تهران- ايرنا- روزنامه همدلي در صفحه بين الملل به اعتراف سعودي ها درباره نتيجه هاي منفي حمله به يمن پرداخت و نوشت: روند فرسايشي جنگ يمن براي ائتلاف عربي به سركردگي عربستان پيامد هاي ناگواري داشته است.

در اين گزارش كه در شماره يكشنبه 17 مرداد 1395 خورشيدي منتشر شد، آمده است: ادامه اين روند همان‌گونه كه پيشتر از سوي كارشناسان ارشد نظامي به سعودي ها گوشزد شده بود سبب شده تا علاوه بر شكسته شدن حلقه اتحاد در ائتلاف عربي عليه يمن، شهرهاي مرزي جنوب عربستان، با بحران امنيتي مواجه شوند و به دليل ضعف رياض در كنترل اوضاع، دولت مركزي به ناچار اقدام به تخليه اين شهرها از سكنه كند.
پس از گذشت حدود يك سال و نيم از اين جنگ تاكنون نه تنها هيچ يك از اهداف سعودي ها محقق نشده است بلكه رژيم سعودي كه حضور انصارالله در يمن را هم نمي پذيرفت‌٬ با اصرار و پافشاري ٬خود بر سرميز مذاكره صلح با انصارالله نشست.
روزنامه الشرق الاوسط روز (شنبه) در مقاله اي به قلم عبدالرحمن الراشد روزنامه نگار عربستاني به شكست ائتلاف متجاوزان به يمن به فرماندهي سعودي ها اعتراف كرد. به گزارش ايرنا٬عبدالرحمن الراشد مدير سابق شبكه تلويزيون العربيه دراين مقاله نوشت: توپخانه هاي انصارالله به نزديكي روستاهاي سعودي رسيده است و نيروهاي ائتلاف قادر به ورود به صنعا نيستند و جنگ يمن تا 15 سال ديگر ادامه خواهد داشت.
وي با تشبيه عمليات نظامي عربستان عليه يمن به جنگ آمريكايي ها در افغانستان كه 15 سال به طول انجاميد گفت: يمن و افغانستان از نظر دارا بودن سرزمين هاي ناهموار و صعب العبور و اهميت نقش قبايل و دخالت خارجي ها شبيه به يكديگر هستند.او در اين مقاله كه با عنوان ‹يمن و راه طولاني صلح› منتشر شده است٬ از كشورهاي عضو ائتلاف سعودي خواست به اين فكر كنند كه حل بحران يمن نزديك نيست بلكه دنبال راه حلي موقتي و جزئي باشند تا بر اساس آن، حكومت (دولت مستعفي )يمن را بر مناطق آزاد شده و تحت نفوذ امكان پذير سازد.عبدالرحمن الراشد نوشت: با توجه به اينكه علي عبدالله صالح رئيس جمهوري پيشين يمن و گروه حوثي ها (انصارالله)شرط هاي سختي براي رسيدن به صلح گذاشته اند ٬هرگونه اميدي به دستيابي به پايان دادن به بحران و جنگ يمن مردود است.
وي افزود كه گمان نمي برم كه بحران يمن به اين زودي ها حل شود مگر با تسليم شدن حوثي ها كه اين امر هم انجام شدني نيست. برهمين اساس هيچ شخصي در رياض گمان نمي كند كه در حال حاضر راه حلي سياسي براي يمن وجود دارد و پايان دادن به جنگ حداقل به اين زودي ها امكان پذير نيست. راشد افزود: يك عربستاني به من گفت كه جنگ يمن حداقل تا سه سال ديگر پايان نخواهد يافت و ما بايستي براي دفاع، در اطراف خود خندق حفر كنيم.اين نويسنده عربستاني احتمال دخالت و ورود نيروهاي ائتلاف سعودي ها به صنعا را بعيد دانست و دليلش را هم اين ذكر كرد كه نمي توان از صنعا يك قبرستان ساخت چرا كه يمن يك كشور همسايه و مردمش نيز با ما آشنا هستند وكسي نمي خواهد كينه را در اذهان نسل هاي آينده دراين كشور به ارث بگذارد و دست يافتن به پيروزي خوب است اما با كمترين هزينه از هر دوطرف. وي افزود: جنگ حوثي‌ها از صنعا و شهرهاي يمن اكنون به روستاهاي مرزي عربستان و مناطق كوهستاني كشيده شده و در اثر آن صدها تن كشته شده اند.
