تهران- ایرنا- وزارت نیرو اعلام كرد: واحد دوم بخش گاز نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر سیرجان به ظرفیت 166 مگاوات با تكیه بر توانمندی های ساخت داخل و اقتصاد مقاومتی، به شبكه برق كشور متصل( سنكرون) شد.

اتصال واحد مزبور به شبكه موجب شد تا سهم بخش خصوصی در این عرصه به 74 واحد نیروگاهی ( 11 هزار و 293 مگاوات) برسد.
منظور از سنكرون، اتصال دو شبكه كاملا مجزا به طریقی است كه هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه، ایجاد نشود.
به گزارش ایرنا از شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر سیرجان ( كرمان ) با سرمایه گذاری شركت گهر انرژی سیرجان در قالب دو واحد گازی و یك واحد بخار در استان كرمان در حال ساخت است و با راه اندازی بخش بخار آن در بهار سال آینده ظرفیت تولیدی آن به 500 مگاوات خواهد رسید.
واحد نخست بخش گاز این نیروگاه اواخر تیرماه سال جاری سنكرون شد و اكنون با بهره برداری از واحد دوم گازی، بخش گاز آن به ظرفیت 332 مگاوات به طور كامل وارد شبكه برق كشور شده است.
توربین های نصب شده در این نیروگاه از نوع V94.2 بوده و برق تولیدی نیروگاه توسط پست فشار قوی به ظرفیت 400 كیلوولت به شبكه سراسری برق كشور متصل می شود.
هدف از ساخت نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر در شهرستان سیرجان، پاسخگویی به رشد مصرف منطقه، توسعه تولید برق كشور و استفاده از حداكثر توان مهندسی داخلی است.
درصد پیشرفت نیروگاه اینك 67 درصد و سوخت اصلی آن گاز و سوخت دوم گازوییل (در مواقع اضطراری) است.
عمده تجهیزات نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر از فناوری های ساخت داخل و توسط شركت مپنا تامین شده است و شركت قدس نیرو، مشاور این طرح نیروگاهی بوده و مساحت این نیروگاه 110 هكتار و ساختگاه آن در كیلومتر50 جاده سیرجان به شیراز واقع شده است.
راه اندازی این واحد نیروگاهی، میزان برق تولید شده از نیروگاه های حرارتی در كشور به 37 هزار و 342 مگاوات در قالب 250 واحد می رساند.
ماه گذشته با بهره برداری از واحد نخست بخش گاز نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر سیرجان مجموع ظرفیت نیروگاهی كشور به 75 هزار و 186 مگاوات افزایش یافته بود و با بهره برداری از واحد دوم بخش گاز این نیروگاه، مجموع ظرفیت نیروگاهی به 75 هزار و 352 مگاوات رسید.
به گزارش ایرنا، ایران اسلامی با ظرفیت اسمی نیروگاهی بیش از 75 هزار مگاوات، در رتبه نخست منطقه و رتبه چهاردهم جهان قرار دارد.
اقتصام ** 3065 ** 1559