كرج- ايرنا- مديرعامل اتحاديه دامداران استان البرز با اشاره به مشكلات توليد كنندگان اين بخش گفت:تاخير در پرداخت هزينه شير، دامداران استان را متضرر مي كند.

به گزارش ايرنا، موسي شلي شامگاه شنبه در نشستي كه با حضور ديگر تشكل ها و اتحاديه هاي كشاورزي استان البرز برگزار شد، افزود: طبق بررسي ها ، صنايع شير، طلب دامداران را حداقل 110 روزه پرداخت مي كنند كه توليد كنندگان اين بخش به ناچار براي ادامه كار به دريافت تسهيلات با سود بالا روي مي آورند.
وي ادامه داد:تسهيلات با سود بالا و تاخير در پرداخت هزينه هاي شير براي صنف دامداري هاي استان كمر شكن است.
مديرعامل اتحاديه دامداران استان البرز در خصوص نقدينگي توليدكنندگان افزود: در توليد شير با مشكلات زيادي مواجه هستيم زيرا تمام نهاده ها بايستي به صورت نقدي خريد شود اما دريافت بهاي شير دامداراي ها با تاخير همراه است.
وي اظهار كرد: مشكلات درآمدي براي دامداران، پاي دلالان و سودجويان را به اين بخش باز كرده است.
وي گفت: نياز اصلي دامداران و توليدكنندگان تامين نقدينگي با تسهيلات و سود ارزان قيمت است كه شركت پشتيباني امور دام بايستي نگاه اقتصادي به درون كند و هزينه هاي اضافي را كاهش دهد.

***استقرار بزرگترين دامداراي هاي كشور در استان البرز
شلي در ادامه به ظرفيت ها و پتانسيل هاي بالاي استان البرز در حوزه توليدات دام صنعتي اشاره كرد و افزود: بزرگترين دامداري هاي كشور در البرز مستقر هستند كه امر موجب شده تا علاوه تامين شير تمام صنايع لبني استان، دو/ سوم شير توليدي البرز به استان هاي همجوار انتقال يابد.
وي بيان داشت: با توجه به كاهش تقاضاي شير در بازار مصرف از ششم خرداد ماه سال جاري شير مازاد بر مصرف از دامداران استان خريداري و در يكي از كارخانه هاي لبني پس از استحصال خامه و سرشير به شيرخشك تبديل مي شود.
مديرعامل اتحاديه دامداران استان البرز ادامه داد: در اجراي اين برنامه تاكنون سه هزار و 400 تن شير مازاد دامداران در استان خريداري شده است .

***95 درصد دام هاي البرز صنعتي و اصيل هستند
شلي گفت: در استان البرز 120 هزار راس دام مولد وجود دارد كه حدود 95 درصد آن ها دام صنعتي و اصيل هستند.
مديرعامل اتحاديه دامداران البرز اظهار داشت: حدود پنج درصد از دام هاي استان در مناطق روستايي دو رگه و ناخالص بوده كه درصدد اصلاح نژاد آنها هستيم.
شلي افزود: سال گذشته معادل 89 هزار تن نهاده شامل سبوس گندم ، جو، سويا، ذرت و ساير مكمل ها و ريزمغذي ها براي دامداري ها تهيه و تامين شد و در چهار ماه گذشته نيز حدود 9 هزار تن نهاده دامي در سطح استان توزيع شد.
وي با اشاره به مساحت كم و تراكم جمعيت بالاي استان البرز، بيان داشت: نخستين نياز جمعيت بعد از گندم، شير و لبنيات است كه در استان البرز به بالاتر از مرز خودكفايي، توليد داريم و استان هاي ديگر را نيز پوشش مي دهيم.
مديرعامل اتحاديه دامداران استان البرز اظهار داشت: از سال 85 دولت صندوق هاي حمايتي راه اندازي كرده كه البرز در صندوق حمايت از دامپروري و توسعه بخش كشاورزي كشورعضويت دارد و بخش زيادي از هزينه ها از طريق اين صندوق تامين مي شود.
وي ادامه داد:سال گذشته بيش از 200 ميليارد ريال اعتبار و تسهيلات براي خريد نهاده هاي دامي استان از اين صندوق دريافت كرديم.
شلي گفت:اگر وضعيت بازار شيرو مشكلات دامداران بسامان نشود در آينده شاهد مشكلاتي در اين بخش خواهيم بود.
وي با اشاره دوباره به خريد سه هزار و 400 تن شير مازاد بر مصرف از دامداران استان، بيان داشت: شيرخشك استحصال شده از اين شيرها براي صادرات در نظرگرفته شده است .
شلي گفت: اميدواريم شرايط صادرات اين محصول را وزارت جهاد كشاورزي و تعاون فراهم آورد تا از اين محل با ارزش افزوده، ارز وارد كشور كنيم.
وي افزود: از اين ميزان شير تا كنون حدود 200 تن خامه استحصال شده كه تمام آن مستقيم به بازار مصرف روانه شده و 300 تن نيز شير خشك به دست آمده كه بهترين كيفيت و قابليت را براي صادارت دارد به صوريكه داراي پروتئين 32وگريد A و عاري از هرگونه باكتري است .

***لزوم افزايش تعرفه واردات كره
شلي در ادامه به واردات كره اشاره كرد و گفت: مي طلبد تا مسئولان تعرفه واردات كره را افزايش دهند زيرا كارخانه هاي لبني در توليد كره امكانات خوبي دارند.
وي تصريح كرد: با توجه به مصرف كم شير، استحصال خوبي براي كره از خامه انجام مي شود و براي اينكه در اين محصول به خودكفايي توليد برسيم بايستي براي واردات آن تعرفه سنگيني در نظر گرفته شود.
وي همچنين به مشكلات در حوزه كشتارگاه دامي اشاره كرد و افزود: در اين استان نياز به ايجاد كشتارگاه هاي جديد داريم و اگر سرمايه گذاري در اين حوزه وجود داشته باشد استانداري، دامپزشكي و جهاد كشاورزي براي ارايه مجوز، حمايت هاي لازم را از آنان مي كند.
6156/ 6155