خرم آباد - ایرنا - سرانه مطالعه واستقبال شهروندان از كتابخوانی یكی از شاخص های پیشرفت كشورها محسوب می شود كه این مهم درایران آمار متفاوتی دارد.

به گزارش ایرنا براساس مطالعات انجام شده سرانه مطالعه در ایران بین 2 دقیقه تا 76 دقیقه متغیر است اما در سال های اخیر مطالعه در فضای مجازی به طور چشمگیری در كشور گسترش یافته است.
در حالیكه كمبود فضای كتابخانه ای در لرستان عمده ترین مشكل حوزه كتاب عنوان می شود، استفاده از گوشی های تلفن هوشمند و فضاهای اینترنتی در استان گسترش یافته است.
میزان استاندارد فضای كتابخانه ای باید به ازای هر 100 نفر هشت متر مربع باشد در حالی كه این میزان در این استان یك متر و 20 سانتیمتر به ازای هر 100 نفر است.
شبكه های اجتماعی و اینترنت در بهترین حالت ممكن یك وسیله ارتباطی مكمل هستند و نمی توانند جایگزین مناسبی برای كتاب عنوان شوند به نحوی كه كشورهای پیشرفته و توسعه یافته دنیا در زمینه فضای مجازی، اینترنت و شبكه های اجتماعی پیشتاز بوده اند اما با اینكه 30 تا 40 سال در این زمینه جلوتر هستند، همچنان مجلل ترین و مجهزترین بناهای كتابخانه ای در این كشورها وجود دارد.
هم اكنون 31 كتابخانه نهادی و 10 كتابخانه مشاركتی در استان لرستان با موجودی بیش از 600 هزار نسخه كتاب، فعال است.

*** لرستان رتبه دوم مطالعه در فضای مجازی كشور را دارد
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: این استان رتبه دوم مطالعه در فضای مجازی كشور را به خود اختصاص داده است.
حجت الاسلام و حمید رضا حنان افزود: بنا بر آماری كه در سال 91 منتشر شده رتبه لرستان در سرانه مطالعه كتاب ، هشتم كشوری بوده كه به نظر می رسد این آمار در حال حاضر با توجه به گسترش فضاهای مجازی كاهش یافته است.
وی با بیان اینكه بر این اساس سرانه مطالعه مردم ایران 75 دقیقه در روز اعلام شده اظهار داشت: ایرانیان روزانه حدود 15 دقیقه كتاب ، 21 دقیقه قرآن و ادعیه، 32 دقیقه روزنامه و پنج دقیقه نشریه را مطالعه می كنند.

**فروش 90 میلیاردریالی طرح تابستانه كتاب
طرح تابستانه كتاب كه مكمل طرح های كتابفروشی به وسعت ایران وعیدانه است از 16 تیرماه با هدف ترویج كتابخوانی از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا 15 مردادماه ادامه داشت.
در این طرح كتاب های عمومی 20 درصد و كتاب های كودك و نوجوان از 25 درصد تخفیف برخوردار شدند.
بر این اساس علاقه مندان و خریداران كتاب با همراه داشتن كارت ملی از تخفیف 20 تا 25 درصدی خرید كتاب در این طرح تا سقف یكصد هزار تومان استفاده كردند و توانستند در چند نوبت از كتابفروشی های مختلف كه عضو طرح هستند تا سقف تعیین شده، كتاب خریداری كنند.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید طرح تابستانه كتاب با افزایش فروش 106 درصدی نسبت به طرح عیدانه كتاب به فروش 90 میلیارد و 210 میلیون ریالی دست یافت.

** استقبال نه چندان مطلوب كتابفروشی های لرستان از طرح تابستانه
معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان از استقبال نه چندان مطلوب كتابفروشی های استان از طرح تابستانه می گوید.
ماشاالله امان الهی بهاروند گفت: این طرح مورد توجه كتابفروشی های استان قرار نگرفت و عضویت در طرح را نپذیرفتند.
وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه با اتحادیه كتابفرشی های استان ادامه داد: كتابفروشی عنوان كردند كه نام نویسی اینترنتی در این طرح یك روند طولانی بوده و البته مبالغ یارانه نیز دیر پرداخت می شود.
وی گفت: از مجموع حدود 35 كتابفروشی فعال استان، هشت كتابفروشی شامل چهار باب در خرم آباد و مابقی در شهرستان ها عضو طرح بوده اند كه ابراز رضایت چندانی از طرح نداشته اند.
امان الهی بهاروند افزود: باید ایرادهای طرح از جمله سختگیری های ثبت نامی در سایت مربوطه، پرداخت به موقع یارانه كتابفروشی ها و محدودیت سقف فروش تا 20 میلیون ریال برداشته شود.
به نظر می رسد به دلیل استقبال مردم از مطالعه اینترنتی و یا شاید مواجه شدن طرح با نیمه تعطیل شدند دانشگاهها، طرح تابستانه كتاب توفیق چندانی در لرستان نداشته است.
7269/6001/6060