این روزنامه آمریكایی در گزارشی افزود: این عملیات جنگی با هدف كمك به مبارزان لیبیایی متحد دولت لیبی انجام می گیرد. دولت لیبی، دولتی است شكننده كه توسط مجامع بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
هدف فراری دادن داعش از شهر ساحلی سرت است كه از سال 2014 قطب و قرارگاه داعش در لیبی بوده و این گروه سعی كرده است در این شهر نمایندگی خود را در لیبی تاسیس كند.
لیبی كشوری است كه عالم سیاست آن بسیار شكننده و ملقمه ای است افتضاح و بی در و پیكر از مجموعه ای از شبه نظامیان كه مولود جنگ داخلی سال 2011 این كشورند و آمریكا هم نقشی كلیدی در آن ایفا كرد .
دولت اوباما (رئیس جمهوری آمریكا) از مدتها قبل بر سر ورود مجدد به یك عملیات جنگی در لیبی مردد مانده بود، تا اینكه با پیشروی داعش تا سواحل لیبی، نگرانی آمریكا از اوضاع لیبی تشدید شد .
داعش در متصرفاتش در لیبی، مقررات اجتماعی سخت گیرانه ای را پیاده كرد و دست به اعدام های ظالمانه ای زد.
در هفته های اخیر شبه نظامیان همسو با دولت پیشرفت های قابل توجهی كسب كردند و مناطق تحت تصرف داعش را آزاد ساختند اما در عین حال متحمل تلفات سنگینی هم شد. این مشكلات موجب شد تا فایز سراج نخست وزیر لیبی از آمریكا كمك درخواست كند و از دولت اوباما خواست كه حملات هواییش را در این كشور از سر بگیرد.
آمریكا دلائل قانع كننده ای برای ورود به عملیات هوایی در لیبی دارد.
داعش در لیبی دارای یك پایگاه قدرت قوی و پایدار است و این امكان را دارد كه از این پایگاه قدرت خود به عنوان قطب عملیاتی و تدارك چینی برای انجام عملیات در كشورهای غربی استفاده كند .
ظرف ماههای اخیر حملات تروریستی پراكنده در سرتاسر جها ن كه داعش بنوعی یا مسوول آن بوده است و یا الهام بخش آن، رشد چشمگیری داشته است. از آن سو نیز اوباما و سایر رهبران در غرب، تحت فشاری فزاینده قرار داشته اند تا این گروه را در موضعی دفاعی قرار دهند نه تهاجمی.
قدرت گیری روزافزون داعش در لیبی، كار برقراری مجدد نظم در لیبی و تشكیل یك دولت كارآمد را بسیار دشوار ساخته است.
البته معلوم نیست اثرات درازمدت جنگ با داعش به چه كیفیت خواهد بود. آمریكا با این گروه در كشورهای عراق، سوریه و در ابعادی ضعیفتر در افغانستان نیز درگیر جنگ است.
حملات هوایی آمریكا در جنگ داخلی سال 2011 لیبی كه منتهی به سرنگونی سرهنگ معمر قذافی شد، توانست سرنوشت میدان جنگ را تغییر دهد.
واشنگتن و سایر اعضای ناتو در لیبی فقط درگیر جنگ می شوند تا اوضاع را تغییر دهند، اما آنها هیچ طرحی برای فردای روز پایان جنگ ندارند. همین نقیصه باعث شد تا لیبی به یك كشور پرآشوب و هرج و مرج تبدیل شود.
تا ماه آوریل دو دولت رقیب در این كشور حكومت می كردند كه هردو از رهبران شبه نظامیان بودند و هر دو هم اهدافی عملی را دنبال می كردند.
برقرار ساختن نظم و ثبات در لیبی مستلزم تعهد جامعه بین الملل در این كشور است. یكی از سخت ترین كارها در این كشور راه اندازی نیروهای امنیتی مشروع است و این امر در وهله نخست مستلزم آن است كه شبه نظامیان مضمحل شوند .
انجام این مهم نیازمند متعهد ماندن وسیعتر بین المللی در لیبی است، خیلی بیشتر از آنكه رهبران جهان پس از كشته شدن سرهنگ قذافی، همگی مشتاق در این كشور صف آرایی بودند .
در این مسیر كمك كردن به دولت جدید برای آنكه بتواند اقتدار و اختیارات خود را بیابد و اجرا كند، نیازمند زمان است، اما هدفی است قابل اتكا، زیرا لیبی یك كشور غنی از نفت تنها با 6 میلیون جمعیت است.
گام جدید در جنگ با داعش، باید به شیوه ای اجرا شود كه تصدیق كند، آمریكا این حق مشروع را دارد با این گروه بجنگد.
دولت اوباما توجیهش برای ورود به عملیات جنگی در لیبی، اختیارات قانونی است كه به حكم قانون برای انتقامجویی از حملات 11 سپتامبر به وی تفویض شده است .
كاخ سفید و كنگره نتوانستند و نخواستند بر سر تعیین شاخص های یك جبهه جنگ جدید كه وسعت و اهداف عملیات رزمی جدید آمریكا را مشخص می كند، با هم به توافق برسند.
یكی از مشهورترین مخالفان تدوین یك دستور قانونی جدید كه مجوز قانونی لازم برای استفاده از نیروی نظامی است، سناتور تیم كین از ویرجینیا و مشاور ارشد هیلاری كلینتون نامزد دمكرات ریاست جمهوری است.
این حق رای دهندگان آمریكاییست كه راجع به عملیات جنگی آمریكا در لیبی، شنونده صحبتهای بیشتر نامزدهای هر دو جناح باشند.
به گزارش ایرنا، لیبی از زمان سقوط حكومت معمر قذافی در سال 2011 با كمك بمباران هواپیماهای آمریكایی و چند متحد اروپاییش، دستخوش ناآرامی و خلاء قدرت است.
هم اكنون دو دولت كه یكی در طرابلس (پایتخت) و دیگری در بندر طبرق مستقرند، هر یك بر بخش هایی از این كشور حكومت می كنند و گروه تروریستی داعش نیز بخشی از این كشور از جمله شهر نفتی سرت را از نوامبر سال 2014 در اشغال دارد.
نیروهای وابسته به دولت مستقر در طرابلس موسوم به وفاق ملی كه از طرف مجامع بین المللی به عنوان دولت رسمی این كشور شناسایی می شود، از ماه مه (اردیبهشت/خرداد) گذشته عملیاتی گسترده را با حمایت هوایی آمریكا برای باز پس گیری سرت از داعش ادامه می دهد.
اروپام**1591**1479
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۲
تهران - ایرنا- نیویورك تایمز نوشت: دستگاه نظامی آمریكا در میدان وسیع عملیات مبارزه با گروه تروریستی داعش، در این هفته بمباران اهداف این گروه را در كشور لیبی آغاز كرد و جبهه ای دیگر را در این جنگ گشود.