قشم- ایرنا- معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان شیلات كشور با اشاره به مذاكرات اخیرش با معاون وزیر كشاورزی چین، گفت: قرار است این كشور سه میلیارد دلار در حوزه شیلات ایران با اولویت قشم و بندرعباس سرمایه گذاری كند.

حسن صالحی روز چهارشنبه در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، افزود: چین تولید 30 تا 40 میلیون تن محصولات شیلاتی در پنج اقیانوس جهان را مدیریت می كند و می تواند ظرفیتی عظیم برای توسعه زیرساخت های صنعت شیلات ایران به ویژه در جنوب كشورمان به شمار آید.
وی اضافه كرد: با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید و معرفی ظرفیت های حوزه شیلات قشم به سرمایه گذاران هفت كشور فرانسه، روسیه، نروژ، ایسلند، چین، تایلند و كره جنوبی، این جزیره به كانون توجه قطب های مهم صنعت شیلات جهان تبدیل شده است.
صالحی با بیان اینكه جزیره قشم نخستین اولویت سازمان شیلات كشور برای جذب سرمایه گذاران خارجی است، از تبیین این رویكرد به مسئولان كشورهایی همچون روسیه، تایلند، ایسلند، چین و كره جنوبی در مذاكرات امسال خبر داد.
وی گفت: دولت تدبیر و امید فضای مناسبی برای جذب سرمایه گذاران خارجی فراهم كرده است و در این چارچوب وزارت جهاد كشاورزی و سازمان شیلات نگاه ویژه ای به سرمایه گذاری در مناطق آزاد به ویژه قشم در جهت افزایش تولیدات صادرات محور در حوزه تولید و پرورش ماهی در قفس، میگو و بسته بندی دارد.

***سهم صیادان بومی در اولویت جذب سرمایه گذاران حوزه شیلات است
رئیس سازمان شیلات با اشاره به تاكیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه توجه به ساكنان بومی نقاط مختلف كشورمان به هنگام جذب سرمایه گذار، گفت: برای تحققق منویات معظم له باید سهم صیادان بومی در زمینه اشتغال پایدار و كسب درآمد بیشتر، در اولویت جذب سرمایه گذار قرار بگیرد.
صالحی تاكید كرد: برای تحقق این مهم باید رویكردی عملیاتی شود كه در آن صیادان بومی فضای مناسبی ناشی از جذب سرمایه گذاران در حوزه های رشد اقتصادی، افزایش درآمد و اشتغال پایدار پیدا كنند.

***الگوی تولید محصولات شیلاتی ارگانیك در قشم پیاده سازی شود
وی با بیان اینكه محصولات ارگانیك حوزه شیلات در بازارهای هدف جهان 40 درصد گران تر از دیگر محصولات است، گفت: با توجه به ظرفیت های جغرافیایی قشم همچون جنگل های حرا، می توان الگوی تولید محصولات شیلاتی ارگانیك را در این جزیره پیاده سازی كرد.
وی ادامه داد: تولید محصولات ارگانیكی همچون میگو در كنار جنگل های دریایی حرا با رعایت استانداردهای محیط زیستی، می تواند ظرفیتی عظیم برای تولیدات صادرات محور صنعت شیلات این جزیره ایجاد كند.
صالحی احداث یك مجموعه آكواریومی و پارك دریایی با هدف معرفی گونه های دریایی خلیج فارس شامل ماهی های زینتی، مرجان ها و صنایع بسته بندی را در قشم ضروری ارزیابی كرد.
صالحی همچنین با بیان اینكه دهم تا دوازدهم مهر امسال نمایشگاه بین المللی شیلات در برج میلاد تهران برگزار می شود، اظهار امیدواری كرد كه اواخر بهمن یا اوایل اسفند امسال نمایشگاهی نیز با محوریت منطقه آزاد قشم با حضور اساتید خارجی حوزه شیلات دایر شود.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان شیلات كشور به همراه هیات همراه قرار است در سفر به جزیره قشم از چندین طرح شیلاتی بخش خصوصی بازدید كنند.
2090/