تهران - ایرنا - واكنش خشمگیانه بهداد سلیمی وزنه بردار فوق سنگین ایران و مربی وی و هواداران ایرانی به ناداوری در حق نماینده ایران بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشته است.

حركات دو ضرب بهداد سلیمی وزنه بردار دسته به علاوه 105 كیلوگرم ایران در رقابت های وزنه برداری المپیك 2016 ریو از نظر داوران و هیات ژوری خطا تشخیص داده شد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از آخرین شب رقابت های وزنه برداری المپیك ریو نوشت: به دنبال واكنش خشم آلود مربیان ایرانی و در حالی كه «لاشا تالاخادزه» وزنه بردار گرجستانی با ثبت ركورد جهانی «بهداد سلیمی» را شكست داد، نیروهای امنیتی به سالن مسابقات وزنه برداری المپیك فراخوانده شدند.
در جریان این مسابقه، دومین حركت دو ضرب 245 كیلوگرمی سلیمی مورد تایید دو تن از سه داور وزنه برداری قرار گرفت، اما هیات ژوری به علت اینكه بازوی چپ سلیمی هنگام بالا بردن وزنه از نظر آنها صاف نبوده است، این تصمیم را رد كرد كه در پی آن تنش در سالن ریوسنتر بالا گرفت.
سلیمی و سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ایران ادعا كردند توطئه ای توسط عضو عراقی هیات ژوری شده است و آنها با خشم به سراغ هیات ژوری آمدند كه خلاف مقررات است.
«سم كوفا» رئیس كمیته فنی فدراسیون بین المللی وزنه برداری گفت: ما از مدیر مسابقات خواستیم نیروهای امنیتی را به علت رفتار مسئولان ایرانی فرابخواند.
تیم ایران به علت رفتارشان با مجازات هایی روبرو خواهند شد.
كوفا گفت: پایان تاسف باری برای بازی ها بود.
رویترز در گزارش خود نوشت: سلیمی در نخستین حركت دو ضرب بازوی چپ خود را به حد كافی صاف نكرد و در سومین حركت هم موفق نبود كه پایان نومید كننده ای بعد از ثبت ركورد جهانی 216 كیلوگرم در حركت یك ضرب بود.
«تالاخادزه» با مجموع 473 كیلوگرم صاحب مدال طلای المپیك شد و ركورد 16 سال پیش «حسین رضازاده» را در بازی های المپیك سیدنی با ركورد مجموع 472 كلیوگرم جابجا كرد.
براساس این گزارش، بسیاری از هواداران ایرانی حاضر در سالن، وزنه بردار گرجی و آخرین مدال آور طلای بازی های ریو را هو كردند.
«گور میناسیان» از ارمنستان با اختلاف 22 كیلوگرم كمتر از «تالاخادزه» دوم شد و «اراكیل تورمانیدزه» گرجی هم با مجموع 448 كیلوگرم سوم شد.
«تالاخادزه» همان گونه كه در رقابت های اروپا در ماه آوریل به قهرمانی دست یافت، در بازی های ریو شش حركت خوب انجام داد. او سال گذشته بعد از پایان محرومیت دو سال دوپینگ خود به رقابت های قهرمانی جهان بازگشت. او در این رقابت ها بعد از الكسی لوچف روس دوم شد، اما بعد از اعلام دوپینگ وزنه بردار روس مقام نخست به او رسید.
تالاخادزه با بالا بردن وزنه 215 كیلوگرمی ركورد حركت یك ضرب سلیمی را نیز جابجا كرد.
اما سلیمی هم با مهار وزنه 216 كیلوگرمی بار دیگر ركورد جهانی را از آن خود كرد و تا قبل از حركت دو ضرب، بخت قهرمانی بود.
تالاخادزه در آخرین حركت خود وزنه 258 كیلوگرمی را كه 11 كیلوگرم بیشتر از حركت دوم وی بود، بالای سر برد و ركورد جهانی را به نام خود ثبت كرد.
این وزنه بردار گرجی گفت: ایرانی ها گریه می كردند و فریاد می زنند و شاید همین به من قدرت بیشتری داد تا قهرمان شوم.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی نوشت: ایرانی های خشمگین توطئه وزنه برداری را محكوم كرد.
