اروميه- ايرنا- شهردار اروميه گفت: مقدمات برگزاري چهارمين جشنواره انگور اروميه در اواخر شهريورماه فراهم شده است و اين رويداد فرهنگي بر اساس برنامه زمانبندي شده برگزار مي شود.

محمد حضرت پور روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا افزود: جشنواره انگور اروميه امسال از روز 23 تا 30 شهريور به مدت هشت روز برگزار مي شود.
وي معرفي هنرمندان و اصحاب فرهنگ و ادب، معرفي محصولات فرهنگي و بازاريابي براي آنها از اين طريق، معرفي و ثبت البسه محلي، معرفي مشاهير اروميه به نسل جوان، شناساندن تاريخ اروميه، معرفي توانمندي هاي اروميه در زمينه هاي مختلف فرهنگي، هنري و توليدات صنايع دستي و صنايع غذايي را از جمله اهداف اصلي برگزاري جشنواره انگور اروميه ذكر كرد.
وي ادامه داد: معرفي اروميه به عنوان يكي از قطبهاي توليد انگور كشور و شناساندن آن در سطح منطقه اي، كشوري و حتي بين المللي از ديگر اهداف جشنواره انگور اروميه است.
وي بيان كرد: اين جشنواره پاسخي به مطالبات و خواسته هاي مردم فرهنگدوست اروميه در راستاي حفظ آدب و سنن قديمي و محلي و بهترين فرصت براي آشنايي نسل جوان با ظرفيت هاي فرهنگي و بومي منطقه است و سعي داريم كه با برنامه ها و نمايشگاه هاي جانبي، شرايط زندگي پيشينيان اين ديار را به تصوير كشيده و براي هميشه ثبت كنيم.
وي در خصوص اهداف و دستاوردهاي جنبي جشنواره انگور اروميه اظهار كرد: برگزاري جشنواره انگور در اروميه در راستاي تقويت توليد بومي، جذب سرمايه گذاري، افزايش صادرات و همچنين افزايش درآمد افرادي پيش بيني شده است كه چرخ زندگي شان از راه باغداري انگور مي چرخد.
حضرت پور با بيان اين كه معرفي توانمندي هاي كشاورزي اروميه در راستاي توليد انگور باعث جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي خواهد شد، اضافه كرد: جذب سرمايه گذار براي ايجاد صنايع تبديلي و همچنين بسته بندي از جمله مهمترين اهداف اقتصادي جشنواره انگور اروميه است به طوري كه سال گذشته شاهد حضور سرمايه گذاراني از روسيه و عراق در اين جشنواره بوديم كه امسال سعي داريم كه بازار هدف محصولات انگور اروميه را مشخص كرده و براي حضور خريداران و سرمايه گذاران صنايع تبديلي آن برنامه ريزي كنيم.
وي همچنين برگزاري اين جشنواره را در راستاي اقتصاد مقاومتي عنوان كرد و گفت: ايجاد صنايع تبديلي و بسته بندي و ايجاد پايگاهي براي صادرات محصولات توليدي كشاورزان و روستاييان به ساير استانها و حتي كشورها از جلمه آثار مثبت اين جشنواره است.
وي افزود: جذب گردشگران داخلي در ايام برگزاري اين جشنواره در دوره هاي قبلي هر ساله با افزايش قابل ملاحظه اي رو به رو بوده و اميدواريم امسال نيز اين جشنواره فرصتي براي معرفي اروميه به عنوان شهري گردشگرپذير باشد.
شهردار اروميه اظهار كرد: در سالهاي گذشته باغ هاي انگور اروميه در اثر كم توجهي متوليان بخش كشاورزي، كم بازده بودن و سود دهي پايين محصول انگور در هنگام فروش و نبود صنايع تبديلي تخريب شد و جاي آن را مزارع و باغ هاي پرآب بر گرفت كه اين امر نقش مهمي در افزايش مصرف آب داشت و فرايند خشك شدن درياچه اروميه را تشديد كرد.
وي بيان كرد: محصول اصلي باغات اروميه در طي سده هاي گذشته انگور بوده و بايد با معرفي آن به عنوان محصولي بومي و در راستاي حفظ طبيعت آذربايجان، گامي عملي در راستاي احياي درياچه اروميه برداريم.
وي خواستار مشاركت و همكاري همه نهادها، سازمان ها و افراد دلسوز براي فرهنگ بومي اروميه در برگزاري اين جشنواره شد و افزود: اين جشنواره را با همراهي نسل جوان و با تدبير افراد با تجربه برگزار مي كنيم.
1905