حسين محمدي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا به تاثيرات سوء استفاده از اين فاضلاب ها در آبياري اراضي كشاورزي اشاره كرد و افزود: بروز انواع بيماري هاي انگلي و روده اي و آلودگي منابع سطحي و زيرزميني و منابع خاكي از جمله آثار سوء آن است.
وي در خصوص توليد فاضلاب، اظهار داشت: ميزان توليد فاضلاب تابعي از ميزان مصرف آب و پارامترهاي مختلف مثل اقليم، وضعيت اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سطح بهداشت مردم است.
وي گفت: از آنجا كه امروزه يكي از عوامل مهم محدود كننده كشاورزي در نواحي خشك و نيمه خشك كمبود آب است و مناطق مختلف كشور ايران از جمله استان البرز نيز با توجه به خشكسالي هاي اخير با مشكل كمبود آب خصوصاً در بخش كشاورزي مواجه شده اند.
محمدي ادامه داد: اين مسئله برخي استفاده هاي غير مجاز از فاضلاب براي آبياري اراضي كشاورزي و مشكلات بهداشتي و محيط زيستي را به همراه دارد.
وي با اشاره به مضرات آبياري مزارع كشاورزي با فاضلاب شهري، مسموميت گياهان در اثر تجمع عناصري كه در غلظت هاي پايين براي رشد و ادامه حيات گياه ضروري است ولي افزايش غلظت آنها باعث آسيب رساني به گياه، توقف يا كاهش رشد و در نهايت نابودي گياه مي شود را از ديگر اثرهاي استفاده از اين فاضلاب ها دانست.
مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز، تجمع فلزات سنگين در برخي قسمتهاي گياهان و مصف آن توسط انسان و بروز انواع بيماريها از جمله سرطان،نفوذ آلاينده ها به آب هاي زيرزميني، شور شدن و سمي شدن خاك و كاهش نفوذ پذيري خاك و در نهايت تغيير خواص شيميايي ، فيزيكي و زيستي خاك را از ديگر آثار سوء استفاده از فاضلاب عنوان كرد.
وي گفت: در بيشتر مزارعي كه با فاضلاب آبياري مي شوند، بيشتر كشت غالب عمدتا گندم، جو و ذرت علوفه اي است و متاسفانه در برخي از مناطق هم شاهد كشت انواع صيفي جات نيز هستيم كه در پي پيگيري هاي بعمل آمده در ارتباط با اين موضوع، دادستان كرج چندي پيش از برخي مزارع كشت آبياري شده با فاضلاب خام بازديد به عمل آورد.
محمدي اضافه كرد: با دريافت حكم از مراجع قضايي مزارع آلوده را معدوم سازي نموديم و از كشت دوباره جلوگيري بعمل آمده است اما هنوز هم شاهد كشت هستيم كه بايد برخورد قانوني لازم توسط دستگاه هاي ذيربط مثل بهداشت وجهاد كشاورزي صورت گيرد.
6156/1535
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹
كرج- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست استان البرز گفت: كمبود آب و خشكسالي ها منجر به پيامدهاي منفي همچون آبياري سه هزار و 500 هكتار از اراضي زراعي اين استان با فاضلاب خام شهري شده است.