«مصطفی رفعت حصار جیكلی اوغلو» امروز (سه شنبه) در بیست و یكمین نشست كمیته های اجرایی و تخصصی اتاق بازرگانی و صنعت اكو و نخستین نشست كنسرسیوم شركت های خصوصی و دولتی فعال در زمینه انرژی افزود: كشورهای عضو با یكدیگر برادرند؛ بنابراین گذراندن روند طولانی اخذ روادید برای فعالیت های بازرگانی و تجارت آنان ضرورت ندارد و باید تلاش كنیم این موضوع هرچه زودتر تسهیل شود.
به گفته وی، منفعت و علاقه پایدار كشورهای عضو اكو را دور یكدیگر جمع كرده است تا به اهداف خود برسند.
وی برگزاری مجمع های متعدد را برای دستیابی به اهداف سال 2025 در اجرای قانون موافقتنامه تجاری اكو (اكوتا) تاثیرگذار دانست و گفت: این امر حضور بیشتر اعضا را در این پروتكل می طلبد.
اكوتا یا همان موافقتنامه تجارت ترجیحی بین كشورهای عضو یا تفاهمنامه تسهیل تجارت با وجود آنكه به امضا رسیده هنوز عملیاتی نشده است.
رئیس اتاق های بازرگانی و بورس تركیه اضافه كرد: برای توسعه اقتصادی بویژه در بخش خصوصی كه در اقتصادهای جهانی و منطقه ای نقش بزرگی ایفا می كند، همیشه تهدید وجود داشته است. بنابراین هر كشور عضو باید تلاش خود را برای ارتقای اكو ادامه دهد و به دنبال بخش خصوصی موثر باشد.
وی یكی از اقدام های كشور تركیه برای تسهیل تجارت را ایجاد دیتابانك (مركز داده ها) از طریق گمرك این كشور اعلام كرد و گفت: این امر راهكاری برای توسعه و آسان سازی فعالیت های تجاری با كشورهای عضو اكو بوده است.
سازمان همكاری اقتصادی اكو یك سازمان اقتصادی منطقه ای است كه در سال 1343 با همكاری ایران، پاكستان و تركیه پایه گذاری شد و اكنون كشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقیزستان، ازبكستان و تاجیكستان نیز در آن عضویت دارند.
اقتصام**9186
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
تهرن- ایرنا- رئیس اتاق های بازرگانی و بورس تركیه حذف روند اخذ روادید تجاری و مشاركت بیشتر بخش خصوصی اعضای اكو در طرح های كشورهای مختلف را سبب توانمندی بیشتر این نهاد منطقه ای دانست.