تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷

تهران- ايرنا- روزنامه ابتكار در صفحه سياست روز در گفت و گو با فاطمه راكعي و داريوش قنبري به بررسي زمينه هاي حضور زنان در انتخابات شورا و مشاغل دولتي پرداخت.

در اين گفت و گو كه در شماره يكشنبه سوم مرداد 1395 خورشيدي با فعالان سياسي اصلاح طلب انتشار يافته است، مي خوانيم: با تغيير فضاي سياسي كشور پس از روي كار آمدن دولت يازدهم امكان فعاليت بيشتري به احزاب، جمعيتها و تشكلهاي سياسي داده شد و پس از پايان يافتن محدوديتهايي كه براي فعاليتهاي آزادانه جمعيت ها و احزاب ايجاد شده بود، زنان نيز به عنوان قشر تاثيرگذار و توانمند جامعه ميداني تازه براي گسترش فعاليتهاي سياسي- اجتماعي خود يافتند و از طريق ايجاد تشكلهاي متعدد درصدد كسب و ارتقاي موقعيت برتر خود در جامعه برآمدند.
در اين ميان اصلاح طلبان با عنوان جرياني كه بخش وسيعي از فعاليت ها، برنامه ها و سياست هاي خود را متمركز بر حضور فزاينده بانوان در عرصه هاي سياسي و اجتماعي كرده، با درنظر گرفتن تمهيداتي كه برخاسته از خرد جمعي و تشكيلات سازماني منسجم بوده، كمر همت براي بهرهمندي فزاينده از حضور زنان را بسته و ديديم كه اين جريان سياسي ليست انتخاباتي خود براي دهمين دوره پارلمان را با بهره مندي متفاوت و فزاينده از حضور زنان تهيه كرد و سامان داد.
با وجود آن كه به اعتقاد كارشناسان سياسي هنوز براي رسيدن بانوان به جايگاه اصلي و درخور شان خود در مناسبات سياسي و اجتماعي راه طولاني در پيش است اما حضور گسترده تر زنان در پارلمان ميتواند عاملي براي اميدواري به حضور فزاينده ايشان در انتخابات آينده شوراهاي شهر و روستا و بالطبع ابعاد وسيع حضور و فعاليت ايشان در مشاغل دولتي و اجرايي باشد.
**شوراهاي شهر و روستا بهترين موقعيت براي حضور زنان است
فاطمه راكعي نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي و فعال سياسي اصلاح طلب در گفت وگو با «ابتكار» گفت: حضور وسيع بانوان در عرصه هاي سياسي و اجتماعي به عنوان نيروهاي فعال امري بسيار مطلوب و البته مورد انتظار است.
وي با اشاره به محدوديت موجود براي فعاليت احزاب سياسي در زمان دولت نهم و دهم،افزود: به دليل نوع سياستهاي اتخاذ شده در آن زمان فعاليتهاي احزاب راكد شده و عملا مجالي براي حضور و تحرك نيروهاي سياسي وجود نداشت.
اين كارشناس مسائل سياسي روي كار امدن دولت يازدهم را عاملي دانست كه باعث گشايش در فضاي سياسي كشور و بالطبع حضور و فعاليت فزاينده زنان در اين عرصه هاي مهم و تاثيرگذار شد. راكعي همچنين با اشاره به فعاليت احزاب و تشكلهاي سياسي در چارچوب اساسنامه هاي قانوني، جمعيت زنان مسلمان نوانديش به عنوان يك حزب فراگير را ياداور شد و گفت: حزب جمعيت زنان مسلمان نوانديش به واسطه نمايندگيهايي كه در ساير استانها ايجاد كرده، در نشر و گسترش فرهنگ حضور بانوان در عرصه هاي مهم و تاثيرگذار همچون مناصب سياسي و اجتماعي بسيار حائز اهميت است و اين حزب درصدد است تا با فرهنگسازي در ميان افراد جامعه، عرصه را براي حضور هرچه فعال تر بانوان آماده كند.
به گفته دبيركل جمعيت زنان مسلمان نوانديش بايد حس اعتماد به بانوان براي حضور در تمام عرصه هاي سياسي و اجتماعي القا شود و با نشستهاي متنوع و متعدد در اين زمينه برنامه هاي متبوع براي ايفاي نقش افزايش يافته بانوان در جامعه را پيش برد.
