به گزارش روز دوشنبه ایرنا از بنیاد امور بیماری های خاص به نقل از سایت 'national mssociety ' تعریف جامعی از بیماری افسردگی وعلائم شایع آن از جمله 'ام. اس' درج شده است.
در مقاله سایت یاد شده آمده است: مؤثرترین درمان افسردگی را تركیب رواندرمانی با داروهای ضدافسردگی است. فعالیت بدنی و ورزش نیز تأثیر بسزایی در بهبود افسردگی دارد. گروه های پشتیبانی و حمایتگر در درمان افسردگی خفیف میتوانند مفید باشند ولی بههیچوجه جایگزین درمانهای بالینی جدی نخواهند شد.
در بخش دیگر این مقاله، افسردگی خطر بزرگی برای خودكشی دانسته شده و آمده است: یكی از دلایل بالابودن میزان خودكشی در بیماران مبتلا به ام اس؛ عدم تشخیص درست افسردگی و درمان نشدن این افراد است.
** ام اس بیماری غیر قابل پیش بینی برای افراد تنش زاست
این مقاله می افزاید: گذشته از استرسهای روزمرهای كه وجود دارد، بیماری ام اس تنش مضاعفی را به فرد بیمار وارد میكند.
بیشتر بیماران اظهار كرده اند كه در دورههای پراسترس، علائم بیماریشان بیشتر میشود ولی پس از كنترل كردن این حالت روحی، نشانههای بیماری در آنها كمرنگتر میشود. ام اس بیماری غیرقابلپیشبینی و تصور تغییرات بعدی برای بیماران استرسزا است.
این مقاله می افزاید: بیماری ام اس منجر به تغییرات مهمی در بیمار مانند ازدست دادن تحرك و تداخل در حركت او می شود.استرس مزمن سیستم ایمنی را ضعیف كرده و ریسك بیماری های قلبی، دیابت وافسردگی را بالا می برد.
بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد اثرات افسردگی دربیماران ام اس بی نتیجه بوده است ولی مطالعه جدی كه توسط دكتر دیوید مور (David Mohr) از دانشگاه كالیفرنیا انجام شده است نتایج قابل توجهی را در مورد افزایش افسردگی در بیماران مبتلا به ام اس -در پاسخ به استرس و نگرانی- نشان می دهد.
** ام اس باعث پریشانی و سرخوردگی می شود
در این مقاله آمده است: بیماری ام. اس درآغاز می تواند باعث اضطراب، خشم، پریشانی وسرخوردگی بسیاری شود. غیرقابل پیش بینی بودن وعدم قطعیت بیماری ام. اس یكی از دشوارترین جنبههای این بیماری است.
استرس و اضطراب مانند افسردگی در بیماران ام اس شایع است. از دست دادن عملكرد بعضی از اعضاء و تغییر شرایط زندگی ازعوامل مهم اضطراب و پریشانی در این افراد است.
درحالت اضطراب شدید و مخرب درمان بالینی واجب است. گروههای مشاوره و پشتیبانی حرفه ای می تواند در مدیریت اضطراب و پریشانی بسیار مفید واقع شود.
**نوسانات روحی و تحریك پذیری
در ادامه این مقاله آمده است: نوسانات روحی و تحریكپذیری منجر به تغییرات سریع و غیرقابلپیشبینی دراحساسات افراد میشود. خشم مكرر و رفتارهای عصبی برای دیگر افراد خانواده آزاردهنده است. این حالت ممكن است دلایل متفاوتی داشته باشد.
بسیاری ازاین افراد دچار افسردگی، دمدمیمزاج و تحریكپذیر میشوند. همچنین تغییرات ایجادشده در مغز میتواند مسئول این رفتارها باشد. از دیگر این عامل ها، چالش و دشواریهای زندگی با ام اس است كه منجر به نوسانات روحی در بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری می شود.
بی ثباتی عاطفی یكی از جنبه های چالش برانگیز ام. اس است. مشاوره و حمایت خانواده برای مدیریت این نوسانات عاطفی بسیار مهم و كمك كننده است.
تشخیص درست بیماری برای انتخاب درمان درست ضروری است. داروهای ضدافسردگی برای درمان مشكل افسردگی مناسب است و برای بی ثباتی عاطفی، داروهایی مانند اسید والپروك (Valproic) یا دپاكوت (Depakote)- داروی ضد تشنج كه در دوزهای پایین برای ثبات روحی استفاده می شود- ممكن است در تغییرات عاطفی شدید كمك كننده باشد.
** تغییرات كمتر رایج بی اختیاری عاطفی
این مقاله می افزاید: 10 درصد افراد مبتلا به ام اس دچار تغییرات كمتر رایج بی اختیاری عاطفی می شوند. این مشكل خنده و گریه غیر قابل كنترل ( جدا از حالت روحی بیمار) است كه ممكن است از نظر دیگران افسردگی به نظر آید، ولی این دو مورد كاملاً با هم متفاوت هستند.
این مشكل قابل درمان است. در بیماران دچار ام اس و اختلالات عصبی، از داروی Nuedexta بصورت خوراكی روزی یكبار استفاده می شود. مشاوره و گفتار درمانی در بهبود بیماری PBA اثری ندارد.
**(Euphoria) سرخوشی
این حالت در تعداد اندكی از بیماران مبتلا به ام اس پیشرفته مشاهده می شود. فرد مبتلا به یوفوریا یا سرخوشی، به طور غیرعادی شاد، نسبت به مشكلات بی تفاوت و از واقعیت شرایط به دور است. این حالت شادی مضاعف بیشتر به اختلالات رفتاری مربوط است.
درمان این مشكلات، پیچیده است. فرد مبتلا به ام اس ممكن است نیاز به درمان روانپزشكی و همچنین روان درمانی داشته باشد. اعضای خانواده نیز ممكن است نیازمند مشاوره روحی باشند، چراكه این رفتارها آزار دهنده و استرس زا است. در برخی از موارد، باید بر رفتار فرد مبتلا نیز نظارت شود تا در پاسخ به سؤالات پزشكی تظاهر نكرده و اطلاعات غلط به تیم پزشكی ندهد.
اجتمام**9136 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵
تهران - ایرنا - افسردگی در اشكال مختلف از علائم شایع بیماری ام.اس است. افسردگی واژهای كه برای طیف گستردهای از تغییرات روحی، از بیحوصلگی روزانه تا اوج این حالت گفته می شود كه نیازمند درمان بالینی است. درمان افسردگی ممكن است ماهها طول بكشد.