حسين نگهدار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود كه اين كانتينرها ، پس از تدوين سند توسعه صادرات مركبات و كيوي مازندران و به دستور استاندار تهيه و آماده بارگيري شده است .
نبود كانتينرهاي يخچال دار يكي از مشكلات مهم صادرات محصولات كشاورزي مازندران به روسيه و كشورهاي عضو سي آي اس در سال هاي گذشته بود.
بازرگانان مازندراني پيشتر اين دسته از كالاها را از طريق استان گيلان بويژه از راه دريايي آستارا به كشورهاي هدف در حوزه درياي خزر صادر مي كردند.
سند توسعه صادرات مركبات و كيوي مازندران هم اواخر سال گذشته با هدف ورود جدي به بازار روسيه و كشورهاي مستقل مشترك المنافع ( سي آي اس CIS ) تدوين و از امسال اجرايي شد.
** صادرات 627 ميليارد دلاري محصولات كشاورزي
مدير تنظيم بازار جهاد كشاورزي مازندران همچنين از صدور حدود 400 هزار تن محصولات مختلف كشاورزي استان به ارزش 627 ميليون دلار در دو سال گذشته خبر داد .
وي گفت كه اين آمار بر اساس خروج محصولات كشاورزي از سه بندر اميرآباد ، نوشهر و فريدونكنار بوده است .
نگهدار توضيح داد : 167 هزار تن از محصولات كشاورزي به ارزش 268 ميليون دلار در سال 93 و 181هزار تن به ارزش 298 ميليون دلار هم در سال 94 صادر شد.
وي رشد صادرات استان در سال 94 نسبت به سال پيش از آن را حدود 12 درصد اعلام كرد و گفت كه در سه ماهه اول امسال هم 47 هزار تن محصولات كشاورزي به ارزش 61 ميليون دلار كشورهاي سي آي اس و حاشيه خليج فارس صادر شده است.
كشورهاي آذربايجان ، ارمنستان ، ازبكستان ، تركمنستان ، تاجيكستان ، قرقيزستان ، قزاقستان و مولداوي و گرجستان از جمله كشورهاي سي آي اس هستند.
استان مازندران بر اساس گزارش هاي رسمي در توليد 14 محصول كشاورزي رتبه نخست كشور را دارد.
لبنيات ، گل و گياه ، مركبات ، كيوي ، گوشت مرغ و آبزيان عمده ترين محصولات صادراتي بخش كشاورزي اين استان است.
سالانه بيش از 2 ميليون و 200 هزا تن مركبات ، 200 هزار تن كيوي ، 150 هزار تن هلو و شليل و 200 هزار تن گوشت مرغ در مازندران توليد مي شود.
مازندران همچنين با داشتن يكهزار هكتار گلخانه روباز و پوششي ، 33 درصد گل و گياه كشور را توليد مي كند . اين استان سالانه حدود 235 ميليون شاخه گل و گياه زينتي و 38 ميليون درختچه توليد مي كند.
** خودروهاي روسي در خدمت صادرات مازندران
مدير تنظيم بازار جهاد كشاورزي مازندران همچنين گفت كه بر اساس سند توسعه صادرات مركبات و كيوي ، از اين پس خودروهاي روسي براي بارگيري محصولات كشاورزي مازندران وارد اين استان مي شوند.
وي افزود : در سه ماهه اول امسال اين برنامه شروع شده كه نتيجه آن افزايش صادرات لبنيات و گل و گياه استان بوده است.
بازرگانان مازندران تا پيش از اين كالاهاي صادراتي را به آستارا حمل كرده و از آنجا با خودروهاي كانتينردار روسي صادر مي كردند.
در اين روش هزينه انتقال كالا به روسيه و ديگر كشورهاي سي آي اس به خاطر دريافت كرايه يك سر بايت اين كار ، كاهش مي يابد.
نگهدار همچنين از بهينه شدن سورتينگ و بسته بندي كالاهاي صادراتي استان به روسيه خبر داد و گفت كه اين كار نيز بر اساس سند توسعه صادرات صورت گرفته است .
وي افزود : با ورود تجهيزات پيشرفته بسته بندي به استان ، تقاضاي بازار مصرف محصولات كشاورزي مازندران در حال افزايش است.
مازندران قطب توليد محصولات كشاورزي كشور است . ضريب كشت در اين استان يك و 35 دهم درصد و دو برابر كشور است. ميانگين ضريب كشت در كشور هفت دهم درصد است .
مازندران 460 هزار هكتار زمين كشاورزي و باغي دارد ولي به خاطر بالا بودن ضريب كشت اين سطح به 670 هزار هكتار افزايش مي يابد.
مازندران 11 درصد ارزش افزوده بخش كشاورزي را در اختيار دارد كه حدود چهار و نيم برابر ميانگين كشوري و رتبه اول كشور است.
6990/1654
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
ساري - ايرنا - مدير تنظيم بازار سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت كه هم اكنون 30 كانتينر يخچال دار در سه بندر استان براي بارگيري محصولات كشاورزي صادراتي مازندران به صف شده است .