سيدعلي رضا شريفي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: روزانه 60 تن پسماند شهري در شهرستان خمين توليد مي شود كه 70 درصد آن قابل بازيافت است و 30 درصد بقيه نيز به صورت بهداشتي دفع مي شود.
وي اظهار كرد:20يك سوم پسماند توليدي اين شهرستان قابل تجزيه و بازيافت نيست و ارزش ريالي ندارد و ميتوان با امحاي آن از سوي دستگاههاي زباله سوز انرژي لازم را براي برخي دستگاه هاي خدمات رسان فراهم كرد.
وي گفت: پس از فرايند بازيافت، مواد زايد حاوي تركيبات آلي با كمپوست به كود قابل مصرف در زراعت و باغباني تبديل و تركيبات پلاستيكي و فلزات نيز بسته بندي و براي فروش عرضه مي شود.
رئيس حفاظت محيط زيست خمين با بيان اينكه، تغيير سبك زندگي بمردم خمين اعث شده توليد پسماند زباله به يك عادت براي خانواده ها تبديل شود، افزود: بسياري از مواد زايد روزانه ناشي از مصرف بيش از اندازه و اسراف است و اگر اين روند اصلاح نشود،افزايش حجم پسماندها در آينده به بحراني زيست محيطي تبديل مي شود.
شريفي افزود: اقدام هاي آموزشي و تبليغي راهكار مناسبي براي تفكيك پسماندها از مبداء و پيشگيري از حجم انباشته توليد آن ها است.
وي افزود: افزايش حجم پسماندها علاوه بر زشتي منظر عمومي، تهديدي براي سلامت آب هاي سطحي و زيرزميني نيز هست و بايد در نهضت فرهنگي با اشاعه مصرف منطقي و اهميت مديريت پسماند، مخاطرات آن را به حداقل ممكن رساند.
وي اظهار كرد: بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، دفع غيراصولي پسماند عامل انتقال 22 نوع بيماري به انسان است و در كنار مشكلات بهداشتي، توليد و دفع غيراصولي چالش هاي زيست محيطي را سبب مي شود.
وي افزود: در مراكز دفن پسماند به ازاي هر تن مواد زايد بين 120 تا 300 مترمكعب گاز دي اكسيد كربن و متان توليد ميشود كه در تغيير اقليم و گرمايش جهاني تاثير مي گذارد و از سوي ديگر هر تن پسماند 400 تا 600 ليتر شيرابه توليد ميكند كه حاوي200 نوع تركيب آلي است و 35 مورد از آن به سلامت انسان و محيط زيست آسيب رسان است.
رئيس حفاظت محيط زيست شهرستان خمين گفت: مقدار كمي از اين شيرابهها ميتواند حجم زيادي از آبهاي سطحي و زيرزميني را آلوده كند، بنابراين جمع آوري و امحاي پسماندهاي شهري به يكي از عمده مشكلات زيست محيطي و بهداشتي تبديل شده است.
شريفي افزود: اهميت تاثيرات پسماند بر محيط زيست و سلامت انسان به حدي است كه مجلس شوراي اسلامي قانوني با عنوان مديريت پسماندها با 23 ماده تصويب كرده ودر اين قانون حتي به ضرورت اتخاذ شيوه هايي براي كاهش پسماند اشاره شده است.
وي اظهار كرد: سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارتخانه هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (در مورد پسماندهاي پزشكي)، صنايع و معادن، نيرو و نفت (در مورد پسماندهاي صنعتي و معدني)، جهاد كشاورزي (در مورد پسماندهاي كشاورزي) در زمينه مديريت پسماندها وظايف مختلفي دارند.
اولين واحد بازيافت پسماند استان مركزي در شهرستان خمين در سال 86 با اعتبار هفت ميليارد ريال ساخته و راه اندازي شد.
6991/6013/
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
اراك - ايرنا - رئيس حفاظت محيط زيست خمين گفت: 70 درصد از مجموع پسماند توليدي اين شهرستان بازيافت و پردازش مي شود و فرايند تبديل به كمپوست روي آن انجام مي گيرد.