ايلام - ايرنا -روز نهم مرداد به نام فرشتگاني در تقويم ملي ثبت شده كه با اهداي خون رنگين خود زندگي را به رگ هاي بي جان و بي رمق ديگران مي بخشند.

به گزارش ايرنا، اهداي خون در واقع نوعي بذل و بخشش از شيره جان است كه اهداكنندگان با ميل قلبي و اشتياق وافر به اين امر خداپسندانه اقدام مي كنند.
اهداي خون و فرآورده هاي خوني حاصل از آن شامل پلاكت، پلاسما، گلوبول هاي سفيد و قرمز هر كدام جان بيماري را نجات و شادي را به بيمار و كسانش تقديم مي كند.
بيماران سرطاني، دياليزي، هموفيلي، تالاسمي، تصادفي ها و همه بيماران نيازمند اتاق عمل از گيرندگان اصلي و هميشگي خون و فرآورده هاي خوني هستند.
اهداكنندگان اين ماده حياتي به خوبي واقف هستند كه با اهداي خون خود جان يك يا چندين نفر را از مرگ نجات مي دهند و همين باور آرامش قلبي را در اين خيرين تقويت ميكند.
يكي از اهداكنندگان مستمر خون در اين باره در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: مدت زمان زيادي را مبادرت به اهداي خون كرده ام و كارت اهداكننده مستمر نيز دارم.
آقاي نظرزاده افزود: اهداخون علاوه بر اينكه سلامت يك بيمارنيازمند را تامين مي كند به خود اهداكننده هم آرامش و رضايت مندي مي بخشد.
وي افزود: از اينكه سال هاي متمادي است خون خود را اهدا مي كنم خوشحالم و خداوند را شاكرم كه به بنده اين توفيق را عنايت كرد تا از اين طريق به بندگانش ياري برسانم و دلي را شاد كنم.
مديركل پايگاه انتقال خون استان ايلام در اين باره گفت: داراي سن بالاي 18 سال و حداقل وزن 50 كيلوگرم كه شرايط اهداي خون دارند، خواست براي اهداي خون به پايگاه انتقال خون استان مراجعه كنند.
دكتر مهدي اكبري دهبالايي افزود: اهداي خون داراي فاكتورهايي است كه با انجام اين آزمايش هاي ساده فرد ضمن اطلاع كلي از وضعيت سلامت خود در مي يابد كه آيا قادر به اهداي خون هست يا خير.
وي يادآور شد: افرادي چون معتادان به مواد مخدر نمي توانند اهدا خون كنند و كساني كه دارو مصرف مي كنند تا چند روز يا گاه يك سال قادر به اهداي خون نيستند چرا كه اثر دارو در خون آنها موجود است و در صورت اهداي خون اين دارو به گيرنده خون هم منتقل و باعث بروز مشكلاتي براي وي مي شود.
اكبري تاكيد كرد: اهداي خون موجب فعاليت مغز استخوان فرد و در نتيجه خون سازي تازه در وي مي شود و همچنين از بروز كم خوني در اهداكننده جلوگيري مي كند.
به گفته وي فردي كه خون خود را اهدا مي كند تا چند روز پس از اهداي خون احساس سبكي و نشاط دارد و بدن وي خود را براي خون سازي تازه محيا مي كند.
وي در ادامه از كساني كه داراي گروه هاي خوني منفي هستند خواست براي اهداي خون خود به اين پايگاه مراجعه كنند چرا كه در بين بيماران دريافت كننده مستمر خون بيماران با گروه هاي منفي خون هم وجود دارند.
وي يكي ديگر از فوايد اهداي خون را اطلاع فرد بستگان وي از گروه خوني شخص ذكر كرد كه در هنگام بروز حادثه اي كه نيازمند دريافت خون باشد در سريع ترين زمان ممكن خون منطبق با گروه خوني فرد مصدوم به وي تزريق شود.
استان ايلام با وجود داشتن پايگاه انتقال خون دارد در زمره استان هاي برتر از حيث اهداي خون محسوب مي شود.
7172/6034