كیش – ایرنا - رئیس مراكز بیماریهای كبدی خاورمیانه با اعلام اینكه بین 180 تا 250 هزار نفر از مبتلایان به هپاتیت C در كشور از بیماری خود مطلع نسیتند افزود : یكی از راه های مهم تشخیص، انجام آزمایش آنتی بادی ضد ویروس است كه با هزینه اندك در تمامی آزمایشگاه های كشور انجام می شود .

به گزارش ایرنا ، سید موید علویان چهارشنبه شب در همایش عمومی بیماری های كبد به نقش مهم كبد در ذخیره‌سازی و سوخت‌ وساز چربی اشاره كرد و گفت : یكی از علائم شایع ابتلا به بیماری های كبد خستگی است .
وی با بیان اینكه برای تشخیص بیمارهای كبد نیاز به غربالگری داریم به تشریح بیماری هپاتیت B و C و علائم آن پرداخت و گت : هپاتیت سی یك نوع ویروس است و شایعترین راه انتقال آن از طریق خون است .
علویان با تاكید براینكه افرادی كه پیش از سال 75 در جنگ بودند و از آنها خون گرفته شده است بهتر است برای انجام آزمایش هپاتیت سی به آزمایشگاه مراجعه كنند افزود : هپاتیت سی علامت ندارد و در مراحلی خود را نشان می دهد كه كبد آسیب دیده باشد .
این استاد دانشگاه با اعلام اینكه هپاتیتC فرد را به سرعت از بین نمی برد اظهار كرد : حدود 20 تا 30 سال طول می كشد تا آسیب كبد جدی باشد و اگر زود تشخیص داده شود می توان اقدامات درمانی را به موقع انجام داد .
وی با اعلام اینكه منعی برای زندگی این افراد وجود ندارد تاكید كرد : وسایلی همچون ناخن گیر ، مسواك ، ریش تراش و همچنین اقدامتی همچون تاتو كردن ، حجامت غیر بهداشتی و دندانپزشكی و جراحی غیر بهداشتی می تواند منجر به بروز این بیماری شود .
علویان با تاكید بر اینكه باید بر كار آرایشگاه ها كه در آن برخی اقدامات همچون تاتو انجام می شود نظارت كرد اظهار داشت : انجام هر كار غیر بهداشتی سبب انتقال ویروس هپاتیت خواهد شد.
این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و كبد در ادامه به شیوع بیماری كبد چرب و چاقی در جامعه اشاره كرد و گفت : 40 درصد از افراد جامعه به كبد چرب مبتلا هستند كه با صنعتی شدن شهرها، كم تحركی، استفاده از تغذیه نامناسب، كاهش مصرف مواد مغذی همچون ماهی و میگو، میوه ها و سبزیجات، فرآورده های لبنی و نیز افزایش مصرف مواد قندی و نشاسته ای، روغن های ناسالم و مصرف بیش از حد نمك شاهد بروز بیماریهای غیر واگیر همچون چاقی، دیابت، فشار خون، پوكی استخوان و كبد چرب هستیم .
بنیانگذار و رئیس شبكه هپاتیت ایران با اعلام اینكه بین 180 تا 250 هزار نفر از مبتلایان به هپاتیت سی از بیماری خود مطلع نسیتند افزود :یكی از راه های مهم انجام آزمایش آنتی بادی ضد ویروس است كه با هزینه اندك و تمامی آزمایشگاه های كشور از جمله كیش انجام می شود .
علویان در این همایش به رو نمایی از تمبر اختصاصی هپاتیت C در مراسمی در روز جمعه اول مرداد ماه اشاره كرد و گفت : این امر نشان دهنده توجه جدی و برنامه های مدون مسئولان كشور برای مقابله با این بیماری است و عزم ملی و حمایت مسئولان در كنار افزایش سطح آگاهی و دانش مردم می تواند هپاتیت c را تا سال 1410 در كشور ریشه كن كند.
