مشهد- ایرنا- مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب شركت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: اضافه برداشت از چاههای مجاز در این استان حدود 800 میلیون متر مكعب در سال برآورد شده كه این امر مهمترین علت كسری مخازن آبهای زیرزمینی استان است.

محمد احسان محمد زاده لاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اكنون منابع آبهای زیرزمینی در استان خراسان رضوی وضعیت بحرانی داشته و با كسری یك میلیارد و 200 میلیون متر مكعبی روبروست و این موضوع باعث افت یك متری آبهای زیرزمینی شده است.
وی اظهار كرد: حجم بهره برداری از چاههای مجاز این استان چهار برابر برداشت از چاه های غیر مجاز آن است.
وی گفت: وجود چاههای غیر مجاز، اضافه برداشت از چاههای مجاز و همچنین صدور مجوز حفر چاه بیش از ظرفیت دشت های استان، سه علت مهم افت آبهای زیرزمینی در خراسان رضوی به شمار می رود.
محمد زاده لاری افزود: هشت هزار و 500 حلقه چاه غیر مجاز در خراسان رضوی وجود دارد كه سهم این چاهها در كسری مخازن زیر زمینی پنج درصد است و 200 میلیون متر مكعب از كسری مخازن زیرزمینی مربوط به این چاههاست.
وی اظهار كرد: 300 میلیون متر مكعب از كسری مخازن زیرزمینی در دشت های این استان به علت صدور پروانه های حفر چاه، بیش از ظرفیت موجود و به ویژه در سالهای 1389 و 1390 بوده است.
وی با اشاره به نصب كنتورهای هوشمند برای كنترل و مدیریت برداشت آب در خراسان رضوی گفت: تمام چاههای مجاز در این استان مجهز به كنتورهای هوشمند شده اند.
هم اكنون 24 هزار و 500 حلقه چاه آب در خراسان رضوی در مدار بهره برداری قرار دارد كه 16 هزار حلقه از آنها دارای پروانه هستند و هشت هزار و 500 حلقه به صورت غیر مجاز ایجاد شده اند.
3027 / 6053