سنندج- ايرنا- فراخوان اولين همايش ملي زيويه منتشر شد و پژوهشگران حوزه هاي مرمت، گردشگري، باستان شناسي، معماري و تاريخي براي ارسال مقاله به اين همايش فراخوانده شدند.

به گزارش ايرنا بر اساس آنچه در فراخوان اين همايش كه نسخه اي از آن به ايرنا سنندج ارسال شد آمده است، محققان مي تواند در محور مرمت، در يكي از زمينه هاي ارايه راهكارها براي احياي قلعه زيويه، ارزيابي اثرات محيطي و انساني بر محوطه زيويه، كاربرد فن آوري هاي نوين در پايداري قلعه زيويه، چگونگي حفظ منظر زيويه در فعاليت هاي مرمتي و ساماندهي، فن شناسي، آسيب شناسي و ارايه راهكارهاي حفاظتي و مرمتي و اهميت جايگاه مشاركت هاي اجتماعي در ساماندهي محوطه تاريخي زيويه مقاله بفرستند.
بر اساس اين فراخوان، علاقه مندان به ارايه مقاله در زمينه باستان شناسي هم مي توانند در خصوص يكي از زير مجموعه هاي اين محور با عنوان هاي نتايج مطالعات ميان رشته اي آثار زيويه، نتايج مطالعات و پژوهش هاي باستان شناسي زيويه، جايگاه زيويه در مطالعات عصر آهن و باستان شناسي مانا، تجزيه و تحليل و نقد پژوهش هاي باستان شناسي انجام گرفته زيويه و سبك شناسي هنري آثار مكشوفه زيويه در مقايسه با فرهنگ ها و محوطه هاي اطراف به دبيرخانه اين همايش در دانشگاه آزاد اسلامي سقز مقاله بفرستند.
در اين فراخوان گردشگري باستان شناسي زيويه، زيويه، گردشگري و توسعه پايدار ، موانع و راهكارهاي توسعه گردشگري زيويه به عنوان زير مجموعه هاي محور گردشگري درج شده است.
در محور تاريخي هم محققان مي توانند مقاله هاي خود را در خصوص يكي از زير مجموعه هاي اعتبار سنجي داده هاي تاريخي درباره زيويه ، اهميت و جايگاه زيويه در تحولات سياسي منطقه، آثار و ره يافته هاي زيويه در حوزه فرهنگ و تفكر بشري ارايه كنند.
محققان همچنين در زمينه معماري مي توانند مقاله هاي خود را در خصوص مواد، مصالح و تكنيك هاي سازه اي و تاسيساتي زيويه يا شناسايي ويژگي هاي معماري و بافت زيويه و پيوند معماري با تپه يا الگو، نمادها و تزيينات معمارانه در بناها و بافت تاريخي زيويه و يا بررسي تاثير پذيري و تاثير گذاري معماري قلعه زيويه بر دوره قبل و بعد از خود به دبيرخانه همايش بفرستند.
بر اساس اين فراخوان، آخرين فرصت ارسال چكيده مقاله ها تا 30 آبان سال جاري است و همايش با همكاري فرمانداري، دانشگاه هاي سقز، اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، شورا وشهرداري سقز و آموزش و پرورش دهه اول ارديبهشت سال 96 برگزار مي شود.
در فراخوان اولين همايش ملي زيويه آمده است علاقه مندان مي توانند با شماره تلفن 08736200000 تماس بگيرند و يا به پايگاه اطلاع رساني همايش ziwiye.saqez.ir مراجعه كنند.
قلعه تاريخي و باستاني 3500 ساله زيويه از شاهكارهاي معماري بشريت پيش از ميلاد است كه آثار آن مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است.
فعاليت هاي باستان شناسي در تپه باستاني زيويه از سال 1378 توسط سيمين لك پور ادامه پيدا كرد و وي نيز حدود 11 فصل در اين منطقه فعاليت هاي باستان شناسي و كاوش خود را ادامه داد، در اين مدت راه پله هاي سنگي، فضاهاي جانبي و تالار ستون دار كه از شاخص ترين بخش هاي آن است نيز كشف شد.
تالار ستون دار تپه باستاني زيويه داراي 16 ستون در دو رديف 8 عددي است كه پايه ستون ها سنگ و خود ستون ها نيز از خشت بوده اند كه متاسفانه هم اكنون از ستون ها هيچگونه اثري باقي نمانده است.
فعاليت هاي باستان شناسي و محافظتي اين اثر باستاني در سال 82 متوقف و پس از وقفه اي چهار ساله دوباره از اواخر سال 86 از سر گرفته شد كه اكنون هم متوقف است.
سقز در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.
7249/1904