به گزارش ايرنا احسان فراهاني روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از اين تعداد 720 نفر دوره در مراكز برادران شامل مراكز ثابت زندان، پادگان، روستاها، صنايع و اصناف، سيار شهري، جوار دانشگاه و 406 نفر دوره در مركز خواهران اين آموزش ها را فرا گرفتند.
وي اظهار كرد: همچنين در 25 آموزشگاه هاي آزاد و خصوصي به 408 نفر دوره و 84 هزار و 418 نفر ساعت در سه ماهه امسال آموزش هاي فني و حرفه اي ارايه شد.
وي افزود: در حوزه آموزشگاه هاي آزاد در سه ماهه نخست امسال 18 مجوز و ابلاغ فعاليت مدير و مربي و يك مجوز تاسيس آموزشگاه آزاد در ملاير صادر شد.
فراهاني از فعاليت 24 كارگاه آموزشي فني و حرفه اي در اين شهرستان خبر داد و بيان كرد: از اين تعداد 10 كارگاه ثابت در مركز خواهران، پنج كارگاه روستايي، دو كارگاه آموزشي سيار شهري، دو كارگاه آموزشي در پادگان امام علي(ع)، سه كارگاه در زندان ملاير و دو كارگاه در جوار دانشگاه فعاليت مي كنند.
وي به فعاليت 12 رشته آموزشي و بيش از 70 حرفه آموزشي در مراكز فني و حرفه اي اين شهرستان اشاره كرد و افزود: در حال حاضر سه مركز آموزش فني و حرفه اي دولتي و 25 واحد آموزشگاه آزاد با تمام ظرفيت در ملاير فعاليت مي كنند.
فراهاني صدور 6 فقره مجوز مشاغل خانگي و معرفي 35 فقره پرونده افراد داراي مجوز خانگي به بانك هاي عامل براي دريافت تسهيلات را از ديگر اقدامات برشمرد و گفت: با حمايت ها و تلاش مدير كل سازمان فني و حرفه اي استان همدان، سال گذشته پروژه آموزشگاه جوش مخرب و غيرمخرب افتتاح و رشته تعمير ماشين آلات اداري راه اندازي شد كه در غرب كشور بي نظير است.
وي همچنين از ايجاد و تجهيز كارگاه تعمير و نصب آسانسور در مركز فني و حرفه اي ملاير خبر داد و افزود: سعي و تلاش ما بر اين است تا رشته هايي را در مراكز فني و حرفه اي ملاير جذب كنيم كه منجر به ايجاد اشتغال شود.
رئيس مركز فني و حرفه اي ملاير خاطرنشان كرد: در حال حاضر با توجه به نياز سنجي در روستاها، در رشته هاي كشاورزي، صنايع تبديلي و صنايع دستي نياز به آموزش هاي فني و حرفه اي داريم كه ملاير داراي پتانسيل بسيار خوبي در اين حوزه ها است.
فراهاني با تاكيد بر اينكه هنوز جايگاه آموزش هاي فني و حرفه اي در جامعه شناخته شده نيست، افزود: اين در حاليست كه مراكز فني و حرفه اي آموزش هاي لازم را مطابق با استانداردهاي روز، نظارت، آزمون و ارايه گواهي مهارت به متقاضيان ارايه مي كند.
وي گفت: با توجه به اينكه سازمان و مراكز فني و حرفه اي متولي ارايه آموزش هاي غيررسمي است، اما بسياري از ادارات و ارگان ها در زمينه آموزش ها در حال موازي كاري با اين سازمان بوده و تخصص ها و مهارت هاي كامل را نيز ندارند.
وي با تاكيد بر اينكه مديران بايد با درايت بيشتري با اين سازمان همكاري و هماهنگي داشته باشند، ادامه داد: طبق تفاهم نامه اي با آموزش و پرورش ملاير، هم اكنون 170 دانش آموز در پنج رشته فني مشغول تحصيل هستند كه گواهي مهارت آنها داراي كد اعتبار بين المللي است.
فراهاني با بيان اينكه از سال گذشته آزمون آنلاين در اين مركز راه اندازي شد، اظهار كرد: در سه ماهه امسال 360 نفر در آزمون هاي آنلاين اين مركز شركت كردند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اهميت آموزش هاي فني و حرفه اي و وجود تنگناهاي مالي، تاكنون هيچگونه وقفه و خللي در امور آموزشي اين مركز در ملاير ايجاد نشده و با ادارات و نهادهاي مختلف اين شهرستان براي ارايه آموزش هاي لازم وارد مذاكره شده ايم.
وي بيان كرد: بيش از 25 درصد از تعهدات آموزشي هاي رايگان ما در قالب تفاهم نامه و بدون هيچگونه دريافت اعتباري از استان انجام شده و هدف ما در سال جاري نيز توسعه اين آموزش ها است.
فراهاني خواستار حمايت و توجه ويژه مسئولان به آموزش هاي فني و حرفه اي براي برون رفت از مشكل بيكاري و ايجاد اشتغال شد و گفت: به واسطه اقدامات انجام شده، سال گذشته مركز فني و حرفه اي ملاير به عنوان مركز برتر استان و مدير اين مركز به عنوان مدير نمونه كشوري انتخاب شد.
وي همچنين برگزاري مراسم زيارت عاشورا در المان شهداي گمنام بام ملاير، حضور در نماز جمعه، بازديد عمومي از حوزه مراكز آموزش هاي فني و حرفه اي، برگزاري سمينار آموزشي با مشاركت شركت توزيع نيروي برق در سال اقتصاد مقاومتي با عنوان مديريت مصرف انرژي و افتتاح آموزشگاه فني و حرفه اي را از جمله برنامه هاي هفته ملي مهارت در ملاير عنوان كرد.
شهرستان ملاير داراي سه مركز دولتي فني و حرفه اي و 25 آموزشگاه آزاد است.
اين شهرستان با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۸
ملاير - ايرنا - رئيس مركز فني و حرفه اي ملاير گفت: يك هزار و 534 نفر دوره در سه ماهه نخست امسال در مراكز دولتي و خصوصي آموزش هاي فني و حرفه اي را در اين شهرستان فرا گرفتند.