سجاد انوشیروانی سرمربی خشمگین ایران به خبرنگاران گفت: این توطئه است. دشمنان ما در هیات ژوری بودند. اشاره او ظاهرا به یك داور عراقی در هیات ژوری بود.
وی گفت: روشن است كه آنها مدال سلیمی را گرفتند. هیات ژوری برای این كار انتخاب شد.
انوشیروانی گفت: او دارنده مدال طلای لندن است و ركورد جهانی را اینجا جابجا كرد. آنها بهتر است سیستم خود را به سطل آشغل بیاندازند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: داوران حركت دوم سلیمی را درست دانستند، در حالی كه هیات ژوری ناگهان این تصمیم را رد كرد.
سلیمی كه به هركول ایرانی معروف است،‌ عقیده داشت كه با موفقیت وزنه 245 كیلوگرمی را مهار كرده است، اما ژوری رای داد كه بازوی چپ او صاف نبوده است.
او در سومین تلاش ناكام ماند و با انوشیروانی در حالی كه با خشم به داوران اشاره می كردند، تخته را ترك كردند. هنگامی كه مسابقه ادامه داشت، این دو برای اعتراض به سالن بازگشتند.
سلیمی انگشت خود را تكان می داد و بر سر اعضای هیات ژوری فریاد می زد، در حالی كه مربی او نیز با تاماش آیان رئیس فدراسیون وزنه برداری به مشاجره پرداخت.
هواداران خشمگین ایرانی بعد از آن هر حركت وزنه برداران در بالا بردن وزنه، از جمله تالاخادزه و تورمانیدزه گرجی را هو كردند.
سلیمی 170 كیلویی به خبرنگاران گفت: چرا آنها باید به این راحتی مدال را از ما بگیرند؟
وی با گریه با انتقاد از سوء عملكردی كه در این سیستم وجود دارد، گفت: مردم دیدند چه اتفاقی افتاد.
تالاخادزه در حالی كه غوغا در اطراف او جریان داشت، خونسردی خود را حفظ كرد و با مجموع 473 كیلوگرم ركورد جهانی را جابجا كرد و میناسیان ارمنستانی را با اختلاف 22 كیلوگرم شكست داد.
تالاخادزه كه به علت دوپینگ دو سال محروم بوده است، گفت: در سالن خشم حاكم بود. اما ارتباطی به من نداشت. من فقط كاری را كه قرار بود انجام دهم، انجام دادم.
وی گفت: وزنه بردار ایرانی قهرمان جهان بود. او اشتباهاتی داشت و در مهار وزنه ناكام بود. در تمام دوران حرفه ای ام تلاش كردم قهرمان جهان شوم و حالا هستم.
این وزنه برداری گرجی افزود: هنگام مسابقه من، جمعیت تماشاگران هو می كردند. آنها فریاد می زدند. شاید همین به من نیرو و قدرت بیشتری برای كسب قهرمانی داد.
میناسیان ارمنستانی گفت: هواداران بعد از پایان مسابقه به هو كردن و تمسخر ادامه دادند كه باعث شد پلیس ضدشورش وارد سالن شود.
میناسیان نیز كه قبلا به علت آزمایش مثبت دوپینگ دو سال محروم بوده است، گفت: این رفتار ورزشی بدی از طرف تماشاگران بود.
با بالا گرفتن خطر تنش، نیروهای ضد شورش كه كاملا مسلح بودند، وارد سالن شدند و آرامش به سالن بازگشت.
مدیر رسانه ای این سالن گفت: این كار به منظور احتیاط انجام شد، اما اقدامی صورت نگرفت.
كوفا رئیس كمیته فنی فدراسیون بین المللی وزنه برداری بعد از آن با دفاع از تصمیم داوری علیه سلیمی گفت كه تیم ایران احتمالا با اقدام انضباطی روبرو می شود.
مدال تالاخادزه پانزدهمین و آخرین مدال طلای وزنه برداری در بازی های ریو بود. چین با هفت مدال شامل پنج طلا در صدر جدول مدال های وزنه برداری ایستاد.
ورزشی**1584**1545