شیراز- ایرنا- مدیرعامل و رئیس هیات مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی گفت: براساس تكلیف مشخص شده از سوی دولت ، امسال واگذاری 150 بنای تاریخی به بخش خصوصی در دستور كار این صندوق قرار دارد.

به گزارش ایرنا محمدرضا پوینده شامگاه یكشنبه در آیین گشایش هتل آپادانا تخت جمشید بیان كرد: از خرداد ماه سال گذشته تا خردادماه امسال 50 بنای تاریخی در 23 استان كشور به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: از این تعداد 31 بنا در سال گذشته و 19 بنا در چهار ماه نخست امسال به بخش خصوصی واگذار شد كه با توجه به روند حركت در این بخش، امسال این مهم محقق می شود.
پوینده با بیان اینكه طرح واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی یك طرح پویا برای احیا و فعال شدن بناهای تاریخی در كشور است اظهارداشت: برای واگذاری یك بنای تاریخی به بخش خصوصی بر اساس قوانین و توسط كارشناسان ما هزینه مرمت هر بنا مشخص و سپس مدت زمان واگذاری معین می شود.
وی اضافه كرد: هر بنا بر اساس توانمندی ها و پس از شركت در یك مزایده دو مرحله ای و با پرداختن ماهیانه یك اجاره مختصری به بخش خصوصی واگذار می شود و در مدت زمان واگذاری نظارت بر بناهای تاریخی انجام خاهد شد .
او ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه با معاونت سرمایه گذاری میراث فرهنگی كشور، بنا شده از محل صندوق توسعه ملی تسهیلاتی در اختیار سرمایه گذاران بناهای تاریخی قرار گیرد اما صندوق احیا تاكنون نسبت به پرداخت تسهیلات در این زمینه اقدام نكرده است.
پوینده عنوان داشت: همچنین بر اساس تفاهم نامه با معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی كشور، قرار است اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال در قالب تسهیلات 9 درصد به هنرمندان و تولید كنندگان صنایع دستی برای راه اندازی كارگاه، فروشگاه و بازارچه های صنایع دستی در بناهای تاریخی اختصاص داده شود.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی افزود: با توجه به ركود بخش صنعت در كشور، استقبال سرمایه گذاران برای واگذاری بناهای تاریخی بسیار خوب است به طوری كه تاكنون سرمایه گذاران از واگذاری بناهای تاریخی بسیار رضایت دارند.
وی با بیان اینكه در حال حاضر درخواست برای واگذاری بناهای تاریخی از سوی بخش خصوصی بسیار زیاد است گفت: ایرانیان مقیم خارج از كشور بسیار علاقه مند به سرمایه گذاری و كمك به میراث فرهنگی در واگذاری بناهای تاریخی هستند كه تلاش می كنیم اطلاعات بناهای تاریخی كشور را به صورت بسته های سرمایه گذاری آماده و به سرمایه گذاران اعلام كنیم.
پوینده بیان كرد: احیا و نجات میراث فرهنگی كشور از وظائف قانونی صندوق احیا در كشور است كه احیای خانه های تاریخی، اماكن و بناهای تاریخی و كاربری و تثبیت بناهای تاریخی كشور را با جدیت دنبال می كنیم.
** گردشگری، مزیت كشور ایران
وی اظهارداشت: تاریخ، تمدن و فرهنگ مزیت كشور ماست و این شاخص ها جز محدود شاخص های برتر دنیاست.
مدیر عامل صندوق احی و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی افزود: در شرایط كنونی، گردشگری از مزیت های اصلی كشور به شمار می رود كه ما باید از این مزیت برای توسعه و پیشرفت كشور به خوبی استفاده كنیم.
او با بیان اینكه كشور ایران در بخش گردشگری در رتبه 46 دنیا قرار دارد اضافه كرد: اگر از ظرفیت های گردشگری ایران به نحو مطلوبی استفاده شود، كشور ما از درآمد نفت بی نیاز می شود اما متاسفانه هنوز مدیرانی در كشور هستند كه با گردشگری و رونق این بخش مشكل دارند.
پوینده ادامه داد: امروز گردشگری یكی از صنعت های مهم و درآمد زا در جهان است كه فرصت های شغلی بسیاری را ایجاد می كند كه ما در كشور نیز باید گردشگری را در چارچوب توسعه پایدار، جایگزین كنیم.
وی گفت: در حال حاضر روستاهایی در مناطق مختلف كشور است كه هر كدام جاذبه های فراوانی برای جذب گردشگر و سرمایه دارند كه اینها یك پتانسیل و فرصت برای كشور ما و صنعت گردشگری ما است.
پوینده با بیان اینكه باید برای رونق گردشگری به مزیت هر منطقه توجه شود افزود: روستاهای مختلف در استان های كشور در مناطق و آب و هواهای متنوع وجود دارد كه مقصد گردشگری شدند و سرمایه های زیادی را جذب می كنند كه فارس نیز در این زمینه غنی است.
وی گفت: گردشگری نیاز به هماهنگی و همكاری دارد كه مجلس در حوزه قانون گذاری و نیروی انتظامی در حوزه امنیت گردشگری باید كمك كنند تا كشور ایران بتواند سهمی متناسب با جایگاه خود را به دست آورد.
** سهم ویژه برای بوتیك هتل ها در كشور
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی بیان كرد: بر این باوریم باید ظرفیت ایجاد بوتیك هتل ها در نقاط مختلف كشور به ویژه جوامع محلی و برخی از مناطق و مقاصد طبیعی گردشگری ایجاد شود زیرا امروز این مراكز اقامتی بسیار مورد توجه گردشگران است.
پوینده اظهارداشت: در حال حاضر بسیاری از گردشگرانی كه به كشور ایران سفر می كنند علاقه مند به اقامت در خانه های تاریخی و سنتی ما هستند و روستاها و استفاده از خانه های مردمی در روستاهای كشور یك ظرفیت مهم در این بخش است كه باید فعال شود.
وی با بیان اینكه بوتیك هتل ها در بسیاری از كشورهای جهان تجربه بسیار خوبی است ادامه داد: امروز بسیاری از گردشگران خارجی و حتی داخلی كشور ما اقامت در مكان های تجاری را نمی پسندند و ما نیز باید در صنعت گردشگری، بر اسا س نیاز مخاطب خود حركت كنیم تا شاهد افزایش جذب گردشگر باشیم.
او با بیان اینكه افزایش گردشگری داخلی و خارجی در كشور، بیانگر نیاز به بوتیك هتل ها در تاسیسات گردشگری كشور برای میزبانی از گردشگران است اضافه كرد: برای راه اندازی بوتیك هتل ها در كشور سهم و توجه ویژه ای داریم.
هتل بوتیك به آن دسته از هتل هایی گفته می شود كه به خاطر خاص بودن سبك هنری و معماری خود شهره هستند. آنها معمولاً كوچكتر از گراندهتل ها بوده و لوكس بودن هدف اصلی آنها نیست؛ بلكه خود، هدف اصلی بازدید هستند.
3002/ 5054