ساري- ايرنا- جشنواره مرغوب ترين انجير ايران عصر پنجشنبه در شهرستان گلوگاه در شرق مازندران گشايش يافت .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، همزمان با اين جشنواره ، نمايشگاهي هم در 30 غرفه برپا شده است كه در آن علاوه بر انجير تازه گلوگاه ، فراورده هاي مختلف توليد شده از انجير مانند شيره انجير ، مرباي انجير و ديگر محصولات به نمايش و فروش گذاشته شده است.
آثار هنري و صنايع دستي ، غذاهاي محلي ، معرفي توانمندي هاي مختلف منطقه هم در تعدادي از غرفه ها به نمايش گذاشته شده است.
بخشي از اين نمايشگاه هم براي نقاشي كودكان با سوژه طبيعت ، درخت انجير ، فراورده هاي انجير و انجير در قرآن اختصاص يافته است.
مدير جهاد كشاورزي گلوگاه در آئين گشايش اين جشنواره گفت : اجراي برنامه هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، برپايي نمايشگاه و غرفه هاي فروش ، پخت غذاهاي محلي از جمله برنامه هاي مهم اين جشنواره است .
رضا پورفلاح افزد : يكي از برنامه هاي اين جشنواره هم تجليل از ' علي اكبر ايران نژاد ' پدر انجير گلوگاه و همچنين تعدادي از محققان و كارشناساني است كه در باره ميوه انجير ، شرايط كاشت نهال و
پرورش و گسترش باغ انجير تحقيق كرده اند.
وي شناساندن رقم خاص انجير گلوگاه در سطح ملي ، اخذ برند انجير براي اين منطقه ، جذب سرمايه گذار براي توسعه باغ ها و صنايع تبديلي ، معرفي جاذبه هاي و ظرفيت هاي شهرستان، ايجاد شغل پايدار از طريق توليد انجير به جاي اشتغال فصلي كنوني ، عملياتي كردن شعار اقتصاد مقاومتي با اقدام و عمل و فعال كردن تعاوني زنان روستايي را از اهداف برگزاري جشنواره مرغوب ترين انجير ايران معرفي كرد.
مدير جهاد كشاورزي گلوگاه با اعلام اين كه جشنواره به مدت سه روز تا 23 مرداد ادامه دارد ، از گردشگراني كه به مازندران سفر مي كنند خواست تا با سفر به گلوگاه از نمايشگاه برپا شده بازديد و خريد كنند .
فرماندار گلوگاه هم بر اساس گزارش خبرنگار ايرنا در اين مراسم گفت : گلوگاه از ظرفيت هاي زيادي در بخش كشاورزي و گردشگري برخوردار است و بايد با شناخت اين ظرفيت ها در توسعه بخشي و اشتغال براي جوانان تلاش كرد.
محمدرضا تباكي افزود : گلوگاه از محروميت هاي مختلفي رنج مي برد و اين مساله موجب شده است كه توسعه و پيشرفت مناسبي نداشته باشد و اكنون برپايي جشنواره اي با نام مرغوب ترين انجير ايران مي تواند زمينه ساز حل بخشي از اين مشكلات شود .
وي لازمه توسعه شهرستان را سرمايه گذاري در بخش هخاي مختلف اقتصادي، صنعتي ، گردشگري و كشاورزي دانست و گفت كه گلوگاه در همه زمينه ها بويژه كشاورزي و باغداري از ظرفيت بي بديلي در مازندران برخوردار است و انجير تنها يكي از ظرفيت هاي آن است.
فرماندار گلوگاه جشنواره امسال را سومين جشنواره انجير گلوگاه معرفي كرد و گفت : به خاطر ظرفيت بالاي توليد انجير در گلوگاه از امسال جشنواره به صورت ملي و با نام جديد پايه ريزي شده تا انجير گلوگاه بدرستي در كشور معرفي شود.
وي نام جديد جشنواره انجير گلوگاه را با عنوان ' جشنواره مرغوب ترين انجير ايران ' رونمايي كرد و افزود : به همين خاطر و همچنين همزماني برگزاري جشنواره با هفته كرامت ، آن را در جوار بقعه امامزاده سيد محمد برپا كرده ايم .
بر اساس آمارهاي رسمي هم اكنون 115 هكتار از اراضي و باغ هاي شهرستان گلوگاه به كشت انجير بارور و نابارور و درختان تازه كشت شده اختصاص دارد.
سالانه بين 800 تا يكهزار تن انجير در دو ماه مرداد و شهريور از باغ هاي گلوگاه برداشته و به بازارهاي مختلف ارسال مي شود.
چهار نوع انجير شامل سفيد ، سبز ، سياه و گلابي (چهارفصل) در اين شهرستان برداشت و بيشتر آن به صورت تازه خوري مصرف مي شود.
كشت انگور در گلوگاه از 20 سال پيش با ابتكار فرد خيري به نام ايران نژاد و كاشت نهال در دو سوي جاده جنگلي گلوگاه - توسكاچشمه رواج يافت .
شهرستان 40 هزار نفري گلوگاه شرقي ترين شهر استان مازندران و هم مرز با استان هاي گلستان و سمنان است.
7332/1654