كرج- ايرنا- معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور از اجراي طرح كاداستر در 22 ميليون هكتار از اراضي ملي خبرداد.

به گزارش ايرنا، مسعود منصور روز چهارشنبه در حاشيه برگزاري دومين كارگاه آموزشي سراسري معاونين حفاظت و امور اراضي استان ها كه در مركز آموزشي جوانشير كرج برگزار شد، در جمع خبرنگاران، افزود: سند كاداستري بايستي براي 135 ميليون هكتار از اراضي ملي كشور تهيه شود.
وي اظهار داشت: ازاين ميزان فقط حدودهشت ميليون هكتارفاقد سند هستندكه سعي مي‌كنيم تا پايان سال جاري براي اين اراضي، سند ملي آن هم به صورت كاداستر يا تك برگي با نقشه‌هاي رقومي تهيه كنيم.
وي گفت: اسناد غيركاداستري داراي نقشه‌هاي غيررقومي هستند كه همين موضوع يكي از بسترهاي اساسي جعل سند و تهيه اسناد جعلي به منظور زمين‌خواري است.
منصور افزود: براي 125 ميليون هكتار اراضي ملي كه سند تك برگي ندارند نيز با همكاري ثبت اسناد و با برنامه زمان‌بندي، اسناد تك برگي و نقشه‌هاي رقومي تهيه مي‌شوند.
وي بيان داشت: همچنين براي سال جاري اجراي سند كاداستر براي 20 ميليون هكتار از اراضي ديده شده ولي شرايط اعتباري اجراي آن را با مشكل مواجه كرده است.

***جرم تعريف شده به عنوان زمين خواري نداريم
معاون حفاظت و امور اراضي منابع طبيعي و آبخيزداري كشور در خصوص زمين خواري گفت: ابتدا بايد زمين‌خواري را تعريف كنيم و آنگاه به تشريح آمار آن بپردازيم.
وي افزود: به اين دليل كه زمين‌خواري از تخلفات پيش‌زمينه آن شروع مي‌شود و به تصرف زمين ختم مي‌شود و به‌عنوان مثال قطع درختان هم تخلف محسوب مي‌شود و مي‌تواند زمينه‌اي براي تصرف زمين باشد.
منصور اضافه كرد: زمين خواري را مي تواند تمام تصرفات غيرمجاز و غيركاربري همچون جعل سند، پروانه ساخت غيرمجاز نيز تعريف كرد و اين تصرف غيرمجاز بيشتر در مناطقي كه ويژگي خاص توريستي و آب و هوايي و يا اقتصادي داشته باشند واقع شود.
وي بيشتر اين زمين خواري ها و تصرفات غيرمجاز را در استان هاي استراتژيك همچون البرز وتهران و يا خوش و آب و هواي شمالي دانست.

***اجراي طرح حفاظت مشاركتي با كمك مجامع محلي
معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگل ها و آبخيزداري كشور به اجراي طرح حفاظت مشاركتي كه با مجامع محلي و مردم اجرا مي شود نيز اشاره كرد و گفت: اين سازمان با نيروهاي حفاظتي اندكي كه دارد امكان كنترل و حفاظت از تمام اراضي را ندارد به طوريكه در كشور ما به ازاي هر 60 هزار هكتار يك نيرو و در سطح جنگل ها براي هر 14 هزار هكتار يك نيرو وجود دارد.
وي افزود: از سال گذشته طرح حفاظت مشاركتي را اجرا كرده ايم كه سال گذشته در پنج ميليون هكتار از اراضي اجرا شد كه دستاورد آن عدم بروز حريق و تصرف در اين اراضي بود.
منصور اضافه كرد: اجراي اين طرح را در سال جاري براي 12 ميليون هكتار از اراضي هدف گذاري كرده ايم.

***هماهنگي بين دستگاه ها بهترين راه محافظت از اراضي ملي
اين مسئول در ادامه به بحث حفاظت و جلوگيري از تصرف اراضي اشاره كرد و گفت: بهترين راه جلوگيري از اين معضل، همكاري بين دستگاه هاست و دستگاه ها ي مختلف براي اجراي طرح هايشان در اراضي ملي هماهنگي لازم را داشته باشند.
وي بيشترين تداخلات و درگيري هاي بين دستگاهي را با دستگاه هاي اجرايي همچون وزارت نيرو، صنعت و معدن، محيط زيست و راه و شهرسازي دانست.

***حفاظت بهتر از توسعه و احيا است
وي در پاسخ به يكي از خبرنگاران در خصوص از بين بردن جنگل ها از طرفي و از طرف ديگر توسعه جنگل ها، گفت: حفاظت بهتر از توسعه و احياي اين منابع است زيرا شرايطي كه در جنگل هاي طبيعي وجود دارد در جنگل هاي دست كاشت وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه هنوز تخريب وجود دارد، افزود: آمارهاي جهاني نشان دهنده توقف تخريب جنگل ها ست و تا حدودي گذشته در حال جبران شدن است.
وي اظهار داشت: تخريب هايي كه اكنون وجود دارد بعضا به دلايلي همچون عمليات عمراني و راه سازي هاست كه با همكاري هاي بين دستگاهي تا آنجا كه بتوانيم اين توسعه هاي عمراني بدون تخريب منابع طبيعي انجام مي شود.
6156/1535