وی با اعلام اینكه در مان بیماری هپاتیت C در اروپا گران است اظهار داشت : درمان این بیماری در كشور با هزینه حدود دو هزار دلار در كشور انجام می گیرد كه این فرصت مناسبی برای جذب بیماران خارجی در كشوراست .
رئیس مركز تحقیقات گوارش و كبد دانشگاه بقیه الله با اعلام اینكه فرآیند درمان هپاتیت سی امروز نیاز به تخصص بالا ندارد اظهار كرد : روند درمان ساده و مدت آن كوتاه شده است .
به گزارش ایرنا ، وی وضعیت كشور در هپاتیت بی را نسبت به دیگر كشورها بهتر دانست و گفت : این بیماری قابل پیشگیری است و توصیه می شود افراد نسبت به انجام آزمایش و زدن واكسن اقدام كنند.
علویان پیشنهاد داد تا در جزیره كیش نیز همه افراد واكسن بزنند .
فوق تخصص گوارش و كبد تصریح كرد : با تغذیه مناسب ، انجام ورزش روزانه ، پرهیز از مصرف دخانیات ، مشروبات الكلی وداروهای بدنسازی پرهیز از كم تحركی می توان از بروز بیماری كبد چرب جلوگیری كرد .
وی برافزایش سطح آگاهی مردم نسبت به این بیماری تاكید كرد و افزود :آموزش و استفاده از روشهای اثر گذار در این زمینه موثر است .
علویان در مورد اینكه قند در ابتلا به كبد چرب موثر است یا چربی گفت : اگرچه متهم اصلی در ذهن مردم در قضیه چاقی مصرف مواد چرب است، اما باید دانست كه چربی مقصر اصلی نیست و در عوض رژیم های غذایی غنی از نظر قندها به صورت مخفیانه چربی ذخیره كرده و سبب شیوع چاقی می‌شوند.
وی اضافه كرد : مصرف چربی‌های خوب مانند اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن زیتون و آجیل، می‌تواند چربی‌های اشباع شده گوشت‌ها یا در برخی غذا ها را از بین ببرد ، منابع دیگر چربی‌های خوب مانند اسیدهای چرب ماهی و روغن آن، بدن را در برابر چربی‌های مضر محافظت می‌كند.
این استاد دانشگاه با بیان اینكه به سلامت كودكان باید توجه كرد و افزود : بزرگسالان در مواردی توجه كافی به سلامت كودكان خود ندارند و به راحتی مواد غذایی و تنقلات غیرسالم را در اختیار كودكان خود قرار می‌دهند، ریشه برخی بیماری‌ها در بزرگسالی، در سنین كودكی است همانطور كه برای آینده فرزندانمان سرمایه‌گذاری می‌كنیم، باید به فكر سلامت آنان و اصلاح رفتار تغذیه‌ای آنان نیز باشیم.
وی حذف وعده غدایی را اقدامی نادرست خواند و افزود : تغذیه باید سالم ،كم نمك ، متعادل و حاوی میوه ، سبزی و مواد فیبر دار باشد تغذیه سالم فرد را در مقابل همه بیماری ها حفظ می كند .
رئیس مركز بیماری های كبدی خاورمیانه بر كاهش مصرف گوشت قرمز و افزایش مصرف میگو و ماهی و روغن هایی همچون زیتون و كنجد در رژیم های غذایی همراه با ورزش و پیاده روی تاكید كرد.
در ادامه این نشست ،پرفسور موید علویان رئیس شبكه هپاتیت كشور از زحمات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش در راستای ارتقا سطح كمی و كیفی خدمات بیمارستانی در كیش و دستور راه اندازی كلینیك بیماریهای كبدی با اعطای لوح تقدیرو تندیس قدردانی و وی را به عنوان سفیر سلامت معرفی كرد .
در پایان این همایش دكتر علویان به سوالات شركت كنندكان در همایش پاسخ داد .
همایش عمومی بیماریهای كبد چهارشنبه شب با حضور مدیر عامل سازمان منطقه ازاد كیش و جمعی معاونان و مدیران و پزشكان متخصص در سالن ابن سینا مركز همایش های بین المللی كیش برگزار شد.
1630**1641