بيرجند - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي قاينات با بيان اينكه توسعه كشت گلخانه اي از سياست هاي اصلي اقتصاد مقاومتي در حوزه كشاورزي است، اظهار كرد: براي ترويج اين نوع كشت در اين شهرستان كم آب نياز به فرهنگ سازي دارد.

سيد عبدالحسين سجادي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: با توسعه كشت گلخانه اي در قاينات صرفه جويي قابل ملاحظه اي در مصرف آب خواهيم داشت.
وي اضافه كرد: افزايش توليد در واحد سطح، ارتقاي كيفيت محصول، صرفه جويي در مصرف آب، استفاده از اراضي غيرقابل كشت با سيستم هيدرو پونيك، مديريت زمان و مكان، وابستگي نداشتن توليد به شرايط محيطي، تداوم كار و توليد محصول در تمام فصل هاي سال از مزاياي كشت گلخانه اي است.
به گفته وي نبود ثبات قيمت، پايين بودن نرخ خريد، شوري برخي منابع آبي و كمبود آب، كمبود نقدينگي و مشكل بانكي براي اخذ تسهيلات، مشكل تامين سوخت، نبود گاز به گلخانه هاي نزديك لوله گاز و خسار ناشي از حوادث غيرمترقبه مانند توفان، تگرگ و سرمازدگي از مهمترين مشكل گلخانه داران است.
وي اظهار كرد: هم اكنون 64 واحد گلخانه اي در شهرستان فعال است كه سالانه يك هزار و 200 تن محصول گلخانه اي از اين واحدها برداشت مي شود.
وي بيان كرد: پارسال چهار واحد گلخانه اي راه اندازي شد، امسال راه اندازي شش واحد ديگر در دستور كار قرار دارد.
** كشت چغندر قند به روش نشا در قاينات
مدير جهاد كشاورزي قاينات در ادامه از كشت چغندرقند براي نخستين بار در خراسان جنوبي به صورت نشا خبر داد و گفت: در اين طرح 35 هزار نشا چغندر قند در سطح حدود نيم هكتار اراضي شركت سهامي زراعي اسلام آباد كشت شد.
سجادي افزود: نشاها از گلخانه هاي شهرستان نيشابور تامين شده است.
وي، با بيان اينكه چغندرقند از محصول پرآبخواه بخش كشاورزي است يادآور شد: كاهش مصرف آب و سموم شيميايي از مزاياي كشت نشاء چغندرقند است.
وي افزود: قطع وابستگي در هشت محصول راهبردي از برنامه هاي عملياتي اقتصاد مقاومتي در حوزه كشاورزي است كه يكي از اين محصولات توليد شكر است.
بيش از800 هكتار اراضي كشاورزي خراسان جنوبي زيركشت چغندر قند است كه پارسال 25 هزار و 616تن محصول از اين سطح ، برداشت شد.
شهرستان قاينات به مركزيت شهر قاين، در شرق ايران قرار دارد و از شرق به شهرستان زيركوه و از شمال به خراسان رضوي، از غرب به شهرستان سرايان و از جنوب به شهرستان هاي درميان و بيرجند محدود است.
2047/7556