به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا ازروابط عمومي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، محمد علي نظري مجري پروژه 'تهيه پايگاه داده الكتروآنسفالوگرافي كمي براي افراد ايراني' افزود: الكتروآنسفالوگرافي يا نوار مغزي در واقع اطلاعات كيفي را به پزشك ميدهد تا بر اساس آن به تشخيص بپردازد اما امروزه در حوزه علوم اعصاب شناختي با استفاده از الگوريتمهايي نوار مغزي را تحليل كمي كرده تا به شاخصهايي دستيابي داشته باشند.
وي بيان كرد: نخستين نوارمغزي كمي آسيا با همكاري محققان ايراني از دانشگاه تبريز، دانشگاه علوم پزشكي تبريز و دانشگاه صنعتي سهند تبريز تهيه ميشود.
نظري اظهاركرد: در اين پروژه در نظر داريم تا با ثبت امواج مغزي افراد بهنجار به عنوان گروه نورم، شاخصهاي الكتروآنسفالوگرافي كمي محاسبه شده تا پايگاه داده نوار مغزي كمي براي افراد ايراني را داشته باشيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز ادامه داد: با اين روش شرايطي فراهم ميشود تا افرادي كه نوار مغزي آنها ثبت ميشود با اين پايگاه داده بومي مقايسه گرديده، به مشكلاتشان پي برده شود و روش درماني لازم براي آنها به كار برده شود، در واقع، الگويي ميدهد تا مدل سيگنالهاي فرد سالم مشخص شود.
وي با بيان اينكه نرم افزارامريكايي به اين منظوربا قيمت 12 ميليون تومان وجود دارد افزود: ما قصد داريم همانند اين نرم افزار را اما با مطالعه بر روي افراد ايراني طراحي كنيم، در حال حاضر نيز نرم افزار تهيه و الگوريتمهاي آن نوشته شده است و در حال گرد آوري دادهها هستيم.
نظري درباره كاربرد اين نرم افزار بيان كرد: علاوه بر تحليل نوار مغزي و كمك به تشخيص اختلالات نورولوژيك و روان شناختي، در هر موردي كه نياز به تحليل سيگنالهاي مغزي است اين پايگاه داده كاربرد دارد، فاز نخست اين پروژه در تبريز درحال انجام است و پس از آن براي كل كشور انجام ميشود.
وي گفت: دردنيا شش پايگاه داده نوارمغزي كمي وجود دارد كه از اين تعداد چهار پايگاه داده فعال است، با پروژه ما تعداد اين پايگاه داده به 7 ميرسد ضمن اينكه اين نخستين مورد ساخت آن در آسيا است.
وي يادآور شد: اكنون اين پروژه با همكاري محققان ايراني از دانشگاه تبريز، دانشگاه علوم پزشكي تبريز و دانشگاه صنعتي سهند تبريز در حال انجام است.
علمي (1)**9340**1440
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴
تهران- ايرنا- پايگاه داده الكتروآنسفالوگرافي كمي براي افراد ايراني با حمايت ستاد توسعه علوم وفناوريهاي شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري توسط محققان ايراني تهيه مي شود.