مسكو - ايرنا - روسيه تنها دارنده قدرت برابر اتمي با آمريكا كه شاهد گسترش توان نظامي غرب نزديك مرزهاي آبي و خاكي خود مي باشد، با آغاز آتشباري جنگ افزارهاي پيشرفته سه رزمايش دريايي، خاكي و هوايي را عملياتي كرد.

به گزارش ايرنا، روسيه با بيش از 17 ميليون كيلومتر مربع مساحت به عنوان بزرگ ترين كشور جهان شاهد است كه آمريكا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) تقريبا گرداگرد مرزهايش حضور گسترده نظامي و در حال افزايش دارند.
پايگاه هاي نظامي آمريكا در كره جنوبي و استقرار سامانه موشكي تاد به بهانه مقابله با پيونگ يانگ نزديك مرزهاي آسيايي روسيه، استقرار نظاميان ناتو در لتوني، ليتواني، استوني، مولداوي و گرجستان پنج جمهوري شوروي سابق، شرق اروپا به ويژه روماني و لهستان از جمله نگراني هاي مسكو به شمار مي رود.
غرب همزمان تحركات نظامي را در محدوده درياي بالتيك و سياه افزايش داده كه روسيه را حساس تر كرده است، زيرا حضور رزمناوها در اين دو منطقه دريايي راهبردي و پروازهاي جاسوسي نزديك حريم هوايي اين كشور بيشتر شده است.
مقام هاي روسيه به ويژه ولاديمير پوتين رييس جمهوري و سرگئي شويگو وزير دفاع بارها بر اجراي برنامه هاي اين كشور از جمله افزايش توان تسليحاتي، نوسازي جنگ افزارها و تشكيل واحدهاي جديد براي مقابله با تهديدهاي نظامي غرب تاكيد كرده اند.
همزمان با تحولات نظامي در گرداگرد روسيه، اين كشور در هفته جاري درگير برگزاري سه رزمايش دريايي، خاكي و هوايي است.
ديروز (شنبه) ناوگان اقيانوس آرام روسيه در يك رزمايش از پيش اعلام نشده با استفاده از چند فروند رزمناو و بيش از 500 نيرو با حركت در پهنه آبي اقيانوس آرام كه با آمريكا در آن مرز دريايي دارد، اهداف و ناوهاي دشمن فرضي را در فاصله 100 كيلومتري با شليك موشك نابود كرد و كنترل و پايش منطقه عملياتي را با موفقيت انجام داد.
بنا به گزارش اعلام شده، رزمناوهاي روسي جمعي يگان دريايي خاور دور در اين عمليات مجموعه اي از تسليحات و تجهيزات پيشرفته دريايي شامل سامانه هاي موشكي، بارگذاري جنگ افزارها و سامانه هاي رديابي دشمن را با شرايط شبه جنگي آزمايش كردند.
همزمان با اين تمرين نظامي، روسيه رزمايش پنج روزه بين المللي پيمان امنيت جمعي را در استان هاي لنينگراد و پسكوف در شمال غرب اين كشور با حضور نيروهايي از بلاروس، قرقيزستان، ارمنستان، قزاقستان و تاجيكستان آغاز كرد.
در رزمايش «همكاري 2016» كه خبر آغاز آن امروز (يكشنبه) با حضور سرگئي شويگو وزير دفاع روسيه و تمركز محوري بر توان ارتش ششم اين كشور اعلام شد، مجموعه هايي از واحدهاي هوايي و پدافند موشكي در كنار 50 فروند هواپيماي نظامي از حمله بمب افكن هاي سوخو 34، ترابري و بالگردهاي پيشرفته و ضربتي به كار گرفته شده است.
فردا (دوشنبه) نيز درياي مديترانه شاهد رزمايش بخشي از ناوگان درياي سياه روسيه است كه با حضور 10 رزمناو و كشتي پشتيباني مواضع از پيش تعيين شده هدف آتشباري موشكي قرار مي گيرد.
دامنه اين رزمايش به گونه اي طراحي و تدارك ديده شده كه بخشي از كشتي هاي جنگي روسيه از پايگاه دريايي سواستوپول به رزمناوهاي اين كشور حاضر در درياي مديترانه پيوسته اند و پس از پايان تمرين جنگي كه مدت آن نيز اعلام نشده است به محل استقرار خود باز مي گردند.
چند فروند رزمناو روسيه در درياي مديترانه جزو نيروهاي مسلح اين كشور هستند كه با ارتش سوريه در چارچوب عمليات 11 ماهه ضد تروريستي همكاري دارند و از پايگاه پشتيباني دريايي طرطوس اين كشور استفاده مي كنند.
دامنه برگزاري و همزماني اين رزمايش ها نشان مي دهد، مسكو تحولات نظامي در اردوگاه آمريكا و ناتو را به دقت زير نظر دارد و شايد مي خواهد اين پيام را مخابره كند كه در صورت لزوم نيروهاي مسلح روسيه آماده اند، پيامدهاي اين نظامي گري ضد روسي را به نزديك غرب (مرز شرق اروپا) و حتي همجوار محدوده دريايي آمريكا در اقيانوس آرام بكشانند.
اروپام ** 1516