وي همچنين با اشاره به درپيش بودن انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در سال آينده، افزود: حزب زنان مسلمان نوانديش برنامه ها و سياستهاي متعددي را به منظور آمادگي بانوان براي حضور در انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا را درنظر دارد و با ورود به عمق توده هاي زنان سعي در ايجاد آمادگي در اين قشر براي ايفاي نقش فعال و تاثيرگذاردر جامعه دارد. راكعي معتقد است در شرايطي كه يكي از بزنگاه هاي مهم و حساس كشور يعني انتخابات در پيش است، بايد به دو قشر راي دهنده و خواهان راي مردم در جامعه آگاهيهاي سياسي و لازم القا شود و بانوان فعال در عرصه هاي سياسي و اجتماعي را براي حضور در شوراها ترغيب و تشويق كرد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب حضور بانوان در مناصب سياسي و اجتماعي كشور را يكي از وظايف مهم حيات سياسي كشور دانست كه بايد مورد پذيرش و آگاهي زنان جامعه قرار بگيرد. وي هموار شدن مسير توسعه پايدار و پيشرفت همه جانبه كشور را در گرو فرهنگ سازي در ميان تمام اقشار جامعه از جمله زنان دانست و گفت: بانوان بايد بدانند و بپذيرند كه شهر، استان، كشور و حتي جهان خانه هاي بزرگتر ايشان است و همانطور كه اين قشر در خانه هاي خود به عنوان همسر و مادري لايق و كاردان به ايفاي نقش ميپردازند، در عرصه هاي سياسي و اجتماعي نيز نسبت به حضور ايشان احساس نياز وجود دارد.
اين نماينده پيشين مجلس ادامه داد: براي تحقق توسعه و پيشرفت در ناحيه، شهر و نهايتا كشور لازم است تا تلاش و حضوري حداكثري از جانب تمام اقشار جامعه از جمله بانوان توانمند كشورمان صورت پذيرد. دبيركل جمعيت زنان مسلمان نوانديش شوراهاي شهر و روستا را بهترين موقعيت براي زنان دانست و افزود: هر يك از بانوان با سطح قابل قبولي از تحصيلات و با تدبير و مديريت ميتواند در شوراها حضور پيدا كند و براي داشتن شهر و كشوري آباد تلاش كند.
اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه به برنامه ها و سياستهاي اصلاح طلبان به منظور حضور فزاينده بانوان در عرصه سياست اشاره كرد و گفت: شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات به صورت تشكيلاتي همان طور كه با اقدامات و برنامه ريزيهاي منسجم و برخاسته از خرد جمعي خود موفق به روي كار آوردن دولت يازدهم و مجلس دهم شد، اين بار نيز براي انتخابات شوراهاي شهر و روستا و البته مولفه حضور زنان داراي برنامه هاي مشخصي است.
وي همچنين ادامه داد: به دليل اهميت حضور زنان در عرصه فعاليتهاي سياسي از جمله شوراهاي شهر و روستا اصلاح طلبان برآنند تا با برگزاري كلاسهاي آموزشي، سخنرانيها و ... بانوان براي حضور در عرصه انتخابات آينده و به طوركلي در عرصه هاي سياسي و اجتماعي آماده كنند.
وي در نهايت ابراز اميدواري كرد و گفت: اصلاح طلبان خواهان آمادگي فضا براي حضور تاثيرگذار تر زنان در جامعه آنطور كه مورد انتظار جامعه زنان است، هستند.
**نيازمند حضور زنان در سطوح مياني مديريت كشور هستيم
داريوش قنبري نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي و فعال سياسي اصلاح طلب در گفت وگو با «ابتكار» يكي از ابعاد سياستها و برنامه هاي اصلاح طلبان را تلاش براي برتري بخشيدن به موقعيت و جايگاه اجتماعي و سياسي زنان دانست و گفت: همانطور كه از تلاشهاي اين جريان سياسي به منظور استفاده از حضور و نقش بانوان در مجلس دهم نيز مشاهده شده است، در دوره اخير شاهد تعداد افزايش يافته بانوان در مجلس و البته در مقايسه با دوره هاي گذشته هستيم.
قنبري با اشاره به تعداد وجود بانوان توانمند و تحصيلكرده در كشور، تعداد زنان در عرصه هاي سياسي و اجتماعي را كافي ندانست و گفت: توسعه هموار و پيشرفت كشور نياز به حضور فزاينده و تاثيرگذارتر بانوان در مراتب تصميم گيري كشور دارد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب همچنين با اشاره به در پيش بودن انتخابات شوراهاي شهر و روستا در سال آينده، ادامه داد: اصلاح طلبان قطعا و يقينا از حضور بانوان در انتخابات سال آينده بهره خواهند برد و در صدد هستند تا بانوان را براي احراز پست هاي سياسي-اجتماعي كشور آماده كنند.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به ضرورت حضور زنان در عرصه هاي اجرايي كشور نيز ادامه داد: در مناصب دولتي و مشاغل اجرايي با تعداد اندكي از بانوان شاغل مواجه هستيم و نياز به شرايطيست كه با تعيبه آن از سوي دولت امكان بيشتري براي بهره مندي از توانمندي بانوان در مشاغل حساس كشور فراهم شود.
وي همچنين دولت يازدهم را دولت پيروز در دور بعدي انتخابات دانست و گفت: انتظار مي رود دولت روحاني در دوره بعدي در نهادهاي متنوعي از جمله وزارتخانه ها و مراكز اداري و اجرايي از حضور بانوان استفاده كند.
قنبري معتقد است كه جاي خالي زنان در عرصه مديريت مياني كشور خالي ست و بايد براي حضور زنان در سطح مديريت اجرايي برنامه ريزي هاي متعددي به عمل بيايد تا جايگاه اين قشر از طريق مديريت كشور تقويت شود.
*منبع: روزنامه ابتكار
**گروه اطلاع رساني**9370**2002