تهران- ايرنا- دويچه وله گزارش داد: آلمان مصمم است در برابر تهديدهاي تركيه مبني بر عدم اجراي توافقنامه‌ 18 مارس ايستادگي كند.

به گزارش ايرنا، شبكه اينترنتي دويچه وله فارسي دوشنبه شب در گزارشي به شرح زير نوشت: مولود چاووش‌اوغلو، وزير امور خارجه‌ تركيه روز دوشنبه (اول اوت) در گفت‌وگو با روزنامه فرانكفورتر الگماينه تهديد كرده بود كه در صورت عدم اجراي توافقنامه‌ ميان تركيه و اتحاديه اروپا، مبني بر لغو رواديد براي سفر شهروندان اين كشور به اروپا تا ماه اكتبر سال جاري ميلادي، آنكارا نيز ناگزير از اجراي مفاد توافقنامه‌ي 18 مارس خودداري خواهد كرد.
دولت آلمان در برابر تهديدهاي تركيه واكنش نشان داده و لغو رواديد براي شهروندان تركيه را منوط به اعمال اصلاحات قانوني از جمله در قانون ضد ترور اين كشور كرده است.
بر اساس توافقنامه يادشده، مهاجراني كه به‌طور غيرقانوني به كشورهاي اروپايي سفر مي‌كنند به تركيه پس فرستاده مي‌شوند.
در برابر، تركيه مي‌تواند در ازاي هر مهاجر، يك پنا‌هجوي سوري را كه در اقامتگاه‌هاي تركيه زندگي مي‌كند به اروپا منتقل كند.
اين طرح كه به امضاي مقام هاي اتحاديه اروپا و تركيه رسيده، از 20 مارس 2016 به مرحله اجرا گذاشته شده است.
مارتين شفر، سخنگوي وزارت امور خارجه‌ آلمان در ارتباط با سخنان مولود چاووش‌اوغلو گفته تا زماني كه آنكارا تمام شرايط مندرج در توافقنامه را به اجرا در نياورده، نمي‌توان درباره‌ زمان مشخص لغو الزام رواديد صحبت كرد.
اتحاديه‌ اروپا، براي اجراي طرح لغو شرط ويزا، 72 شرط عنوان كرده كه برخي از آنها از سوي دولت تركيه برآورده شده است.
اصلاح قانون ضدترور اين كشور كه روزنامه‌نگاران و مخالفان را از تضييقات دولتي مصون مي‌دارد، از جمله شرايط مندرج در توافقنامه است كه هنوز به مرحله‌ي اجرا درنيامده است.
دويچه وله فارسي توضيح داد: مارتين شفر همچنين يادآور شده كه دولت آلمان گفته‌هاي مولود چاووش‌اوغلو را به مثابه تهديد يا ضرب‌الاجل ارزيابي نمي‌كند.
هم‌زمان زيگمار گابريل، رئيس حزب سوسيال دموكرات آلمان، در اين ارتباط هشدار داده كه آلمان يا اروپا به‌هيچ‌وجه نبايد تسليم تهديدهاي مقام هاي تركيه شوند.
او تاكيد كرده كه لغو يا عدم لغو شرط دريافت رواديد به سياست‌ها آنكارا بستگي دارد.
گابريل با اشاره به پيامدهاي سركوب‌گرانه‌ي ناشي از اعلام وضعيت اضطراري پس از كودتاي نافرجام 15 ژوييه در تركيه، هشدار داده كشوري كه در صدد است مجازات اعدام را به تصويب برساند، چنان از ارزش‌هاي اروپايي فاصله گرفته كه گفت‌وگو در باره‌ي عضويت تركيه در اين اتحاديه به‌طور طبيعي بي‌مورد شده است.
آندرآس شوير، دبيركل حزب سوسيال مسيحي آلمان با اشاره به اين كه تهديد و ضرب‌الاجل، به شيوه رايج دولت اردوغان تبديل شده است، آزادي رواديد را در شرايط حاد كنوني، به كلي منتفي دانسته است.
او همچنين تاكيد كرده تمام 72 شرط توافقنامه بايد از سوي تركيه به مرحله‌ اجرا گذاشته شود.
او گفته كه اتحاديه اروپا بازار ترك‌ها نيست كه بتوان چانه زد.
هورست زهوفر، نخست وزير ايالت بايرن از حزب سوسيال مسيحي در برنامه‌ گفت‌وگوي تابستاني شبكه دوم تلويزيون آلمان، در اين ارتباط يادآور شده كه با توجه به شرايط حاد كنوني بايد همه‌‌‌‌ جوانب را در تصميم‌گيري‌هاي سياسي بررسي كرد.
دويچه وله فارسي در پايان افزود: زهوفر هشدار داده كه اگر توافقنامه‌ 18 مارس اتحاديه‌ اروپا با تركيه واقعا نقض شود، آلمان با مساله بزرگي روبرو خواهد شد.
شبك**1080 **1917