هدف قرار گرفتن و كشته شدن جمع زیادی از اعضای جامعه وكلای پاكستان به عنوان قشری توانمند و صاحب نفود در این كشور، واكنش سراسیمه مقام های ایالت بلوچستان و نشان رفته انگشت اتهام سروزیر این ایالت به سمت دستگاه اطلاعات هند به عنوان عامل پشت پرده این انفجار، بیانیه گروه تروریستی 'جماعت الاحرار' از شاخه های منشعب شده از تحریك طالبان پاكستان و برعهده گرفتن مسئولیت انفجار انتحاری و از سوی، دیگر بیانیه گروه تروریستی داعش برای قبول كردن مسئولیت این حمله تروریستی باعث شده تا حمله تروریستی خونین كویته به معمایی پیچیده تبدیل شود.
شدت فاجعه و گستردگی ابعاد آن به حدی بود كه ژنرال 'راحیل شریف' فرمانده ارتش و 'محمد نواز شریف' نخست وزیر پاكستان به همراه تعدادی از وزرای كابینه برنامه های كاری خود را كنار گذاشتند و بلافاصله پس از وقوع انفجار عازم كویته شدند تا از نزدیك اوضاع را نظارت و سركشی كنند.
براساس گزارش رسانه های پاكستان، تا كنون سازمان ملل، تركیه، روسیه، آمریكا، اتحادیه اروپا و عربستان این انفجار تروریستی را محكوم كرده اند و جمهوری اسلامی ایران نیز نخستین كشوری بود كه ضمن ارسال پیام تسلیت به مردم و دولت پاكستان، این رویداد تروریستی را قویا محكوم كرد.
هند و افغانستان به عنوان همسایگان پاكستان تا این لحظه انفجار تروریستی كویته را محكوم نكرده اند.
بعد از حمله تروریست های طالبان به مدرسه ای در شهر پیشاور در آبان ماه سال 1393 كه موجب كشته شدن حدود 150 دانش آموز و پرسنل آموزشی مدرسه شد، حمله تروریستی روز گذشته در كویته را باید بزرگ ترین حادثه تروریستی پاكستان در سال های اخیر دانست.
فرمانده ارتش و نخست وزیر هر دو در كویته بر ضرورت بكار گرفته شدن تمام توان نیروهای امنیتی و نظامی برای تقویت امنیت كویته و ایالت بلوچستان تاكید كردند.
فرمانده ارتش با حضور در جلسه ای اضطراری در كویته با حضور سروزیر این ایالت و فرماندهان نیروهای ارتش و انتظامی بلوچستان، اوضاع امنیتی این ایالت را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
ژنرال راحیل شریف دستور عملیات نظامی ویژه علیه تروریست ها در بلوچستان را صادر كرد و گفت: عملیات موفقیت آمیز 'ضرب عضب' در مناطق شمال غربی كشور ضربات سختی به تروریست ها وارد كرده و برخی از آنها ناچار به فرار شده اند و اكنون به سمت بلوچستان روانه شده و در این منطقه دست به اقدامات تروریستی می زنند. هدف آنان تحت تاثیر قرار دادن امنیت بلوچستان و طرح بزرگ راهروی اقتصادی چین-پاكستان است.
با توجه به اهمیت امنیت ایالت بلوچستان برای پاكستان به ویژه به دلیل اینكه بخش قابل توجهی از طرح عظیم راهروی اقتصادی مشترك چین-پاكستان قرار است در این ایالت اجرا شود، این احتمال وجود دارد كه ارتش پاكستان بخواهد عملیاتی شبیه عملیات ضدتروریستی 'ضرب عضب' را كه از حدود دو سال و نیم پیش در مناطق قبایلی شمال غرب آغاز كرده است، این بار در منطقه بلوچستان اجرا كند.
یكی دیگر از مسایل مهم مربوط به انفجار كویته، كشته شدن 60 نفر از وكلای این كشور است. دولت وقت پاكستان قبلا در دوران ریاست جمهوری 'پرویز مشرف' نیز طعم تلخ اعتراض جامعه وكلا و حقوق دانان را چشیده است و این بار هم، این احتمال وجود دارد كه دولت كنونی پاكستان، با وجود اینكه با اعتراض های فراوان از سوی جناح های سیاسی مخالف مواجه است، با مشكل جدیدی به نام 'اعتراض جامعه وكلا به ضعف دولت در تامین امنیت' این قشر مرفه، توانمند و صاحب نفوذ پاكستان نیز مواجه شود.
جامعه وكلا و حقوق دانان پاكستان قرار است عصر امروز در پایتخت این كشور دست به تجمع اعتراض آمیز بزنند. این تجمع می تواند سرآغاز حركتی گسترده از سوی صنف وكلا و حقوق دانان باشد كه در این صورت، باید آن را چالش سیاسی جدیدی پیش روی دولت محمد نواز شریف دانست.
آساق**1723
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
اسلام آباد - ایرنا - صبح روز گذشته بر اثر انفجاری مهیب در بیمارستانی در شهر كویته مركز ایالت بلوچستان پاكستان، 71 نفر از جمله 60 وكیل و حقوقدان و دو نفر از اصحاب رسانه جان خود را از دست دادند و ابعاد فاجعه به حدی بود كه پاكستان را در شوكی عمیق فرو برد.