هدايت الله ميرمرادزهي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: منطقه گواتر با ساحلي پاكيزه و بدور از آلودگي هاي صنعتي و شهري، درجه حرارت آن مناسب براي پرورش ميگو است.
وي با بيان اينكه چابهار به دليل نزديكي به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و بخاطر بادهاي موسمي مونسون متعادل است، خاطرنشان كرد: درجه حرارت سواحل اين شهرستان در هشت ماه از سال مناسب براي پرورش ميگو است و اين امر سبب شده تا كارشناسان، اين منطقه را به بهشت آبزي پروي تشبيه كنند.
وي گفت: هر هكتار مزارع پرورش ميگو بصورت مستقيم براي حدود 2 نفر بصورت مستقيم شغل ايجاد مي كند.
مديركل شيلات سيستان وبلوچستان ادامه داد: 20 سايت مستعد پرورش ميگو با مساحت حدود 42 هزار هكتار در 320 كيلومتر مرز آبي و 500 كيلومتر سواحل جنوب استان شناسايي شده است و بزودي تحول عظيمي در پرورش آبزيان در اين منطقه شاهد خواهيم بود.
مير مرادزهي افزود: سايت پرورش ميگو گواتر با چهار هزار هكتار مساحت 660 هكتار تاسيسات زيربنايي دارد و به 2 فاز شمالي و جنوبي تقسيم بندي شده است.
وي بيان كرد: فاز شمالي 107 مزرعه با تيپ 20 هكتاري طراحي شده كه در حال حاضر 92 مزرعه با سطح مفيد حدود هزار و 410 هكتار به بهره برداري رسيده است.
وي ادامه داد: 6 مزرعه 200 هكتاري در فاز جنوبي نيز طراحي شده كه هم اينك 3 مزرعه كامل و يك مزرعه تا 50 درصد با سطح مفيد 430 هكتار به بهره برداري رسيده است.
وي گفت: هزار و 850 هكتار در مجموع به بهره برداري رسيده است كه سالجاري 15 مزرعه با 231 هكتار در جنوب سواحل استان به زيركشت رفته اند.
مديركل شيلات سيستان وبلوچستان با بيان اينكه تمامي زيرساخت ها براي سرمايه گذاري در بخش پرورش ميگو در سايت گواتر چابهار فراهم شده، خاطرنشان كرد: 47 كيلومتر جاده دسترسي آسفالته، 19 كيلومتر دايك حفاظتي به ارتفاع بيش از پنج متر، 33 كيلومتر كانال آبرساني، 39 كيلومتر كانال زهكش و 50 كيلومتر شبكه برق در سايت گواتر اجرا شده است.
مير مراد زهي افزود: بدون سيستم هوا دهي در هر هكتار 3 تن ميگو در يك دوره برداشت مي شود.
وي گفت: هفت هزار تن ميگو و اشتغال 2 هزار 300 نفر مستقيم و چهار هزار و 600 نفر بصورت غير مستقيم در سايت پرورش ميگوي گواتر با بهره برداري كامل مساحت چهار هزار هكتاري توليد پيش بيني شده است.
وي ادامه داد: سايت رود يك در مسير چابهار- گواتر نيز در حال احداث است و براي هزار و 50 هكتار آن 3 هزار تن توليد ميگو و هزار و 50 نفر اشتغال مستقيم و 2 هزار و 100 نفر بصورت غير مستقيم در آينده پيش بيني شده است.
وي بيان كرد: علاوه بر گواتر و روديك در طول سواحل چابهار و كنارك 36 هزار هكتار با 60هزار تن توليد ميگو و اشتغال 25 هزار نفر بطور مستقيم و 50 هزار نفر بصورت غيرمستقيم براي پرورش ميگو شناسايي شده و آماده سرمايه گذاري است.
وي گفت: تكثير، توسعه و پرورش آبزيان از برنامه هاي اصلي اداره كل شيلات سيستان وبلوچستان است تا در محدوده چابهار و كنارك مراكز تكثير و توسعه را هرچه سريعتر فعال كند.
سيستان و بلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال است.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است.
3043 /8005 /6081
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
چابهار- ايرنا- مديركل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: منطقه مرزي و ساحلي گواتر در 120 كيلومتري مركز چابهار و نقطه صفر مرزي ايران و پاكستان از قطب هاي مهم پرورش ميگو در سواحل زيباي مكران است.