تهران - ايرنا - آثار هنري و صنايع دستي كشور از سوي شركت گنج پارسي و با همكاري وابستگي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در شانگهاي چين، نمايش و معرفي شد.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نمايشگاه آثار هنري و صنايع دستي ايران طي روز گذشته(جمعه)، با حضور معاون كميته سياسي شوراي مشورتي، وانگ يونگ چينگ، معاون اتحاديه صنايع دستي و هنر چين، شو سي ها و رئيس انجمن هنر و صنايع دستي شانگهاي و برخي مقامات محلي، سركنسول ايران از سوي شركت گنج پارسي و با همكاري وابستگي فرهنگي كشورمان در يكي از گالري‌هاي مشهور شانگهاي افتتاح شد.
در آيين افتتاحيه اين نمايشگاه، بهنام آزاد وابسته فرهنگي ايران در شانگهاي طي سخناني، گفت: ايران خاستگاه اوليه اقوام مختلف با گويش‌ها و آيين‌ها و سنن خاصي است كه هر كدام از اين اقوام سهم بسزايي در خلق فرهنگ و آثار هنري داشته و دارند.
وي ادامه داد: هنرمندان ايراني با الهام از ذوق و هنر ذاتي خود با تلفيق اين هنر با ظرافت‌هاي فرهنگ ملي ـ بومي توانسته‌اند استادانه به خلق آثار هنري چون نقاشي، معماري، بافندگي، سفالگري، خوشنويسي، موسيقي و هنرهاي تجسمي بپردازند.
آزاد گفت: دو فرهنگ ايران و چين به واسطه قدمت و سابقه بسيار طولاني خود از طريق جاده ابريشم در تعميق و گسترش مبادلات فرهنگي نقش مهمي داشته‌اند.

** تأكيد بر توسعه روابط بين ايران و چين
معاون اتحاديه صنايع دستي و هنر چين نيز ضمن قدرداني از همكاري و حضور وابسته فرهنگي ايران در شانگهاي گفت: اين نمايشگاه پنجاه و هفتمين دوره از نمايشگاه‌هاي آثار هنري است كه طي پنج سال برپا مي‌شود و در اين مدت هر دو ماه يكبار نمايشگاهي از بهترين آثار هنرمندان چين، برپا شده است.
وانگ يونگ چينگ با بيان اينكه امروز اولين نمايشگاه هنري از يك كشور خارجي در اين گالري برپا مي‌شود، افزود: مينياتور ايران از جنبه هنري قوي و نقطه قوت نمايشگاه است.
وي ضمن اشاره به طرح «يك كمربند و يك جاده» تأكيد كرد: بايد تلاش كنيم تا ارتباط بين ايران و چين در زمينه فعاليت‌هاي هنري بيشتر شود.
در بخش پاياني اين مراسم، مسعود شماعي‌زاده با پاور پوينت به شكل‌گيري تاريخ تمدن و هنر ايران و معرفي صنايع دستي از قبيل قلم‌كاري، قلم‌زني مشبك، خاتم‌كاري و مينا پرداخت.
پس از آن مراسم قرعه‌كشي انجام شد كه به پنج نفر از ميهمانان جوايزي به رسم يادبود اهداء شد.
در اين نمايشگاه، آثار صنايع دستي نفيس ايراني از اساتيد به نام كشور شامل فرش، گليم، ميناكاري، قلم‌زني، مشبك، خاتم‌كاري، برخي زيورآلات طلا و نقره، فيروزه و تابلوهاي مينياتور به معرض نمايش گذاشته شده است.
فراهنگ ** 1085 ** 1071