**تخليه مناطق هم مرز با يمن از سوي سعودي ها
مرزنشينان عربستاني اعلام كردند كه مقام هاي سعودي٬ ساكنان مناطق و روستاهاي هم مرز با يمن را در استان جيزان وادار مي كنند خانه و كاشانه‌شان را ترك كنند كه اين اقدام با مخالفت شديد آنان مواجه شده است. به گزارش شبكه تلويزيوني نبا، ساكنان استان جيزان در شبكه اجتماعي توييتر فاش كردند كه نيروهاي سعودي وقتي با مخالفت آنها مواجه شده اند، متوسل به خشونت شده اند. مجتهد، فعال سياسي مشهور عربستاني فاش كرد كه در تاريخ نهم ماه شوال گذشته به طور رسمي به گارد مرزي دستور داده شد تا ظرف هفتاد و دو ساعت اهالي روستاها و شهرهاي واقع در مرز يمن را تخليه كرده و مردم را از خانه و كاشانه شان بيرون برانند.
مجتهد گفت: اين اقدام از سوي مقام هاي سعودي پس از نفوذ مسلحانه كميته هاي مردمي يمن تا 10كيلومتري داخل خاك عربستان در استان جيزان در روز چهارشنبه گذشته اتخاذ شد. وي خاطرنشان كرد: هم اكنون ميان نيروهاي نظامي عربستان و ساكنان منطقه صامطه درگيري جريان دارد و اهالي جبل شهدان و آل زيدان و آل يحيي در حال مهاجرت از مناطق مسكوني خود به سر مي برند.عربستان سعودي از ششم فروردين ماه سال 1394 با تشكيل ائتلافي با حمايت دولت آمريكا، تجاوز هوايي و محاصره عليه مردم يمن را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي و فراري يمن به حكومت اين كشور آغاز كرد.
**محكوميت عربستان از سوي سازمان هاي بين المللي
سازمان ديده بان حقوق بشر و پزشكان بدون‌مرز با صدور بيانيه مشترك٬ محاصره مردم يمن را از ابتداي حمله ائتلاف سعودي عليه اين كشور٬ فاجعه انساني و جنايت جنگي دانستند. به گزارش شبكه تلويزيوني نبا، اين بيانيه تاكيد كرد: اين محاصره با قطع كردن راه هاي دريايي و هوايي مانع رسيدن كالاها و كمك ها به مردم يمن مي شود و اين محاصره بر غيرنظاميان يمن كه از بحران هاي سختي رنج مي برند، به شدت تاثير منفي گذاشته است و در واقع ائتلاف سعودي از گرسنگي دادن به مردم به عنوان يك شيوه جنگي سود مي جويد.
سازمان پزشكان بدون مرز تاكيد كرد: محدوديت‌هاي اعمال شده بر سر راه واردات كالاها٬ بر وضعيت بهداشت و درمان در يمن به شدت تاثير منفي گذاشته است و توان اين كشور را در تهيه داروهاي نجات بخش در مراكز بهداشتي٬ به شدت كاهش داده است. سازمان ديده بان حقوق بشر نيز چندي پيش خاطرنشان كرد: ائتلاف عربي با هدف قرار دادن زيرساخت هاي اقتصادي و حياتي در يمن ٬قوانين بين الملل را در نقض كرده است .اين سازمان افزود: رياض با اعمال محاصره دريايي، زميني و هوايي يمن ٬در واقع خبرنگاران و اتباع خارجي و كاركنان فعال در زمينه دفاع از حقوق بشر را در محاصره قرار داده است.
در همين رابطه مجله بوليتيكو آمريكا نوشت: نيروهاي متجاوز مانع رسيدن خبرنگاران به يمن به منظور مستندسازي حملات هوايي شده اند. برخي از روزنامه نگاران توضيح دادند كه به طور قاچاق با كشتي از سواحل آفريقا توانسته اند خود را به يمن برسانند. عربستان سعودي از ششم فروردين ماه سال 1394 با تشكيل ائتلافي با حمايت دولت آمريكا، تجاوز هوايي و محاصره عليه مردم يمن را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي و فراري يمن به حكومت اين كشور آغاز كرد. اين تجاوز نتيجه اي جز كشتار بي رحمانه حدود هفت هزار زن و كودك و شهروند يمني و زخمي شدن ده‌ها هزار و آواره شدن صدها هزار نفر ديگر نداشته است. در اثر اين حملات بيش از 80 درصد از تاسيسات خدماتي، آموزشي، درماني و بيمارستان ها، انبارهاي دارو و غذا، مدارس و منازل مردم يمن ويران شده و مردم اين كشور در پي محاصره هوايي، زميني و دريايي در شرايط بحراني به سر مي برند.رژيم عربستان سعودي از سوي سازمان ملل به كشتار عمدي 60 درصد كودكان يمني و بمباران موسسات غيرنظامي و شهري متهم شد.
*منبع: روزنامه همدلي
**گروه اطلاع رساني**9128**9131