سنندج- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كردستان با اشاره به اینكه تغذیه با شیر مادر نقش مهمی در رشد و سلامت كودكان دارد گفت: بیش از 70 درصد رشد مغزی افراد در دوران كودكی حاصل می شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی كردستان دكتر فرزام بیدار پور روز سه شنبه با اشاره به اینكه از یكم تا هفتم آگوست از سوی سازمان جهانی بهداشت، یونیسف، هفته جهانی تغذیه با شیرمادر نامگذاری شده است گفت: دوران كودكی دوران حساس و طلایی زندگی فرد شناخته شده است و برنامه ریزی برای دوران كودكی تضمین كننده آینده كودكان است.
وی افزود: اگر در دوران كودكی به نیازهای تكاملی كودكان پاسخ مناسبی داده شود آنها از قدرت تفكر و تعقل بیشتری برخوردار خواهند شد اما اگر مورد بی توجهی قرار گیرند، زمان طلایی از دست خواهد رفت و هرگز قابل جبران نخواهد بود.
وی اظهاركرد: بیش از 70 درصد رشد مغزی، 40 درصد رشد قدی و 25 درصد رشد وزنی هر فرد در دوران كودكی حاصل می شود.
وی افزود: كودكانی كه در دوران نوزادی با شیر مادر تغذیه می شوند از هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادان كه با شیر مادر تغذیه نمی شوند برخوردارند.
بیدار پور یادآورشد: تركیب شیر مادر حاوی مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار و منطبق با نیازهای شیرخوار است از این رو تغذیه كودك با شیر مادر منجر به رشد مناسب كودك می شود.
وی با اشاره به اینكه تغذیه كودك با شیر مادر از بروز بسیاری از اختلالات پیشگیری می كند گفت: تغذیه با شیر مادر احتمال بروز علائم كمبود ویتامین A در كودك را كاهش می‌دهد.
وی یادآورشد: تغذیه كودك با شیرمادر نه تنها در رشد و تكامل بینایی دخالت دارد بلكه نقش مهمی در پیشگیری از عفونت های تنفسی دارد.
وی اظهاركرد: تغذیه كودك با شیر مادر ضامن سلامت كودك است به تقویت سیستم ایمنی بدن كودك كمك می كند و از بروز بیماری هایی مانند اسهال و استفراغ عفونت های حاد تنفسی پیشگیری می كند.
بیدار پور كاهش عفونت های مزمن دیابت 1 و 2 و سلیاك، بیماری های التهابی روده، كانسر، بیماری های آلرژی، آسم، رشد و تكامل مغزی، افزایش هوش، سلامت جسمی و روحی مادر و كاهش كانسر رحم و پستان از مزایای تغذیه كودك با شیر مادر عنوان كرد.
وی تغذیه كودكان با شیر مادر را تا پایان شش ماهگی ضروری دانست و گفت: در این مدت مادران برای تغذیه كودكان بجز شیر مادر و قطره AD یا مولتی ویتامین از هیچ ماده غذایی دیگری استفاده كنند.
وی تاكیدكرد: شروع غذای كمكی به كودكان پس از پایان شش ماهگی ضروری است و تا پایان دو سالگی كودكان باید با شیر مادر تغذیه شوند.
وی افزود: به تنهایی در شش ماه اول تولد برای شیرخوار كافی است و در شش ماه دوم 50 درصد تغذیه كودك باید از شیر مادر و 50 درصد از تغذیه تكمیلی باشد.
به گفته وی نوزادان باید رشد و تكامل مناسب داشته باشند از این رو توصیه می شود با اندازه گیری وزن، قد و دور سر كودكان در سنین مختلف و رسم منحنی رشد و مقایسه آن با منحنی های مرجع، رشد كودكان پایش گردد.
7352/1904