغان را نداشت چرا كه او تركیه را ملك خود دانسته و بسیار تمایل داشت كه همه به خواسته های او احترام بگذارند ولو به قیمت قوه قاهره و مواجه با قدرت های جهانی.
وی افزود: غربی ها و اسرائیل تمایل داشتند كه رابطه آنها با این كشور بهتر از آنچه كه هست باشد، اما علاقه و تمایل مفرط اردوغان به مواضع خود ایجاد یك رابطه ثابت با آنكارا را با مشكل مواجه می كرد.
روزنامه صهیونیستی 'هآرتص' نیز اعلام كرد: اگر 'رجب طیب اردوغان' –رئیس جمهور تركیه- روز شنبه به جای برگزاری جشن به خاطر پیروزی بر كودتا، بازداشت می شد، هیچ یك از مقامات اسراییل (رژیم صهیونیستی) برای او اشك نمی ریختند.
این روزنامه با اشاره به دلیل تأخیر واكنش اسرائیل به كودتا در تركیه تأكید كرد كه وزارت خارجه این رژیم، تصمیم گرفت تا روشن شدن كامل وضعیت و نحوه تعامل جامعه بین الملل با آن، در اظهار نظر در این خصوص عجله نكند.
بیشتر كارشناسان آمریكایی نیز معتقدند كه مسئولان این كشور در موضع گیری علیه كودتای نافرجام 15 جولای (25 تیر) در تركیه مردد بوده و در این زمینه ضعیف عمل كردند.
كری در نخستین واكنش خود به كودتای نافرجام 15 جولای در تركیه، به جای محكوم كردن آن، از 'لزوم برقراری آرامش و ثبات در تركیه' سخن گفته بود.
واكنش دولت اوباما نسبت به كودتای نافرجام به گونه ای دو پهلو بود كه فردای آن روز هر كدام از گروه ها در تركیه پیروز می شد، دولت آمریكا می توانست با آن گروه همكاری كند.
یكی از اعضای عرب كنست (پارلمان رژیم صهیونیستی)، این رژیم را به حمایت از كودتای تركیه متهم كرد.
طالب ابو عرار رژیم اسرائیل را متهم كرد كه از كودتای نافرجام جمعه شب علیه رجب طیب اردوغان حمایت كرده است.
روزنامۀ «تایمز اسرائیل»، به نقل از ابو عرار، نوشت: یكی از دلایل ادعای او این است كه پلیس اسرائیل فردی را كه جمعه شب، در شهرك رهط در جنوب سرزمین های اشغالی، یك راهپیمایی برای حمایت از اردوغان به راه انداخته بود، بازداشت كرد.
برهمین اساس، پس از كودتای نافرجام در تركیه مظنون اصلی در كودتای نافرجام علیه دولت تركیه پیش از این به عنوان وابسته نظامی در سفارت آنكارا در تل آویو فعالیت داشته است.
ژنرال اكین اوزترك، فرمانده سابق نیروی هوایی تركیه، روز شنبه (26 تیر) همراه با دست كم پنج ژنرال دیگر در ارتباط با كودتای نافرجام نظامی در این كشور دستگیر شد.
اوزترك از سال 1998 تا 2000 میلادی در سفارت تركیه در تل آویو خدمت كرده و سپس فرماندهی نیروی دریایی این كشور را به عهده داشته است.
ماه گذشته دولت تركیه روابط خود را با رژیم صهیونیستی پس از چند سال روابط نسبتا سرد به حالت عادی درآورد.
خاورم**9366**1275