دبير ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا به سابقه برگزاري اين كنفرانس در دوره هاي گذشته اشاره كرد و گفت: كنفرانس هاي قبلي به ترتيب در دانشگاه هاي صنعتي اميركبير، صنعتي شريف، صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي، علم و صنعت ايران و پرديس فني دانشگاه تهران برگزار شد و دانشگاه خواجه نصير، تنها دانشگاهي است كه تاكنون ميزباني دو دوره كنفرانس را برعهده داشته است.
دكتر علي اصغر جعفري اظهار كرد: برگزاري كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات، يكي از برنامه هاي سالانه انجمن علمي آكوستيك و ارتعاشات ايران است كه هر سال در يكي از دانشگاه هاي فني مهندسي تهران برگزار مي شود و اميدواريم در دوره هاي آتي شاهد برگزاري اين كنفرانس در دانشگاه هاي شهرستان ها نيز باشيم.
وي با بيان اينكه استادان، دانش آموختگان و دانشجويان رشته هاي مهندسي مكانيك و عمران و فعالان صنعت، مخاطبان اصلي اين كنفرانس تخصصي هستند، افزود: با توجه به ماهيت مخاطبان كنفرانس، به گونه اي برنامه ريزي شده كه پذيرش و ارائه مقالات در دو بخش 'تجربه صنعتي - مطالعه موردي' و 'علمي - پژوهشي' انجام شود.
استاد دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي افزود: مقالات بخش تجربه صنعتي - مطالعه موردي در حوزه صنايع پتروشيمي، خودرو و ريلي، دفاعي، معدني، نفت و گاز، نيروگاه و هوافضا قابل ارائه هستند.
جعفري ادامه داد: مقالات بخش علمي - پژوهشي نيز در زمينه آزمون هاي شوك و ارتعاش، آكوستيك در معماري، آكوستيك در موسيقي، آكوستيك زير آب، آلودگي صوتي، پايش وضعيت ارتعاش و صوت، پردازش سيگنال در آكوستيك، تحليل سيگنال هاي گفتاري، ديناميك خودرو، ديناميك سازه، ديناميك سازه هاي عمران، شناسايي سامانه ها و سازه هاي مكانيكي، فيزيك صوت، كنترل نوفه و ارتعاش، ماشين آلات دوار، مهندسي آكوستيك، نوفه و ارتعاشات ريلي و واكنش انسان به صوت و ارتعاش پذيرفته مي شود.
وي به تمديد مهلت دريافت مقالات از سوي دبيرخانه ششمين همايش آكوستيك و ارتعاشات اشاره كرد و گفت: علاقمندان تا 15 مردادماه جاري فرصت دارند مقالات خود را در محورهاي تعيين شده به دبيرخانه همايش ارسال كنند.
جعفري در مورد برنامه هاي روزهاي برگزاري كنفرانس نيز اظهار كرد: علاوه بر ارائه مقالات به صورت شفاهي و پوستر، حداقل سه سخنران كليدي كه از استادان معروف و صاحبنظر بين المللي در حوزه آكوستيك و ارتعاشات هستند آخرين دستاوردهاي علمي اين حوزه را ارائه خواهند كرد.
وي معرفي و تجليل از مهندس برجسته، استاد دانشگاه برجسته و پژوهشگر برتر را به عنوان برنامه هاي جنبي ششمين كنفرانس آكوستيك و ارتعاشات اعلام كرد و گفت: فرآيند انتخاب اين افراد بر اساس شاخص هاي كمي و كيفي همچون ميزان ارتباط با صنعت، حل مشكلات كشور از طريق پروژه هاي كاربردي، توليدات علمي - پژوهشي (مقاله، كتاب، اختراع) و ميزان استنادهاي بين المللي صورت گرفته به اين توليدات علمي، خواهد بود.
دبير ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات، در مورد جوايز بخش دانشجويي اين كنفرانس نيز توضيح داد: با راي هيات داوران كنفرانس، يك پايان نامه برتر در مقطع كارشناسي ارشد و يك پايان نامه برتر در مقطع دكتري كه به موضوع آكوستيك و ارتعاشات اختصاص دارد انتخاب و معرفي خواهد شد و يك مسابقه كاربردي نيز براي دانشجويان برگزار مي شود.
وي خاطرنشان كرد: در مسابقه كاربردي، دانشجويان بايد با حداقل امكانات موجود بتوانند روي يك ورقه نازك (كاغذي يا فلزي و يا جنس هاي ديگر) مقداري ماده پودري بريزنند و با يك وسيله لرزاننده آن را تكان بدهند به گونه اي كه پودر، يك شكل خاص به خود بگيرد و هرچقدر نقش ايجاد شده روي صفحه جالب تر باشد، امتياز بيشتري به دانشجو تعلق خواهد گرفت.
به گفته جعفري در كنار ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات، نمايشگاه تخصصي با حضور صنعتگران و پژوهشگران دانشگاهي برگزار خواهد شد و مطالب روز اين حوزه همچون 'آناليز مودال'، 'بالانس محور' و 'استفاده از نرم افزارهاي المان محدود براي طراحي با ديد ارتعاشي' در قالب چندين كارگاه تخصصي به شركت كنندگان در كنفرانس آموزش داده خواهد شد.
آكوستيك يكي از شاخههاي علم فيزيك است كه به بررسي موجهاي مكانيكي در گازها، مايعها و جامدها، از جمله نوسانها، صدا، فراصوت و فروصوت مي پردازد.
كاربردهاي آكوستيك در بسياري از جنبههاي زندگي امروز ديده ميشود كه سادهترين نمونه آن صنايع صوتي، صنايع هوافضا و نيز كنترل نويز (مكانيكي) است.
علمي**1055**1834
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
تهران- ايرنا- ششمين كنفرانس بين المللي آكوستيك و ارتعاشات به ميزباني دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در نيمه دوم آذرماه امسال برگزار مي شود.