به گزارش ایرنا، انتشار این اخبار از سوی برخی منابع خبری منطقه در حالی صورت می گیرد كه كمتر از یك ماه پیش دادگاه بین المللی لاهه حكم خود مبنی بر غیرقانونی بودن ادعاهای این كشور در قبال این دریا را صادر كرد.
چین حكم دادگاه لاهه را نپذیرفته و اعلام كرده كه این دادگاه صلاحیت قانونی برای صدور حكم در این مورد را ندارد.
به نظر می رسد چین با این تصمیم قصد دارد به نوعی حاكمیت خود بر دریای جنوبی را با اجرای چنین قوانینی، بر دیگر كشورها دیكته كند؛ تصمیمی كه ممكن است در آینده تنش هایی را بین كشورهای منطقه با چین در پی داشته باشد.
به غیر از چین، كشورهای فیلیپین، برونئی، ویتنام و مالزی و همچنین منطقه تایوان مدعی مالكیت بر بخش هایی از دریای جنوبی هستند.
گفتنی است؛ مجازات های در نظر گرفته شده از سوی چین، متمركز بر تحریم های ناشی از ماهیگیری غیرقانونی در این مناطق است.
موضوع اصلی در این مورد آن است كه هنوز مشخص نیست كه از میان پكن و مانیل كدامیك مجاز به ماهیگیری در این مناطق هستند.
«شانگهای دیلی» در گزارشی نوشت: قوانین جدید چین شامل ماهیگیری غیرقانونی هر دو گروه ماهیگیران چین و خارجی ها در آبهای این كشور می شود كه این آبها «منطقه ویژه اقتصادی» چین را نیز در بر می گیرد.
این در حالی است كه دادگاه بین المللی تحت حمایت سازمان ملل، گفته های چین در مورد مالكیت این منطقه اقتصادی در جزایر نانشا (اسمی كه پكن برای اسپراتلی انتخاب كرده) را تكذیب كرده است.
در مورد مجازات در نظر گرفته شده از سوی چین برای ماهیگیری غیرقانونی در آبهای این كشور، ذكر شده است كه «ورود غیرقانونی» به آبهای چین بیش از یك بار در سال و سر باز زدن از خروج از این آبها منجر به جریمه های مالی و همچنین مجازات حبس تا یك سال خواهد شد.
همچنین اعلام شده است كه هر فرد غیر چینی كه ادعای نقض قوانین از سوی پكن را دارد، می تواند ادعاهای خود را در دادگاه های چین مطرح نماید.
آساق**1597
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
پكن - ایرنا - چین به منظور كنترل بیشتر بر آبهای دریای جنوبی كه در ارتباط با آن با برخی كشورهای منطقه بویژه فیلیپین دچار منازعات جدی است، مجازاتهای جدیدی را برای ماهیگیران غیرقانونی در این منطقه در نظر گرفته است.