به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، محمدحسین اسماعیلی روز دوشنبه در نشست خبری نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی افزود: امسال، چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در رشته های گوناگون هنری برگزار می شود، اما در سال های گذشته جای موسیقی در این جشنواره خالی بود، از این رو اداره كل فرهنگ و ارشاد استان تهران پیشنهاد داد تا هنر موسیقی نیز در این جشنواره و در قالب جشنواره آواها و نواهای رضوی برگزار شود كه خوشبختانه با آن موافقت شد.
وی گفت: جشنواره آواها و نواهای رضوی می كوشد بستری را فراهم كند كه هنرمندان موسیقی بتوانند اثرهای تولیدی خود را با موضوع فرهنگ رضوی عرضه كنند. امسال بیش از 250 اثر در بخش های گوناگونِ «آواهای رضوی» (تكخوانی ها و تكنوازی ها)، «نواهای رضوی» (اجراهای گروهی) و «نماهنگ و كلیپ» به دبیرخانه ی جشنواره فرستاده شده است.
معاون دبیر جشنواره آواها و نواهای رضوی ادامه داد: این رویداد از 19 تا 22 مرداد ماه به دبیری برزین ضرغامی در برج میلاد تهران و شهرستان های دماوند، ورامین، شهریار و رباط كریم برگزار می شود.
وی ادامه داد: طی سه روز جشنواره، هر روز 21 اجرا خواهیم داشت كه در مجموع 63 اجرا در نخستین دوره جشنواره برگزار می شود. بیشترین اثر فرستاده شده به دبیرخانه، از استان های خراسان (رضوی، شمالی و جنوبی) است، اما در كل از 28 استان كشور هنرمندان آثار خود را به دبیرخانه فرستاده اند.
اسماعیلی گفت: در آیین اختتامیه جشنواره كه ساعت 17 روز جمعه 22 مرداد ماه در برج میلاد برگزار می شود، از چند پیشكسوت عرصه موسیقی كه اثرهایی را با موضوع فرهنگ رضوی پدید آورده اند، قدردانی خواهد شد.
محمد اصفهانی برای قطعه «ولایت عشق»، محمدعلی كریم خانی و آریا عظیمی نژاد برای قطعه «آمدم ای شاه پناهم بده»، بهنام بیگی و سهیل محمودی آهنگساز و شاعر سرود «رضا رضا» و شهروز حبیبی هنرمندانی هستند كه به گفته اسماعیلی قدردانی خواهد شد.
وی درباره تركیب سنّی حاضران در جشنواره گفت: بیش از 80 هنرمند از سراسر كشور در جشنواره آواها و نواهای رضوی حضور دارند كه كم سن ترین این هنرمندان، نوجوانی است هشت ساله از خراسان شمالی و كهن سال ترین آنان هنرمندی 80 ساله است.
معاون دبیر تخصصی جشنواره آواها و نواهای رضوی افزود: همه آثاری كه به جشنواره راه یافته، به صورت حرفه ای ضبط می شود و در پایان جشنواره در قالب لوح فشرده صوتی و تصویری عرضه خواهد شد. دبیرخانه پس از پایان این دوره، فعال خواهد بود و فراخوان دوره دوم نیز منتشر خواهد شد. در دوره آینده، بر تولید آثار خوب موسیقایی در فرهنگ رضوی تأكید داریم.
مدیر اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، درباره حامیان جشنواره گفت: افزون بر اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران كه متولی برگزاری جشنواره است، بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی استان تهران، اداره های ارشاد و شهرداری ها و شوراهای شهر دماوند، رودهن، رباط كریم، ورامین و شهریار و مجموعه برج میلاد، ما را در برگزاری این جشنواره یاری كرده اند.
نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی، 19 تا 22 مرداد ماه در برج میلاد تهران و این شهرستان های استان تهران شامل ورامین (فرهنگسرای رازی)، دماوند (مجتمع فرهنگی و هنری كوثر)، رودهن (مجتمع وصال)، رباط كریم (فرهنگسرای معلم) و شهریار (فرهنگسرای استاد شهریار) برگزار می شود.
فراهنگ ** 3067 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹
تهران - ایرنا - معاون دبیر تخصصی جشنواره آواها و نواهای رضوی گفت: بیش از 80 هنرمند كشور در جشنواره آواها و نواهای رضوی حضور دارند كه كم سن ترین این هنرمندان، نوجوانی است هشت ساله از خراسان شمالی و كهن سال ترین آنان هنرمندی 80 ساله است.