تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴

تهران - ایرنا - نان سفید، آب میوه، تنقلات شور، فست فودها، شیرین كننده های مصنوعی و غلات صبحانه از مواد غذایی هستند كه با خوردن آنها انسان گرسنه تر می شود.

به گزارش گروه علمی ایرنا ازهلث، گرسنگی حاصل كنش و واكنشی پیچیده در معده، لوزالمعده و جریان خون است كه برای رفع آن باید مواد خاصی را مصرف كرد.
در این گزارش 6 ماده غذایی معرفی شده است كه با خوردن آنها نه تنها احساس گرسنگی برطرف نمی شود بلكه گرسنه تر نیز می شویم.

**نان سفید
اصطلاح نان سفید به نان هایی اطلاق می شود كه با آرد سفید گندم بدون سبوس تهیه شده و به همین سبب، رنگی روشن تر دارند. مصرف این نان ها خیلی زود میزان انسولین موجود در خون را افزایش می دهد.
بر اساس یك تحقیق كه به تازگی در اسپانیا بر روی 9 هزار نفر انجام شده است، افرادی كه در روز بیش از دو نان سفید مصرف می كنند، خطر ابتلا به چاقی در آنها بیش از 40 درصد است.نان سفید به دلیل نداشتن سبوس نمی تواند موجب احساس سیری شود.

**آب میوه
عصاره میوه باید حاوی تمامی خواص خود آن میوه هم باشد؛ اما آب میوه تنها همه قندها را منتقل می كند بدون آنكه تكه های میوه و یا پوست آن را به بدن انسان برساند.در نتیجه مصرف آب میوه به دلیل بالا بردن سریع قند خون باعث بروز یك احساس سیری موقت و به دنبال آن یك احساس سیری مضاعف می شود.

**تنقلات شور
بارها تجربه كرده اید كه پس از خوردن یك بسته چیپس و یا پفك، ولع بیشتری برای خوردن پیدا می كنید.شوری این تنقلات باعث می‌شود كربوهیدرات ها سریع تر هضم شده و در نتیجه افت و خیز سریع انسولین در بدن روی دهد.
از سوی دیگر، تحریك سریع پرزهای چشایی زبان و سپس پیغام آنها به مغز، یك نیاز كاذب برای ادامه خوردن را ایجاد می كند كه حاصل آن احساس گرسنگی مضاعف است.

**فست فود
فست فودها به دلیل داشتن نمك فراوان باعث از دست دادن زیاد آب بدن می شوند. این حالت باعث خوردن آب زیاد و در نتیجه احساس گرسنگی در پی خوردن فست فود خواهد شد.

**شیرین كننده های مصنوعی
استفاده از این شیرین كننده ها در هرنوع كه باشد (مانند نوشابه های بدون قند، قندهای مصنوعی برای چای یا قهوه و مانند آن) به مغز این فرمان را می دهد كه مقداری قند وارد خون شده و نتیجه آن ترشح انسولین خواهد بود.این روند باعث گرسنگی مضاعف می شود.

**غلات صبحانه
غلات صبحانه 'كورن فلكس' كه كودكان بیشتر در وعده صبحانه مصرف می كنند مملو از شكر است كه باعث افت انسولین و سطح قند خون در طول روز شوند.مصرف این مواد غذایی كه مملوازكربوهیدارت های بالا است در وعده صبحانه كه سطح كورتیزول در بالاترین سطح خود است ضربه بزرگی به متابولیسم بدن وارد می كند.
بدن انسان به طور طبیعی به گونه ای طراحی شده است كه مقدار زیادی كورتیزول را در طول شب و روز ذخیره كند تا بتواند با تنش‌هایی كه در طول روز با آن مواجه می شود، مقابله كند.اما وجود مقدار زیاد كورتیزول باعث كاهش توانایی بدن انسان برای سوخت و ساز قند می‌شود.
بنابراین، به رغم این واقعیت كه قند خون بالا می رود اما این قند به بافت هایی كه به آن نیاز دارند نمی رسد و بنابراین انسان احساس گرسنگی و بی حالی می كند.
علمی **1354**1440