به گزارش خبرنگار سلامت ايرنا، عليرضا مرندي، روز چهارشنبه در همايش هفته جهاني ترويج تغذيه با شير مادر در مركز طبي اطفال افزود: تغذيه با شير مادر تا دوسالگي توصيه قرآن است، كشورهاي غربي در گذشته اين واقعيت را نميپذيرفتند اما بعد از سالها تحقيق اكنون آنها نيز به اين حقيقت رسيدهاند و تغذيه با شير مادر تا بيش از دوسالگي را تجويز مي كنند.
وي گفت: تغذيه با شير مادر جزئي از اقتصاد مقاومتي است و اگر ما بخواهيم تا 50 سال آينده به كشور اول منطقه تبديل شويم يكي از الزامات رسيدن به اين هدف تغذيه كامل همه كودكان با شير مادر تا دوسالگي است.
مرندي افزود: از نطر اقتصادي بسيار بهتر است كه به جاي ساخت بيمارستان با هزينه هاي سرسام آور، از بيماريها پيشگيري كنيم، بهداشت را توسعه دهيم و تغذيه با شير مادر يكي از اركان پيشگيري از بيماري هاست.
رئيس فرهنگستان علوم پزشكي كشور ادامه داد: ترويج تغذيه با شير مادر با آموزش همگاني ميسر است در حالي كه اكنون در فضاي مجازي و سايتهاي اينترنتي خلاف آن را مي بينيم و اين رسانه ها مملو از تبليغ شير خشك هستند.
وي گفت: به بهانههاي واهي مانند زردي كودك يا تناسب اندام مادر، شير خشك را تبليغ مي كنند و ويزيتورهاي كارخانه هاي شيرخشك، پزشكان را به مسافرت مي دهند و آنان را شست و شوي مغزي مي دهند تا سود اين شركتها را تضمين كنند.
وزير اسبق بهداشت اضافه كرد: بر خلاف اين روند در آمريكا شاهد اين هستيم كه به شدت روي تبليغ شير مادر متمركز هستند و شير مادر را بهترين دارو براي نوزادان نارس معرفي مي كنند.
وي ادامه داد: متاسفانه در برخي بيمارستانها آموزش هاي لازم براي تغذيه نوزادان با شير مادر داده نمي شود و از دكتر سياري معاون وزارت بهداشت خواسته ام كه همان طور كه زايمان طبيعي را گسترش مي دهند،مكانهايي را براي شيردهي مادران در بيمارستانها ايجاد كنند و حتي اميدوارم كه در اماكن عمومي نيز مكانهايي براي شيردهي مادران ايجاد شود.
مرندي گفت: ترويج تغذيه با شير مادر تكنولوژي پيچيده اي نمي خواهد، كافي است از زمان تولد نوزاد در آغوش مادر قرار گيرد و از آغوز تغذيه كند و بعد از آن نيز روزي چند بار مادر كودك را در آغوش بگيرد و به او شير دهد.
وي افزود: حتي اگر مادران شاغل باشند نيز مي توانند شيرشان را بدوشند تا در فاصله زماني مناسب به نوزادشان داده شود و اين كار انجام شود، ميزان شير مادران براي تغذيه نوزادشان كم نمي شود.
رئيس فرهنگستان علوم پزشكي اضافه كرد: از اقدام وزارت بهداشت براي ايجاد بانك شير مادر در برخي شهرها بايد قدرداني كرد، اين كار قدم مهمي است كه از ترويج شيرهاي صنعتي كشنده حلوگيري مي كند.
وي گفت: اين شيرهاي خشكي كه با شماره هاي يك، دو ؛سه براي سنين مختلف كودكان در داروخانه ها وجود دارد، سمي است كه سلامت نسل آينده كشور را به خطر مي اندازد و وزارت بهداشت بايد اين شيرها را از داروخانه ها جمع كند.
مرندي افزود: برنامه تكاملي كودك(child development) كه وزارت بهداشت تدوين كرده و در حال اجراست. برنامه بسيار مهمي است كه براي داشتن نسلي سالم مداخلات آموزشي را از قبل از لقاح شروع ميكند و اميدوارم براي اجراي اين برنامه دستگاههاي ديگر نيز به كمك وزارت بهداشت بيايند.
وي گفت: تغذيه سالم و آموزش مهارتهاي فرزندپروري در خانواده ها مي تواند متضمين سلامت آينده و ايراني پيشرفته باشد.
اجتمام(3)**3063 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
تهران-ايرنا-رئيس فرهنگستان علوم پزشكي گفت: تبليغ شيرخشك دشمني با نسل آينده است اما برخي ويزيتورهاي كارخانه هاي شيرخشك پزشكان را به مسافرت مي برند و شست و شوي مغزي ميدهند.