تهران- ايرنا- فراخوان بيستمين نمايشگاه بين المللي واقعه كربلا در رشته هاي نقاشي و گرافيك با موضوع حضرت علي اصغر (مظلوميت كودكان) منتشر شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا از حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي، انجمن علمي هنرهاي تجسمي ايران با همكاري مركز تجسمي حوزه هنري به پاسداشت حرمت شهدا و در امتداد سنت حفظ فرهنگ عاشورايي، بيستمين نمايشگاه واقعه كربلا را با مضمون حضرت علي اصغر (مظلوميت كودكان) در رشته‌هاي نقاشي و گرافيك از 12 تا 30 مهرماه در گالري ابوافضل عالي حوزه هنري برگزار مي‌كند.
هنرمندان و علاقه‌مندان به شركت در اين نمايشگاه مي‌توانند با ارائه آثار خود در اين حركت فرهنگي حضور يابند.
هر هنرمند مجاز است پنج اثر برگزيده خود و رزومه هنري حداكثر تا 20 شهريور 95 به ايميل دبيرخانه به نشاني Art.exhibition.ir ارسال و يا به تهران، ميدان شيخ بهايي، درب شرقي دانشگاه الزهرا (س)، دانشكده هنر مراجعه كنند.

** يك پژوهشگر و استاد دانشگاه مي گويد: بايد سعي كنيم به جاي پرداختن به حزن و اندوه و اينكه اشك را بر چشمان مخاطبان خود بياوريم، با پي بردن به ماهيت واقعي روز عاشورا به خلق اثر بپردازيم.
مرتضي حيدري، هنر عاشورايي را به عنوان هنري كه با باور مردم و اعتقادات آن‌ها ارتباط دارد ، معرفي و اظهار كرد: عاشورا موضوعي حماسي است و بايد سعي شود برنامه هاي مختلفي را براي پاسداشت آن اختصاص دهيم و چراغ اين واقعه بزرگ را روشن نگهداريم.
وي، تحريف واقعه عاشورا توسط برخي از مداحان و هنرمندان را هشدار جدي تلقي كرد و افزود: در بعضي از برنامه هاي عزاداري آن طور كه بايد، چهره هاي واقعي و رسالتي كه امام حسين(ع) و ياران او براي آن جنگيدند خيلي مشخص نشان داده نشده و بيشتر به خيال بافي‌هاي شخصي افراد شبيه است.
حيدري تصريح كرد:حتي در كارهاي هنري هم ديده شده به جاي اينكه هنرمند به اصل موضوع توجه كند، سراغ كشيدن نمادهاي ظاهري و تكراري مي‌رود.
اين پژوهشگر گفت: بسياري از بزرگان عرصه انديشه مانند شهيدمطهري هم بر اين تحريف‌ها نقد داشته اند و توجه به جنبه‌هاي عاطفي اين موضوع را جز گمراه شدن از اصل موضوع چيز ديگري نمي‌دانند.
وي با بيان اينكه هنرمندان سعي كنند با پي بردن به ماهيت واقعي روز عاشورا به خلق اثر بپردازند، افزود: نامگذاري سوگواره براي واقعه عاشورا زيبنده آن نيست و اين موضوع كه بيانگر يك حماسه جاودانه در طول تاريخ است را بايد گراميداشت و نام‌گذاري آن به اين اسم در راستاي همان مجالس روضه خواني است و بايد سعي كرد اسامي ديگري در راستاي حماسه بودن آن انتخاب كنيم.

** شماره جديد فصلنامه نقد كتاب ادبيات منتشر شد
شماره پنجم فصلنامه نقد كتاب ادبيات ويژه بهار 1395 به سردبيري مصطفي موسوي در 6 بخش «نقد شفاهي»، «نقد مكتوب»، «نقد پژوهي»، «نقد آثار پيشين»، «شايسته خواندن» و «نقدِ نقد» منتشر شد.
به گزارش ايرنا از خانه كتاب، فصلنامه نقد كتاب ادبيات با هدف معرفي و نقد كتاب ها و بررسي مسائل و مشكلات نشر كشور در اين حوزه فعاليت مي كند.
در سخن سردبير اين شماره از فصلنامه كه به قلم مصطفي موسوي نوشته شده، آمده است: نقد يك اثر ممكن است انگيزه هاي متفاوتي داشته باشد، انگيزه هاي علمي، اخلاقي، مادي، حسادت، غرض ورزي، تصفيه حساب و تلافي و... طبيعي است تشخيص انگيزه ها بيش از آن كه به نقد و نقادي مربوط باشد به حوزه تحقيقات پليسي مربوط مي شود كه ما را با آن كاري نيست.
در شماره پنجم فصلنامه نقد كتاب ادبيات آثاري از كامران ارژنگي، اصغر ارشاد سرابي، اصغر اسمعيلي، آرش امرايي، رضا اميني، عسگر بهرامي، احسان پور ابريشم و تقي پورنامداريان به چشم مي خورد.
شماره جديد فصلنامه نقد كتاب ادبيات به صاحب امتيازي مؤسسه خانه كتاب به قيمت 60هزار ريال ارائه شده است.
فراهنگ**9022**1880**1027