حجت الاسلام احمد شرفخاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا، با اعلام اين خبر گفت: سازمان اوقاف و امور خيريه براي ساماندهي امامزادگان سراسر كشور اقدام به تدوين دايره المعارف كرده است.
وي افزود: اقدامهاي ميداني دقيق براي آگاهي از شجره نامه تمام امامزادگان انجام شده است؛ هم اكنون مشخص شده است مثلا يك امامزاده به كدام امام معصوم منتسب است.
شرفخاني با اشاره به اين كه در ايران بيشتر امامزادگان منتسب به حضرت امام موسي كاظم است، افزود: پس از هجرت علي ابن موسي الرضا در ايران كاروان هاي مختلفي از جمله كاروان احمد ابن موسي الكاظم و حضرت فاطمه معصومه به ايران آمدند.
اين معاون سازمان اوقاف و امور خيريه در ادامه تاكيد كرد: البته همه امامزادگان فرزندان بدون واسطه امامان نيستند و از نوادگان معصومان هستند.
وي تعداد امامزادگان منتسب به امام موسي كاظم را در ايران حدود 400 امامزاده عنوان كرد و گفت: بيشتر امامزادگان كشور در استان هاي شمالي قرار دارند.
شرفخاني افزود: به جز استان گيلان و مازندران استان فارس داراي بيشترين امامزادگان كشور هستند.
معاون فرهنگي و اجتماعي سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: 8 هزار و 551 بقعه امامزاده در كشور وجود دارد.
وي با بيان اينكه توسعه و عمران و بهسازي امامزادگان يكي از مشخصه هاي قطب فرهنگي شدن امامزادگان است ، اظهار داشت: امسال هزار و 400 امامزاده كشور تحت پوشش طرح جامع عمران سازمان اوقاف و امور خيريه كشور قرار گرفته اند.
وي با اشاره به اين كه به دنبال اجرايي كردن تدبير مقام معظم رهبري براي تبديل امامزاده ها به قطب فرهنگي هستيم، خاطرنشان كرد: در اين طرح اقدامات زيربنايي و عمراني و توسعه امامزاده ها انجام مي شود، با اين توضيح كه هزينه و اعتبارات عمراني امامزاده ها دولتي نيست و از محل ظرفيت ها و كمك هاي مردمي خود امامزاده و مردم منطقه و خيرين در قالب طرح مودت تامين مي شود.
حجت الاسلام شرفخاني تصريح كرد: بر اين اساس سازمان اوقاف در دو بعد رسالت و اهداف و راهبردهاي مشخص اقدامات زيربنايي و عمراني توسعه اي و پرداختن به ابعاد فرهنگي و راه اندازي مراكز فرهنگي را در كنار طرح جامع عمران و آباداني امامزاده ها اجرا مي كند.
اجتمام**3377
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۰
تهران - ايرنا - معاون فرهنگي و اجتماعي سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: خبرهاي مبني بر ايجاد امامزداه جديد شايعه است و صحت ندارد.