تهران - ایرنا - 'توشیستسوگو اوساوا' سفیرژاپن دركنیا براهمیت راهبردی نشست مشترك آفریقا وژاپن با عنوان «كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا» و توسعه مناسبات با كشورهای آفریقایی تاكید كرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از تارنمای خبری ' استاندارد دیجیتال' 'توشیستسوگو اوساوا' سفیر ژاپن در نایروبی كه در سمپوزیوم «آموزش عالی و توسعه» سخن می گفت افزود: حضور بلند مدت بخش های گوناگون ژاپن در كشور های آفریقایی با هدف بهره مند كردن شهروندان آفریقایی از آخرین تولیدات و كالای روز جهانی است.
اوساوا ابراز امیدواری كرد همكاری های مبتنی بر راهبرد اقتصادی ژاپن در قاره آفریقا است روز به روز افزایش یابد.
به گزارش روزنامه ' ژاپن تایمز' چاپ توكیو، ششمین نشست مشترك آفریقا و ژاپن با عنوان «كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا» با حضورمقامات سیاسی و شخصیت های اقتصادی آفریقا و ژاپن در نایروبی پایتخت كنیا 27 - 28 اوت ( 6- 7 شهریور)آغاز به كار می كند.
در نشست «كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا» راههای گسترش سرمایه گذاری در كشورهای مختلف آفریقایی، افزایش همكاری بین شخصیت های اقتصادی آفریقا و ژاپن و نیز ایجاد فرصت های اقتصادی بیشتر برای دو طرف مورد بررسی قرار می گیرد. در نشست نایروبی بویژه ایجاد و گسترش زیرساختها، تقویت بانكداری، بهبود وضعیت كشاورزی، توسعه منابع انرژی، گسترش فناوری و گسترش حمل و نقل مورد تاكید قرار می گیرد.
اولین كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا در سال 1993 در توكیو برگزار شد و از آن زمان ژاپن به عنوان یك شریك راهبردی آفریقا از گسترش و تقویت همكاری اقتصادی با این قاره حمایت كرده است.
در حال حاضر میزان مبادلات اقتصادی بین ژاپن و آفریقا بالغ بر 25 میلیارد دلار است. ژاپن در سال 2014 میلادی 3 میلیارد و 500 میلیون دلار در آفریقا سرمایه گذاری كرد. این سرمایه گذاری ها بیشتر در زمینه تقویت زیرساخت های اقتصادی، كشف منابع نفتی و تامین آب آشامیدنی بوده است.
پیشتر ژاپن وزرای اقتصاد و تجارت 16 كشور این قاره را به توكیو كشانده بود تا از كمك مالی و سرمایه گذاری خود در بخش های مختلف این كشور خبر دهد.
این اقدام ژاپن دقیقا در راستای رقابت با چین محاسبه شده بود كه سالهاست در این قاره سرمایه گذاریهای كلانی را انجام داده و اقتصاد این كشورها را به نوعی با اقتصاد خود گره زده است.
ژاپن اما این بار، نیاز به واردات ثابت و پایدار منابع طبیعی را مطرح كرده و اعلام كرده كه به خاطر نیاز شدید به این منابع قصد دارد همكاریهای اقتصادی خود با این كشورها را گسترش دهد.
«یوئیچی میازاوا» وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن گفت: «تولید كنندگان ژاپنی نمی توانند بدون تامین پایدار منابع طبیعی فعالیت كنند. بنابر این همكاری ژاپن با كشورهای آفریقایی امروز یك ضرورت است.»
خبرگزاری كیودوی ژاپن گزارش داد؛ نشست توكیو با هدف بررسی راهكارهایی جهت واردات منابع طبیعی آفریقا به ژاپن مانند طلا و منگنز برگزار شده و طرفین به توافق خوبی نیز دست یافته اند.
مقامات توكیو وعده دادند 2 میلیارد دلار به شركت های ژاپنی برای توسعه منابع طبیعی در آفریقا كمك كنند اما به دلیل حضور پررنگ تر چین در این قاره، انجام این كار عملا میسر نشد.
چین هم اكنون با داشتن بیش از سه هزار و 200 میلیارد دلار ذخیره ارزی در روابط با آفریقا پیشتاز است و این موضوع برای ژاپن و آمریكا نگران كننده است.
با این حال مقامات ژاپنی اعلام كردند كه مشكلاتی مانند مدیریت ضعیف و بازدهی پایین شركت های آفریقایی مانع از این سرمایه گذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری كیودو، ژاپن به دنبال آن است كه این مشكلات را از طریق همكاری های دوجانبه و چند جانبه به ویژه در كنفرانس بین المللی توسعه آفریقا در سال آینده برطرف كند.
به باور كارشناسان قاره سیاه تنها جایی است كه از بحران اقتصادی در امان مانده و امروزه به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان مهمترین و مستعدترین مقصد برای سرمایه گذاری است.
منابع طبیعی و زیرزمینی (سنگ های معدنی و باارزش، نفت، گاز، ذغال سنگ) و همچنین زمین های مستعد كشاورزی از دیگر پتانسیل های قارۀ آفریقا محسوب می شود ضمن آنكه این قاره 10 درصد از منابع نفت جهان را در اختیار دارد
خاورم**9377**1566