سنندج- ایرنا- استان كردستان با قدمت و پیشینه تاریخی بسیار پرباری كه دارد در بسیاری از حرفه های صنایع دستی اعم از بافته های داری (گلیم و قالی)، هنرهای چوبی (نازك كاری و ساز سازی سنتی)، پوشاك محلی (كلاش بافی و البسه محلی) و زیورالات سنتی دارای شهرت و اعتبار جهانی است.

به گزارش ایرنا معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كردستان در راستای ایجاد برند جهانی و ملی صنایع دستی استان اقدامات مناسبی انجام داده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كردستان در این ارتباط گفت: در این راستا دو شهر سنندج و مریوان به عنوان برند صنایع دستی استان مطرح شدند.
فرهاد حامدی افزود: در مرحله نخست سنندج به عنوان شهر جهانی هنرهای چوبی و مریوان به عنوان شهر جهانی كلاش بافی مطرح شده شد.
وی اظهار كرد: رایزنی های لازم با معاونت صنایع دستی كشور به عنوان عضو شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه انجام گرفت كه در نهایت با انتخاب مریوان شهر جهانی كلاش بافی موافقت شد.
وی اظهار كرد: پس از تشكیل پرونده ثبتی و اخذ درخواست استاندار كردستان، فرماندار و شهردار مریوان و ارسال آن به شورای جهانی صنایع دستی، در مرحله نخست شهر مریوان به عنوان شهر ملی كلاش بافی به ثبت رسید.
به گفته وی مقرر گردید ثبت جهانی مریوان به عنوان شهر خلاق صنایع دستی (مریوان شهر جهانی كلاش بافی)، در سال 2017 به سرانجام رسد.
حامدی گفت: مهمترین اقدامات پایه ای لازم برای ایجاد برند ملی، ثبت نشان جغرافیایی محصولات صنایع دستی استان است.
وی ادامه داد: در این راستا با همكاری اتحادیه تعاونی های صنایع دستی استان اقدامات لازم اعم از طراحی نشان، تهیه و تدوین پرونده درخواست ثبت نشان جغرافیایی دو رشته نازك كاری سنندج و گلیم سنه به انجام رسیده و مراحل پایانی ثبت حداكثر تا یك ماه آینده به انجام خواهد رسید.
وی افزود: همچنین در همین راستا برای ثبت نشان جغرافیایی كلاش كردستان، زیورآلات كُرد و دف كردستان اقدامات اولیه به انجام رسیده است.
او خاطرنشان كرد: یكی از مهمترین پتانسیل های صنایع دستی استان روستاهای هدف گردشگری استان است.
به گفته وی با توجه به تعداد زیاد این روستاها و كمرنگ بودن فعالیت تولیدی صنایع دستی در این در آنها، با اولویت بندی های انجام گرفته توسط معاونت صنایع دستی استان برآنیم هر ساله با مدد گرفتن از اعتبارات ملی یك تا دو روستای قابلیت دار را در این زمینه تجهیز و تقویت نماییم.
وی اظهار كرد: در این راستا در سال گذشته با اعتبارات ملی موفق شدیم در روستای پالنگان مركز هنرهای سنتی و صنایع دستی با كاركرد آموزش و تولید در چند رشته از جمله جاجیم بافی، كلاش بافی، البسه محلی و ارغوان بافی ایجاد كنیم.
وی گفت: همچنین برای سال جاری تجهیز و ساماندهی سه روستای نی و ینگیجه توابع مریوان و دولاب از توابع سنندج را در دستور كار قرار دادیم.
6108/1904