نویسنده این مطلب افزود: به نظر می رسد دیگر افشای اطلاعات مربوط به هماهنگی های بین ریاض و تل آویو یا سفرهای رسمی محرمانه هركدام از طرفین چندان غیر منتظره نیست، زیرا روند علنی كردن روابط بین دو طرف اكنون و به تدریج به مرحله اعلان رسمی رسیده است.
وی تصریج كرد: درعین حال باید توجه داشت كه دوطرف امیدوار به ارتقای سطح روابط فی مابین در سطوحی بالاتر از این بوده و به افقی وسیع تر چشم دوخته اند.
اندراوس اضافه كرد: هم عربستان و هم اسراییل وجود منافع مشترك و قرار گرفتن در یك سنگر و داشتن سرنوشت مشترك در برابر تهدیدات موجود و در راس همه مقابله با گسترش نفوذ ایران در منطقه را علت و انگیزه این روند عنوان می كنند.
وی افزود: براساس آنچه گفته شد، اظهارات روز گذشته ارییل مرگالیت نماینده حزب عمل و عضو كنیست رژیم صهیونیستی كه از همكاری و كمك شركت های اسراییلی به شركت عربستانی آرامكو برای مقابله با توان سایبری ایران صحبت كرده بود چندان غیرمنتظره نبود.
وی گفت: اعلام این خبر هم راستا با پرده برداشتن مسئولان رژیم صهیونیستی از طرح سیاسی جدیدی برای حل بحران فلسطین است كه بر اساس آن تاكید شده كه نوع نگاه به نزاع فلسطین و اسراییل باید تغییر كند. این موضوع نه از منظر یك معامله ساده، بلكه از چشم اندازی وسیعتر و مبتنی بر یك نگاه منطقه ای در چارچوب منافع اقتصادی و امنیتی مشترك همه كشورهای منطقه باید نگریسته و ارزیابی شود.
این رویكرد مبتنی بر منافع از آن جهت مهم است كه خطوط اصلی آن مورد اجماع مسئولان رژیم صهیونیستی بوده و همه آنها به لزوم ایجاد ائتلاف های منطقه ای با عربستان و سایر كشورهای منطقه تاكید دارند. در راس همه نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است كه بر این رویكر تاكید دارد، ولی مخالفان این رویكرد برخی احزاب داخلی اسراییل هستند كه بر رویكرد سیاسی كه این هدف در پیش گرفته انتقاد دارند.
این رویكرد جدید مورد نظر اسراییلی ها مسایلی مانند شهرك سازیها و موضوع بیت المقدس و تعیین مرزها و مساله آوارگان نیست، بلكه اقدام مشترك با كشورهای منطقه مورد تاكید است كه از جمله این اقدامات می توان به همین نمونه همكاری سایبری علیه حملات ایران در فضای مجازی یا ایجاد بندر مشترك اشاره كرد.
مرگالیت (عضو كنیست كه این خبر را اعلام كرده) همچنین بی آنكه نامی از هیچ كشوری ببرد اظهار داشته است كه برنامه جدید مورد نظر اسراییل این هفته با تعدادی از كشورهای عربی در میان گذاشته می شود .در واقع این برنامه بر این محور مبتنی است كه دشمنِ دشمن من دوست من است !
مرگالین ادامه داده است: از زمان اسحاق رابین جریان چپ با شكست مواجه بوده و علت آن این است كه تمام طرحهایی كه برای حل بحران ما ارایه می شد بر مبنای امتیازدهی و امتیازگیری از طرف مقابل استوار بوده است لذا برنامه جدید مورد نظر ما اكنون تاكید بر منافع و تهدیدات مشترك پیش روی ما و كشورهای منطقه است و در راس همه اینها هم افزایش قدرت اقتصادی ایران در منطقه می باشد.
وی می افزاید: این برنامه در دو حوزه امنیتی و اقتصادی تعریف شده است. بر این اساس با ایجاد یك ائتلاف منطقه ای، سوریه به پنج كشور تجزیه می شود كه كشورهای كُردها و دروزی ها و اهل تسنن به محور ائتلاف میانه رو خواهند پیوست.
محور ایران –حزب الله و راه انداختن سیستم جنگ سایبری هم مورد توجه قرار گرفته است.
در حوزه اقتصادی توجه به رشد اقتصادی منطقه ای نیز مورد توجه و تاكید است كه شامل نوسازی و بازسازی غزه، راه انداری طرح های تكنولوژیك، تجارت و كشاورزی بزرگ در منطقه ای می شود.
جالب این كه این سخنان و گزارش برنامه مورد نظر این عضو كنیست رژیم صهیونیستی به زبان عربی ارایه و سپس به زبان عبری ترجمه شده است، نویسنده رای الیوم همچنین ابراز شگفتی كرده كه چرا مسئولان رژیم صهیونیستی با اعراب به زبان خود آنها سخن نمی گویند!
عضو رژین صهیونیستی در ادامه تاكید كرد: برنامه مورد نظرم با مشاركت نمایندگانی از جامعه اعراب و چهره های امنیتی نوشته شده و به سمع و نظر مراجع تصمیم گیر در جهان عرب رسیده است و اكنون قصد دارم با جمع آوری امضای شهروندان عرب آن را پیش ببرم.
شبك ۶۰۰۲**1144
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۹
تهران-ایرنا- پایگاه خبری رای الیوم لندن در مطلبی به قلم زهیر اندراوس از همكاری ریاض و تل آویو برای مقابله با توان سایبری ایران و نیز طرح های رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه پرده برداشت.