به گزارش ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، رئيس جهاد دانشگاهي صنعتي اميركبير درباره فناوري به كار رفته در اين قفس ها توضيح داد: تورهاي قفس پرورش ماهي توليدي محققان ما داراي خاصيت آنتيفولينگ به منظور كاهش چسبندگي موجودات دريايي به تورها است و از طنابهايي در طراحي آن استفاده شده كه استحكام بالايي داشته و ازدياد طول آنها محدود است.
دكتر 'مهدي ورسه اي' افزود: در طراحي اين تورها، مشخصات مدنظر استاندارد NS9415 كشور نروژ در دستور كار قرار گرفته و كيفيت و ويژگيهاي تور توليد شده، مطابق اين استاندارد مورد قبول در سطح بين الملل است.
وي يادآور شد: تور پرورش آبزيان در محيط دريا، حاصل تلاش دو ساله محققان گروه پژوهشي مهندسي نساجي جهاد دانشگاهي صنعتي اميركبير در راستاي اقتصاد دانش بنيان است كه مراحل ابتدايي تا توليد صنعتي آن با حمايت و بودجه هاي تحقيقاتي جهاد دانشگاهي و مرحله تجاري سازي آن با مشاركت شركت سرمايه گذاري جهاد نصر به سرانجام رسيده است.
ورسه اي درباره ضرورت و مزاياي استفاده از اين فناوري جديد گفت: در شرايط حاضر از نظر صيد يا پرورش آبزيان، از سواحل ايران بهره برداري بهينه انجام نمي شود درصورتيكه امروزه دنيا موضوع اشتغالزايي و توسعه پايدار از طريق سواحل كه همان صيد توام با حفاظت از گونه هاي دريايي علي الخصوص ذخاير ماهيان خاوياري و يا بومي است را دنبال مي كند و در حقيقت بر اقتصاد دانش بنيان تكيه دارد.
وي افزود: آن دسته از استخرهاي پرورش ماهي كه در مسير آبهاي روان احداث مي شود بعضا با مشكل انتقال بيماري از طريق اين آبها روبه رو هستند و ورود آب به فضاي بسته استخر نيز به خودي خود موجب تشديد بيماري خواهد شد و درصورت كنترل نشدن بيماري، بايد كل محصول آن دوره پرورش ماهي را معدوم كرد كه ضرر و زيان هنگفتي به پرورش دهندگان آبزيان وارد مي كند.
رئيس جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي اميركبير خاطرنشان كرد: بنابراين براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي، سالهاي زيادي است كه برخي كشورهاي پيشرفته به پرورش ماهي در مجموعه اي از آب دريا روي آورده اند كه علاوه بر مبتلا نشدن آبزيان به بيماري ها و آفات، به خاطر تغذيه ماهيان از منابع دريايي، صرفه اقتصادي بالايي دارد و علاوه بر طعم و مزه بسيار خوب، كاملا ارگانيك است.
وي افزود: دانش فني شامل طراحي، توليد و تكنولوژي اين تورها كه بدون گره هستند توسط تيم تحقيقاتي مهندسي نساجي جهاد دانشگاهي صنعتي اميركبير به دست آمده و استفاده از تكنولوژي تكميل ضد جلبك نيز در ساخت اين تورها به كار گرفته شده است.
ورسه اي بيان داشت: نچسبيدن جلبك به تور موجب مي شود كه چشمه تورها بسته نشود و آب دائما جريان داشته باشد و مواد مغذي دريا مرتب به تور وارد شود.
وي درباره وضعيت استفاده از روش پرورش ماهي در دريا توسط ديگر كشورهاي دنيا نيز گفت: بخش اعظم دانش و تكنولوژي فني اين سيستم در دست نروژي ها است كه با استفاده از آن و توليد و صيد ماهي در حاشيه دريا به صورت كنترل شده، حدود 60 درصد بازار ماهي دنيا را در دست گرفته اند.
تورهاي قفس پرورش ماهي توليدي جهاددانشگاهي واحد صنعتي اميركبير، پس از حمل به جزيره قشم، به مناسبت سي و ششمين سالروز تشكيل جهاددانشگاهي با موفقيت در آبهاي خليج فارس؛ محدوده اطراف جزيره قشم بر روي قفسها مورد نظر شركت بهره بردار نصب و آماده بهرهبرداري شد.
علمي**1055**1440
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲
تهران - ايرنا - قفس هاي پرورش ماهي كه با تلاش محققان جهاددانشگاهي واحد صنعتي اميركبير، بومي سازي شده است با موفقيت در آبهاي خليج فارس نصب شد.