به گزارش ایرنا، كرمعلی قندالی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری كارگاه آموزشی بازاریابی محصولات تولیدی عشایر كه در مركز آموزشی امام خمینی (ره) وزارت جهاد كشاورزی در منطقه محمدشهر كرج برگزار شد، افزود: این دام پس از خرید به كشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد.
وی بیان داشت: طبق برنامه ریزی تا افق 1404 تعداد 800 هزار راس دام عشایر كشور صادر خواهد شد.
قندالی اظهار داشت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در امور عشایری طرح های مختلفی تعریف شده كه مهمترین آن بحث زنجیره ای تولید در گوشت قرمز است.
وی، تجهیز منابع آب و خاك، تولید گیاهان دارویی و استفاده از ظرفیت های گردشگری را از دیگر برنامه های عشایری دانست و اظهار داشت: در برنامه است كه با هماهنگی سایر دستگاه ها بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده كنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینكه تمام فعالیت عشایر در راستای اقتصاد مقاومتی است، تصریح كرد: زندگی عشایر و تولیدات آن ها مبتنی بر دانش بومی و دانش نوین است در عین حال كه مردم محور و عدالت محور هم هست ولی باید آن را تقویت كرد.
***تولید سالانه 190 هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر
قندالی در ادامه به دیگر فعالیت ها و برنامه های حوزه عشایری اشاره كرد و گفت: براساس فرصت هایی كه در كشور وجود دارد و پیش آمده یكی از محصولاتی كه می تواند به عنوان محصول پاك و سالم در عرضه ی بازار مطرح شود، تولیدات محصولات عشایری به ویژه تولید مواد پروتئینی و لبنی است.
وی افزود: باتوجه به اینكه سالانه 190 هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر تولید و به بازار عرضه می شود و همچنین حدود 313 هزار تن هم تولید شیر توسط این قشر انجام می شود كه عمدتا تبدیل به فرآورده های لبنی مثل پنیر، كره و ماست می شود.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم این تولیدات را در حین تولید محصول و بعد از تولید محصول با بسته بندی و فراوری های مناسب به بازار عرضه كنیم یك بازار بسیار خوب و مطمئنی هم برای فروش و هم برای اطمینان پاكی محصول به وجود می آید.
قندالی با اشاره به اینكه برای ورود به این بازار نیاز به آموزش های لازم هست، گفت: ضرورت انجام این كار اجرای چند طرح در سطح كشور به خصوص اجرای طرح زنجیره ی تولید گوشت قرمز است.
وی افزود: خوشبختانه منابع این طرح از طرف صندوق توسعه ملی تامین می شود كه در سال جاری با سود متعارف 10 درصد تعریف شده است.
وی بیان داشت: از این محل تاكنون 1400 میلیارد ریال اعتبار تخصیص پیدا كرده و در استان های مختلف توزیع شد و از طریق این میزان اعتبار حدود 800 هزار راس دام پروار و به بازار عرضه شد.
رئیس سازمان امور عشایری ایران هدف این طرح را افزایش تولید در واحد دانست و گفت: با ارزیابی های انجام شده در یك فرایند 110 روزه ی پروار هر دام تقریبا حدود 22 كیلوگرم افزایش تولید نسبت به دام مشابه اش در روش سنتی دارد.
وی افزود: ضمن اینكه باعث افزایش سطح درآمد حداقل 45 تا 50 میلیون ریال برای هرخانوار در یك فرایند پروار است و علاوه براین طرح طوری طراحی شده كه بخشی زیادی از دام را قبل از ورود به مرتع در عرصه پروار قرار دهیم كه به نوعی كمك به تعادل بین بهره برداری از منابع زیستی در عرصه های مرتعی است.
***راه اندازی سامانه معرفی محصولات عشایری در فضای مجازی
قندالی یكی دیگر از طرح ها را راه اندازی و طراحی سامانه ای در فضای مجازی دانست تا بتوانند محصولات عشایری در آن جا معرفی كنند.
وی اظهار داشت: در این سامانه به خصوص مواد لبنی، پروتئینی و صنایع دستی بایستی معرفی شود ضمن اینكه حدود 35 درصد صنایع دستی كشور توسط عشایر تولید می شود.
وی اظهار امیدواری كرد كه با طراحی این سامانه در اتحادیه مركزی واستانی بتوانیم با گرفتن علائم تجاری این محصولات را معرفی كنیم و به بازار عرضه كنیم.
رئیس سازمان امور عشایری ایران طرح دیگر را یك كار مشترك بین سازمان عشایری و دفتر محیط زیست وزارت جهاد كشاورزی عنوان كرد و گفت: این طرح در حدود چهار استان به عنوان پایلوت انجام شده تا با اجرای آن محصولات پاك، سالم و ارگانیك در آن تولید شود.
وی فرایند اجرای این طرح را سه ساله دانست و افزود: این طرح از سال گذشته شروع شده كه در این همكاری مشترك محصولات ارگانیك را به معنای واقعی به ویژه در حوزه تولید گوشت معرفی كنیم.
***تولید 25 درصد گوشت قرمز كشور توسط عشایر
قندالی افزود: عمده ی تولیدات در مواد پروتئینی گوشت قرمز است كه بین 20 تا 25 درصد گوشت قرمز كشور توسط عشایر با در اختیار داشتن 28 درصد دام سبك كل كشور تولید می شود.
وی در مجموع همه ی تولیدات عشایر را لبنی، پروتئینی، زراعی، باغی و ... دانست و بیان داشت: در حدود پنج تا 6 میلیون تن در سال تولیدات جامعه عشایری است.
عشایر كوچنده كل كشور یك میلیون و 250 هزار نفر در قالب 220 هزار خانوار هستند كه 65 درصد آنها كمتر از 39 سال دارند؛ یعنی عشایر از جمعیت جوانی برخوردارند.
6156/ 6155
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
كرج- ایرنا- رئیس سازمان امور عشایری ایران فعالیت، زندگی و معیشت عشایر را همگام با اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: از ابتدای سال جاری تاكنون 270 هزار راس دام مازاد عشایر به خارج از كشور صادر شده است.