محمود وفایی روز یكشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان كرمان افزود: ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، روستای دستكند میمند، سه قنات و كویر لوت هفت اثر از استان كرمان هستند كه در قالب پنج پرونده در كمیته میراث جهانی یونسكو ثبت شده اند.
روستای صخره ای میمند تابستان 94 و قنوات و كویر لوت تابستان امسال در اجلاس یونسكو به ثبت رسیدند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كرمان گفت: برخلاف آنچه تصور می شود استان كرمان صرفا كویری است بیش از یك چهارم باغات ایران و تعداد زیادی از قلل مرتفع كشور، آبشارها و رودخانه های فراوان در آن وجود دارد.
وی بیان كرد: كرمان پهناورترین استان ایران با تمام اقلیم های شناخته شده است و بنا به موقعیت ژئوپلتیك و استراتژیك همیشه مركز ثقل مناسبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جنوبشرق بوده است.
وفایی گفت: كرمان پیشینه درخشانی در سطح ملی و فراملی دارد و در حال حاضر بیش از 7 هزار اثر شناخته شده و قریب به 700 اثر ثبت ملی در این استان وجود دارد.
وی اظهار كرد: كویر لوت زیباترین عارضه ها و شگفتی ها را در درون خود جای داده و ثبت جهانی شده است.
وی گفت: كرمان در عرصه های باستان شناسی و تاریخی فوق العاده قوی است و به تعبیری استان كرمان بهشت باستان شناسی ایران به شمار می رود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان افزود: فقط در جنوب استان در حوزه هلیل رود 400 كیلومتر مربع محوطه باستان شناسی وجود دارد.
وی گفت: در حوزه صنایع دستی نیز جزء استان های شاخص هستیم و هنرمندان زیادی در این بخش تولیدات با كیفیت، متنوع و منحصر بفردی مانند فرش، پته و گلیم شیركی پیچ سیرجان را انجام می دهند.
وفایی بیان كرد: استان كرمان در حوزه بازرگانی، صادرات و فروش صنایع دستی امسال رتبه نخست را در كشور داشته است و در مجموع شاخص های فعالیت های مرتبط با صنایع دستی رتبه سوم را كسب كردیم در حالی كه سال های قبل رتبه ماقبل آخر را داشتیم.
وی گفت: ثبت ملی گلیم شیركی پیچ سیرجان را در سال گذشته انجام دادیم كه مقدمه ای بر ثبت جهانی آن است و سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم شناخته می شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كرمان تاكید كرد: گردشگری و صنایع دستی به جهت ارزآوری خالص و اشتغالزایی می تواند یكی از محورهای اقتصاد مقاومتی باشد.
وی افزود: هر گردشگر خارجی كه وارد ایران شود و در استان اقامت كند حدود 2 هزار دلار هزینه و حداقل یك شغل مستقیم و هفت شغل غیر مستقیم ایجاد می كند.
وی گفت: این قابلیت ها نشان می دهد استان كرمان برخوردار از ظرفیت های كم نظیر و بعضا بی نظیر است كه باید در حوزه اقتصادی بهره برداری عالمانه و هوشمندانه انجام شود.
وفایی تصریح كرد: راه نجات از اقتصاد نفت توجه به حوزه گردشگری است و خوشبختانه سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به موفقیت های قابل قبولی رسیدیم و انشاء الله از ظرفیت های استان در جهت افزایش پنج برابری رشد گردشگران خارجی استفاده كنیم.
وی همچنین با مهم خواندن نقش رسانه ها در معرفی قابلیت های میراث فرهنگی و گردشگری افزود: ایرنا با قدمت بالا جایگاه ویژه ای در كشور دارد و مورد اعتماد مسئولان و مردم است.
وی گفت: با وجود همه اقدامات مسئولان و فعالیت های رسانه ای استان كرمان هنوز كمتر شناخته شده است و باید بیش از پیش در این جهت بكوشیم.
بخش دوم گفت و گوی خبرنگاران ایرنا با مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان فردا (دوشنبه) منتشر می شود.
7437/3028
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۹
كرمان - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان گفت: استان كرمان با هفت اثر و پنج پرونده ثبت جهانی از نظر آثار به ثبت رسیده در فهرست میراث جهانی رتبه نخست را در كشور دارد.