به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی استانداری سیستان وبلوچستان، علی اوسط هاشمی اظهار داشت: تداوم برگزاری نشست های استانداران مرزی ایران و والیان ولایات مرزی افغانستان در توسعه تعاملات بین 2 كشور نقش موثری ایفا می كند.
وی افزود: این امر نیازمند ایجاد ساختار و تعریف دبیرخانه دایمی بود كه در اجلاسیه دو روز پیش مشهد ایجاد دبیرخانه دایمی كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و افغانستان نیز در سیستان و بلوچستان(زاهدان) ، تصویب شد.
وی همچنین سرمایه گذاری مشترك در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی و اجرای توافقات 2 جانبه رهبران 2 كشور در زمینه استفاده بیشتر از ظرفیت های بی بدیل منطقه آزاد چابهار و اتصال به آبهای آزاد را از نتایج مهم این اجلاس برشمرد.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان كرد: با توجه به اینكه نقش استانداران مرزی 2 كشور در پیشبرد اهداف توسعه و نیل به تحقق اهداف 2 كشور مهم است بدین منظور تفویض اختیارات به استانداران در حوزه كمیسیون مطرح شد كه طرف افغانستانی نیز این موضوع را از دولت مركزی خود پیگیری خواهد كرد.
هاشمی گفت: همكاری های استانی، امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی و افزایش فعالیت گمركات و ساعات كاری آن ها از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود.
نشست مشترك استانداران سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی و والیان ولایات (استان های) هرات، فراه و نیمروز افغانستان از چهارم مرداد به مدت 2 روز با حضور رحمانی فضلی وزیر كشور در مشهد برگزار شد.
جمهوری اسلامی افغانستان با حدود 653 هزار كیلومتر مربع وسعت و افزون بر 31 میلیون نفر جمعیت یكی از دو همسایه شرقی جمهوری اسلامی ایران است.
این كشور همسایه مركب از 34 ولایت (استان) و 400 ولسوالی (شهرستان یا فرمانداری) است.
هر ولایت توسط یك والی اداره می شود كه رئیس جمهوری افغانستان وی را منصوب می كند.
عالی ترین مقام دولت در ولسوالی نیز ولسوال نامیده می شود كه از سوی والی گمارده می شود.
مرز مشترك ایران و افغانستان به طول حدود 945 كیلومتر از شمال از دهانه ذوالفقار واقع در نقطه مرزی مشترك ایران، افغانستان و تركمنستان تا كوه ملك سیاه در نقطه مشترك مرزی ایران، افغانستان و پاكستان در جنوب امتداد دارد.
طول این خط مرزی شامل 709 كیلومتر خشكی و 236 كیلومتر مرز آبی است.
مهمترین شهرهای نزدیك به مرز افغانستان در ایران شامل تربت جام و تایباد در خراسان رضوی، سربیشه و زیركوه در خراسان جنوبی و هیرمند(میلك)، زهك و زابل در سیستان و بلوچستان است.
زرنج، فراه و هرات مركز ولایات نیمروز، فراه و هرات نیز عمده ترین شهرهای افغانستان در نزدیكی مرز ایران هستند.
بر اساس قرارداد مرزی سال 1306 شمسی بین ایران و افغانستان مرزبانان دو كشور در سه نقطه مرزی مورد توافق مستقر بوده و به امور مرز مشترك رسیدگی می كنند.
دروازه های بین المللی مرز زمینی دو كشور از سوی ایران شامل معبر 'دوغارون' در شهرستان تایباد واقع در شرق خراسان رضوی و 'میلك' در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان به منظور رفت و آمد مسافر و مبادله و ترانزیت كالا فعال است.
استان سیستان و بلوچستان نیز با كشور افغانستان 300 كیلومتر مرز مشترك و دو بازارچه مرزی میلك و گمشاد در طول مرز دارد.
7316 / 6081
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان در زاهدان، به تصویب رسید.