كوالالامپور – ایرنا – 'سرگئی لاوروف' وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه برای یك دیدار دو روزه و بحث در مورد همكاری با اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و برگزاری نشست دو جانبه با 'جان كری' همتای آمریكایی وارد لائوس شد.

به گزارش ایرنا، 'وینتیان' پایتخت لائوس این روزها شاهد چند اجلاس مهم وزرای خارجه آ.سه.آن و شركای گفتمانی و امنیتی است و قرار است وزیر خارجه آمریكا نیز در این چارچوب امروز وارد این كشور جنوب شرق آسیا شود.
موضوعات و وقایع كلیدی از جمله اختلافات در دریای جنوبی چین، بحث هسته ای كره شمالی و مساله سوریه این هفته در 'وینتیان' مورد بحث بیش از 20 وزیر امور خارجه از جمله 10 وزیر خارجه عضو آ.سه.آن در دیدارهای جمعی و دو جانبه قرار گیرد.
'سرگئی لاوروف' و 'جان كری' وزیران امور خارجه روسیه و آمریكا قرار است فردا سه شنبه در پایتخت لائوس باهم دیدار و گفت وگو كنند.
جان كری نیز پیش از ورود به لائوس از دیدار با لاوروف خبر داد و اعلام كرد پیشنهادی در مورد آتش بس در سوریه به مسكو ارائه می كند.
پیشنهاد تازه كاخ سفید براساس گزارش رسانه های غربی توقف حملات سوریه علیه گروه های اپوزیسیون مورد حمایت آمریكا است تا واشنگتن نیز اطلاعاتی برای حمله به داعش و النصره در اختیار مسكو قرار دهد.
لائوس همچنین شاهد برگزاری نشست های وزرای خارجه آ.سه.آن شامل مالزی، فیلیپین، تایلند، لائوس، میانمار، كامبوج، ویتنام، اندونزی، برونئی و سنگاپور با وزرای خارجه روسیه، آمریكا، چین، كره جنوبی، ژاپن، استرالیا و چند كشور دیگر خواهد بود.
خبرهای رسیده همچنین حاكیست وزرای خارجه آ.سه.آن با توجه به موضع كامبوج به نفع پكن نتوانستند به بیانیه ای در مورد اختلافات چهار كشور عضو با چین بر سر دریای جنوبی پس از حكم دیوان بین المللی داوری لاهه در محكومیت پكن دست یابند.
نشست پیش بینی شده بین وزرای خارجه جنوب شرق آسیا و 'وانگ یی' همتای چینی اشان آغاز شده و انتظار می رود در این نشست در مورد گسترش ارضی چین در این پهنه آبی و حكم لاهه بحث شود.
فیلیپین، ویتنام، مالزی و بروئنی با چین بر سر مالكیت بخش هایی از دریای جنوبی چین با پكن اختلاف دارند.
'عنیفه امان' وزیر امور خارجه مالزی براساس گزارش رسانه های منطقه یكی از افراد غایب در نشست های مهم این هفته است.
'عثمان هاشم' دبیر كل وزارت امور خارجه مالزی در نشست های روز یكشنبه و امروز دوشنبه آ.سه.آن حضور داشت و برخی رسانه ها به نقل از منابع وزارت امور خارجه مالزی اعلام كردند كه وزیر خارجه در نشست شركت نمی كند و موارد فوری برای رسیدگی وجود دارد.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه تایلند، گفته است وی و همتایانش در آ.سه.آن مسأله بحث برانگیز دریای جنوبی چین را با توجه به بن بست پیش آمده مورد بحث قرار نمی دهند.
اما 'رتنو مرسودی' وزیر امور خارجه اندونزی سیاستمدارانه، گفت: وضعیت بسیار مثبت است... و بسیار در مسیر انتشار یك بیانیه به پیش می رویم.
اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن كه امروز جولانگاه بحث های اقتصادی و سیاسی و حضور قدرت های بزرگ جهانی است سال 1967 توسط تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و فیلپیپین تاسیس شد.
هدف اصلی این اتحادیه كاهش تنش هایی بود كه در این منطقه میان اعضا وجود داشت. سند تاسیس آ.سه.آن موسوم به اعلامیه بانكوك ضمن تشویق ثبات اجتماعی و حمایت از كشورهای منطقه در برابر 'مداخله خارجی ها' بر اهمیت ترویج توسعه اقتصادی تأكید می كرد.
اكنون كه نزدیك به پنج دهه از آن زمان می گذرد و با وجودی كه برخی از كشورهای عضو آ.سه.آن به رشد اقتصادی چشمگیری دست پیدا كرده اند، هنوز بحث امنیت محور مهم این اتحادیه بوده و با ورود قدرت های جهانی این امنیت كاهش یافته است.
آساق**1611