غلامرضا شريعتي دوشنبه شب در نشست بررسي حادثه آتشسوزي اخير مجتمع پتروشيمي بوعلي سينا ماهشهر كه با حضور مديران پتروشيمي، نماينده ماهشهر در مجلس شوراي اسلامي و مديران شهرستان در ماهشهر برگزار شد افزود: اگر اين واحدها به صورت جزيره اي عمل نمي كردند در حادثه اخير آتش سوزي در پتروشيمي بوعلي سيناي اين شهر مديران اين پتروشيمي خود را ملزم به اجراي دستورات صرفا سازماني خود نمي كردند.
وي با اشاره به اين كه در مديريت بحران حادثه اخير آتشسوزي در پتروشيمي تجربه خاصي وجود نداشت گفت: در زمان بروز چنين حوادثي بايد از جزيره اي عمل كردن پرهيز شود تا از خسارات كلان جلوگيري شود.
استاندار خوزستان گفت: مديران پتروشيمي ها مسئول حفظ و نگهداري 17 ميليارد دلار سرمايه گذاري اين بخش هستند و بايد بتوانند در مواقع بحراني از اين سرمايه عظيم حفاظت كنند.
وي با اشاره به خصوصي سازي شركتها به خصوص شركتهاي پتروشيمي اضافه كرد : متاسفانه در برخي شركتهاي خصوصي از بعضي كارها مانند ايمني كار چشم پوشي مي شود و نمونه آن در آتش سوزي اخير پتروشيمي ماهشهر مشاهده شد.
وي گفت برخي شركتهاي خصوصي به خاطر پايين آوردن هزينه هاي مالي خود بحث ايمني را كنار مي گذارند و اين در حالي است كه يك حادثه به تنهايي مي تواند درآمد بيست ساله همان شركت را از بين ببرد.
وي گفت توجه نكردن به ايمن سازي شركتها تبعات زيست محيطي و اجتماعي به دنبال مي آورد و سرمايه اجتماعي آن صنعت را از بين ميبرد كه با هيچ هزينه و درآمدي قابل جبران نيست.
استاندار خوزستان گفت به همين جهت لازم است در زمينه مديريت بحران در صنايع پتروشيمي آموزش لازم داده شود و برخوردها عالمانه تر باشد تا در زمان بروز چنين حوادثي آمادگي وجود داشته باشد.
استاندار خوزستان با اشاره به اينكه بايد در هنگام انجام تعميرات امكانات ايمني نيز فراهم باشد افزود: از مديراني كه كشور هزينه هايي در خصوص آنها متحمل ميشود و به صورت پروازي مديريت ميكنند، در قبال اين هزينهها بايد دستاوردهاي بيشتري وجود داشه باشد.
استاندار خوزستان گفت: صنايع پتروشيمي ماهشهر سالانه هفت ميليارد دلار بعلاوه چهار ميليارد يورو توليدات دارد كه اين حجم بالا وظيفه سنگيني را بر مديران عامل صنايع پتروشيمي قرار داده و انتظار مي رود مديران عامل اين پتروشيميها به مسايل كلان بپردازند و امنيت منطقه را فراهم كنند.
وي با تاكيد بر لزوم توجه صنايع پتروشيمي به مسئوليتهاي اجتماعي گفت:بودجه سالانه يك كشور همسايه 10ميليارد دلار است و از سوي ديگر ميزان توليد پتروشيمي در ماهشهر سالانه هفت ميليارد دلار است كه در اين حال بايد مديريت راهبردي منطقه وظيفه صنايع پتروشيمي باشد.
وي در ادامه گفت: با وجود اين همه صنايع پتروشيمي چرا بايد در ماهشهر و بندرامام بيكار وجود داشته باشد يا افراد در جست و جوي شغل باشند.
شريعتي با انتقاد از اين كه صنايع پتروشيمي در تقويت صنايع پايين دست ضعيف عمل كردهاند افزود:بايد اين سوال مطرح شود كه صنايع پتروشيمي و مديران عامل اين صنايع پس از اين همه سال و با اين ميزان درآمد، چه اقدامات موثري در خصوص تقويت صنايع پايين دستي انجام داده اند.
وي گفت: چرا صنايع پتروشيمي، صنايع لاستيكسازي را در ديگر مناطق كشور ايجاد ميكنند در حالي كه استان خود از اين صنايع محروم باشد.
وي گفت: مديران صنايع پتروشيمي بايد به اين موارد توجه كرده و آنها را مديريت كنند و براي توسعه و تقويت صنايع پايين دستي در منطقه كمك كنند.
شريعتي بيان كرد: آنچه كه كشور را تهديد ميكند بيكاري و عدم اشتغال جوانان است كه موجب از بين رفتن سرمايههاي اجتماعي ميشود بنا بر اين نبايد اجازه داده شود كه بيكاري همانند موريانه آرام آرام سرمايه اجتماعي كشور را از بين ببرد.
وي ادامه داد: به گفته وزير نفت شهرستان ماهشهر از بهترين نقاط براي توسعه صنايع است زيرا هم زيرساختهاي لازم را دارد و هم زمين به اندازه كافي دارد.
استاندار خوزستان گفت: توسعه پتروشيمي مي تواند اولويت نخست براي ايجاد اشتغال باشد و با يك ميليارد و 500ميليون دلار كه صرف راه اندازي پتروشيمي مي شود مي توان هزاران شغل ايجاد كرد.
شريعتي عنوان كرد:براي احداث صنايع پايين دست و شهرك هاي صنعتي تخصصي پتروشيمي زمينهاي كافي بين ماهشهر و اميديه و همچنين امكانات وجود دارد و آمادگي داريم در اين زمينه حمايت كنيم و انتظار داريم كه صنايع پتروشيمي در اين خصوص اقدام جدي انجام دهد.
پتروشيمي بوعلي سيناي ماهشهر آبادان دو هفته پيش طعمه حريق شد كه بيش از 60 ميليون يورو خسارت برجاي گذاشت.
6064**1565
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۴
اهواز- ايرنا- استاندار خوزستان گفت: برخي واحدهاي پتروشيمي در منطقه اقتصادي ماهشهر به صورت جزيره اي عمل مي كنند و همين امر باعث پايين آمدن راندمان كاري و نيز سخت كردن تصميم گيريها در زمان بحران مي شود.