تهران- ایرنا- مطالعات مختلف مضرات مصرف زیاد گوشت به ویژه گوشت قرمز را برای سلامتی نشان داده اند، تازه ترین بررسی ها نشان می دهد كه جایگزینی حتی مقدار اندك پروتیین حیوانی با پروتیین گیاهی خطر مرگ ناشی از هر علتی را كاهش می دهد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از یونایتدپرس، بر اساس نتایج یك مطالعه جدید كه در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شده است، صرف نظر از سایر شیوه های ناسالم زندگی، تنها با جایگزین كردن سه درصد پروتیین محصولات حیوانی در رژیم غذایی با پروتیین های حبوبات، سبزیجات و سایر گیاهان می توان خطر مرگ را كاهش داد.
مطالعه سازمان جهانی بهداشت در سال 2015 نشان داد كه گوشت قرمز فرآوری شده به اندازه قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. محققان در این مطالعه متذكر شدند كه احتمالا تمامی انواع گوشت قرمز چنین خطری دارند.
نهادهای درمانی و بهداشتی امریكا نیز اوایل سال جاری میلادی، بر خطر مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز برای سلامتی به ویژه در میان مردان و پسران تاكید و توصیه كردند كه گوشت قرمز با سایر منابع پروتیین مانند خشكبار، دانه ها و غذاهای دریایی جایگزین شود.
محققان آمریكایی در یك مطالعه جدید با بررسی داده های پزشكی 131 هزار و 342 نفر، میزان مصرف پروتیین های حیوانی و گیاهی را براساس پرسشنامه های معتبر مطالعه كردند.
متوسط مصرف پروتیین ​​در میان شركت كنندگان ، 14 درصد پروتیین حیوانی و چهار درصد پروتیین گیاهی بود.
بعد از بررسی شیوه زندگی و عوامل خطرساز در رژیم غذایی، محققان متوجه شدند كه برای هر 10 درصد افزایش پروتیین حیوانی در كل كالری ها، خطر مرگ تا دو درصد افزایش می یابد و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی نیز تا هشت درصد بالا می رود.
در مقابل برای هر سه درصد افزایش پروتیین گیاهی در یك ژریم غذایی، خطر مرگ 10 درصد و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی 12 درصد افزایش می یابد.
به گفته محققان، تاثیر این تغییر كوچك در رژیم غذایی چشمگیر است، به طوری كه خطر مرگ در صورت جایگزین كردن گوشت قرمز فرآوری شده 34 درصد، گوشت قرمز 12 درصد و تخم مرغ، 19 درصد كاهش می دهد.
علمی**2038**2017