تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵

بندرعباس- ايرنا- مدير گروه مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان گفت: از ابتداي امسال تا پايان تيرماه 37 مورد مالاريا در استان شناسايي شده كه فقط يك مورد از آن انتقال محلي بود و 36 مورد ديگر به عنوان مالارياي وارده و توسط اتباع بيگانه وارد استان شده است.

دكتر رضا صفري روز سه شنبه به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: شهرستان بشاگرد از كانون هاي اصلي مالاريا در هرمزگان مي باشد كه در گذشته 80 درصد مالاريا استان به اين منطقه اختصاص داشت.
وي ادامه داد: اما در چند سال اخير با اجراي برنامه پيشگيرانه و بيماريابي و درمان، ابتلا به مالاريا كاهش چشمگيري داشته به گونه اي كه بشاگرد در سالجاري به عنوان منطقه عاري از مالاريا شناخته شده است.
صفري تصريح كرد: سال 1386با آغاز عوامل مداخله اي توسط تيم گروه مبارزه با بيماريها در هرمزگان و انجام اقدامات پيشگيرانه و همچنين ارتقاء عوامل توسعه اي از جمله برق رساني ، تاُمين آب شرب و ساير امكانات رفاهي در مناطق دور افتاده به ويژه شرق استان بيماري مالاريا كاهش چشمگيري داشته است.
وي ادامه داد:از مهمترين چالش هاي پيش روي تيم مبارزه با بيماريها در برنامه حذف مالاريا ، تردد غير مجاز اتباع بيگانه ، پراكندگي جمعيت به ويژه در شرق استان است.
وي با اشاره به اينكه حذف گونه هاي مختلف مالاريا از مهمترين اهداف برنامه حذف مالارياست، گفت: در اين برنامه ،موارد ابتلا به اين بيماري در هفت سال گذشته در هرمزگان كاهش چشمگير داشته و از577مورد ابتلا در سال 88 به 53مورد در سال 94 رسيده است.
صفري با بيان اينكه بيماري انگلي مالاريا به عنوان يكي از موارد مهم بهداشتي در كشورهاي گرمسيري شناخته مي شود،يادآورشد: اگر چه نزديك به 60سال از آغاز طرح موسوم به ريشه كني مالاريا در كشور مي گذرد اما اين بيماري همچنان در استان هاي جنوب و جنوب شرق كشور وجود دارد كه عزم جدي مسئولان در حمايت از طرح ملي حذف بيماري مالاريا را مي طلبد .
وي تصريح كرد:با توجه به اينكه حذف مالاريا يك برنامه ملي است كه به وزارت بهداشت محدود نمي شود،مديريت ارشد استان هاي درگير اين بيماري و نهادهاي مرتبط بايد حساسيت و همكاري بيشتري در اين زمينه داشته باشند.
7198/ 6048